Hunvald-blog

622. Ez a kormány hamar megöregszik

Magyarország nem jogállam.

2021. szeptember 04. - HunvaldBlog

Bejegyezte a bíróság a Fudan Hungary Egyetem Alapítványt. Ezzel egyidőben a magyar állam egy sor budapesti ingatlant ingyenesen, alapítói vagyonjuttatással ad át. (via Juszt László

Juszt László elfelejtett pontos szöveget a sorok között olvasni. Az, hogy a kormány „kíváncsi a magyar emberek véleményére”, nem azt jelenti, hogy figyelembe akarja azt venni. Hanem meg kell ismernie ahhoz, hogy meg tudja változtatni. A Fudannak adott telkek értéke 13 milliárd 310 millió forint; az adományt „az alapító… nem vonhatja el és nem követelheti vissza”.

fudan1.jpg

Tehát akármik is lesznek a Fudan Egyetemről tervezett népszavazás(ok) kérdései — ha egyáltalán lesz ilyen népszavazás — és akármik is lesznek ezekre szorgos népünk válaszai, az alapítványt ez egyáltalán nem érinti; az marad. Legfeljebb ha egy érvényes döntéssel megakadályozzuk a Fudan felépítését, majd csinálnak abból a pénzből valami mást. Vagy nem. A lényeg, hogy ebben a jogrendben ahhoz a vagyonhoz a megajándé- kozottakon kívül más hozzá nem férhet. Azt a bő 13 milliárd forintot már kisíbolták; ez egy ún. „közepes trükk”.

Juszt abban is téved, hogy azt a 13–14 milliárd forintot a kínaiaknak adtuk volna. Ugyan!

Az alapítvány kuratóriumának elnöke Palkovics László, a Budapest Diákváros megvalósításáért, valamint a Fudan Egyetem részvételével alapítandó magyarországi felsőoktatási intézmény működési környezete kialakításáért felelős kormánybiztos. A testület tagjai Szilas Cecília korábbi pekingi nagykövet, majd helyettes államtitkár, jelenleg miniszterelnöki főtanácsadó, Horváth Levente, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója, Kovácsics Iván miniszteri tanácsadó és P. Szabó Sándor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kína-tanulmányok Tanszék tanszékvezetője.

Az már jól látszik, hogy nekik az életben több gondjuk nem lesz.

Fügedi Ubul

*

A parlament kormánypárti többsége június 15-én szavazta meg (134 igen és 25 nem szavazattal) a Fudan Hungary Egyetem Alapítvány létrehozását és azt, hogy ingyen átadják a még tervezés alatt álló beruházásnak a fejlesztési terület legértékesebb, Duna-parti telkeit. (Telex)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4216680050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása