Hunvald-blog

618. Szomorú ez az egész

Így kell egy jól kitalált dolgot elrontani.

2021. augusztus 22. - HunvaldBlog

A Momentum szerint a DK kicsinyes bosszúja miatt
nem engedik indulni az előválasztáson Katanics Sándort. (Telex

Ismerős történet: Katanics Sándor civilként indult volna az ellenzéki előválasztáson. A DK azonban megvétózta a Momentum befogadó nyilatkozatát, tegnap pedig az ellenzéki pártelnökök 5:1 arányban, minden indoklás nélkül elutasították Katanics regisztrációját, így ő nem indulhat az előválasztáson. Fellebbezni persze nem lehet a döntés ellen.

katanics1.jpg

Katanics tíz éven át volt a DK veszprémi elnöke, és még 2019-ben is ő volt az ellenzék polgármesterjelöltje. A DK veszprémi alapszervezetei a 2022-es országgyűlési választá- son is őt szerették volna indítani, márciusban azonban a DK országos vezetése úgy döntött, hogy nem Katanicsot, hanem egy független jelöltet fognak támogatni.

Katanics Sándor minderről a közösségi oldalán:

(…) Most egyre több helyen néz úgy ki a helyzet, hogy a pártelnökök dön- töttek és néhol, ahol több jelölt van, is úgy engedtek vagy nem engedtek indulni jelöltet, hogy ez az erős ellenzéki pártoknak jó legyen. A választók már rájöttek, hogy valójában a listás helyekért megy a harc, és a kisebb pártok listáról kitúrásáért. Ez az igazi gáz, mert így valójában az elővá- lasztás kontraproduktív hatást vált majd ki. (…) Ha nem sikerül a Fideszt leváltani 2022 tavaszán, remélem a pártelnökök veszik a kalapjukat és nem mernek beülni a Tisztelt Házba ellenzéki képviselőnek. Minek is...

Mit lehet erre mondani? Az előválasztás értelme az lett volna, hogy a választók által leg-inkább támogatott jelölt mögé álljanak be a pártok. Ehelyett ismét a pártok (és pártelnö- kök) egyezkednek/vétóznak, a választópolgár meg mehet arra, amerre épp vezénylik.

Ennyi jutott nekünk. Szomorú ez az egész.

*

(…) Így nem a legesélyesebb lesz kiválasztva a Fidesz jelöltje ellen, hanem az, akire az alkuk után szavazni lehetett az előválasztáson. Amelyen – ahogy a megállapodások mutatják – azok indulnak eséllyel, akikben a különböző pártok a különböző körzetekben az előzetes visszalépésekkel/támogatásokkal megállapodtak. Ezzel biztosan nem lehet maximalizálni az ellenzéki szavazókat. Így kell egy jól kitalált dolgot elrontani. (Hunvald György)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6316667566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása