Hunvald-blog

616. Ahogy hite diktálja

2021. augusztus 16. - HunvaldGyörgy

Iványi Gáborék szegedi iskolájába ment a NAV, üres kézzel távozott. A padokat, táblákat mégsem vihették el. Más pedig nem nagyon volt az intézményben. (Magyar Narancs

Olvasom, hogy a múlt hét közepén a NAV végrehajtói megjelentek a Magyar Evangéliumi Testvérközösség által fenntartott szegedi Wesley János Általános Iskolánál, azzal a céllal, hogy bármilyen értékesíthető dolgot lefoglaljanak. Merthogy az elvonások miatt az iskola tavasszal felkerült az adósok listájára. A hivatal emberei azonban nem vittek el semmit se, ugyanis nem találták értékesíthetőnek az iskolában levő padokat és táblákat.

ivanyi_met2021.jpg

Nézem ezen a képen Iványi Gábor lefogyott, elgyötört arcát. Keresem egykori lényét, dús szakállát, de már alig találom. És mégis – a több mint egy évtizedes méltatlan üldöztetés, gazemberkedés ellenére is – folytatja egyre kilátástalanabbnak tűnő harcát. Elviseli a pi- tiáner, bosszűszomjas üldöztetést, teszi a dolgát: ételt, ruhát oszt, rászoruló embereken, gyerekeken segít, ahogy hite diktálja. Amíg csak bírja.

*

A kormányzat aktív közreműködésével zajlik az Iványi Gábor vezette MET kivéreztetése, minden támogatást elvett tőlük az állam – írja a Népszava. A lap felidézi, Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár korábban azt mondta, az Emmi nem köt köznevelési szerződést a testvérközösséggel, így újabb 95 millió forintot vesznek el tőlük. Teszik ezt dacára annak, hogy Iványiék 2500 szociálisan hátrányos helyzetű gyerek iskoláztatását oldják meg, de veszélybe kerülhet a velük foglalkozó mintegy 500 ember állása is.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8016662358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása