Hunvald-blog

636. Csak elegánsan

Vajon mire gondolhatott a költő?

2021. október 19. - HunvaldBlog

„Először parlament, többség, aztán majd a kormányfő.” 

A fenti idézet a legnagyobbnak nevezett ellenzéki párt elnökétől származik — attól, akiről köztudott, hogy sosem zsarol. Mondta ezt azután, hogy Márki-Zay 56,7 százalékkal nyerte meg az ellenzéki előválasztás második fordulóját.  Videós értékelésében még véletlenül sem mondta ki a győztes nevét. Nem is gratulált neki, csak megállapította, hogy „el kell fogadni ezt az eredményt”.

dobrev_gyurcsany1.jpg

Majd mellékesen megjegyezte: „ha többségünk van a parlamentben, akkor majd mi választhatunk kormányfőt” — finom utalásféleképpen hozzátéve, hogy a DK-é a legtöbb egyéni képviselőjelölt.

Érdemes emlékezni, hogy az előválasztás fő feladata a legesélyesebb ellenzéki jelölt kiválasztása volt, bárki légyen is az. A hat ellenzéki párt megállapodott, hogy a győztest egyöntetűen támogatják a 2022-es országgyűlési választáson.

További szép estét!

P.s.: Dobrev Klára még vasárnap este gratulált Márki-Zaynak.

*

Virág Andrea, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója szerint nem meglepetés Márki-Zay győzelme. Pontosan lehetett tudni, a hogy DK már az első körben jól mozgósított, tehát kevés a tartaléka; igazából csak Karácsony Gergely legelkötelezettebb baloldali szimpatizánsaira számíthatott. Márki-Zay ki tudta használni, hogy a DK-t még mindig sokan utasítják el. Így például bár a Jobbik és a DK vezetői sokat közeledtek egymáshoz, ám szavazóik jellemzően nem szenvedhetik a „partnert”. (via Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3916728370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása