Hunvald-blog

637. Evés közben jön meg az étvágy

Ami az előző posztból kimaradt.

2021. október 22. - HunvaldBlog

Az Összefogás nevű alkalmi szövetség félrevezető módon és konzekvensen közös miniszterelnök-jelöltnek nevezi a közös listavezetőt. Ezzel egyúttal azt a látszatot is keltik, mintha valamiféle közös kormányzást is terveztek volna, pedig nem. A dokumentumok szigorúan választási együttműködésről szólnak; a (jelenlegi) összefogás az urnazárás pillanatában véget ér.

marki_zay2.jpg

Eddigi egyetlen "kibeszélőként" Gyurcsány Ferenc mondta ki ezt nyilvánosan, miután a közös jelölt nem az ő pártjának jelöltje (és egyúttal az ő felesége) lett. Egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy jövő tavaszig együtt kell maradni, és nagy hiba lenne az összefogók szétverése. Nem tért ki arra, hogy az eddig közös kommunikációs stratégia efféle felrú- gása értelmezhető-e az Összefogás szétverésének — ezt egyelőre még nem is kérdezte meg tőle senki.

Másik pólusként az előválasztásom győztes Márki-Zay Péter immár nyíltan az általa is aláírt pártközi megállapodás módosítására tör.

Ehhez megjegyzendő, hogy a jelenlegi szabályozás szerint frakciót csak a választáson országos listát állító és mandátumot szerző, egyazon párthoz tartozó képviselők alakíthatnak. Párthoz tartozónak csak az a képviselő számít, aki a választáson az adott párt jelöltjeként indult.

Tehát ez a javaslat a választás utáni együttműködésre akarja rábírni az ellenzéket. Föl is háborodott rajta mindenki, egységesen.

Fügedi Ubul

P.s.: Elképzelhető, hogy félreértettem dolgokat; nem tartom magam tévedhetetlennek. Nem ültem a füstös szobákban; alapvetően sajtóinformációkból tájékozódom (főleg Telex, 444, 24, Index). Az hogy nekem ez jön le belőlük, legalábbis erősen utal arra, hogy az általam olvasott orgánumokból ez olvasható ki.

*

Kiegészítés: MZP nem automatikusan listavezető — mi több, még föl se kínálták neki, hogy indulhat a listán. A többi kérdésről a Telexnek valahogy ugyanaz jutott az eszébe, mint nekem. Ennek alapján erősen vélelmezhető az az állításom, hogy a sajtóbeszámolók ezt a képet rajzolják elénk. Még az evés közben... felütés is azonos. Ha ezt egy nappal hamarabb lehozzák, nem írtam volna meg két napja a sajátomat.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3516732876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2021.10.23. 01:41:37

A tévedés jogát továbbra is fenntartva: a DK politikusai azt állítják, hogy a sajtó félreértette, illetve eltorzította Gyurcsány mondandóját. Az ő értelmezésükben elnökük valójában arról beszélt, hogy meg kell nyerni az egyéni körzeteket és ezzel a mandátumok többségét, mert a képviselők választják majd a miniszterelnököt. A "mi" tehát ebben a koncepcióban NEM a DK, hanem összes ellenzéki képviselő.

Lehet. Remélhetőleg meglátjuk.

HunvaldBlog 2021.10.23. 16:27:51

@Pásztörperc: A hétfői 5 perces videós értékeléséből nem ez jön le. Abban a DK-t méltatta, nem a "mi"-t. A győztesnek nem gratulált , miközben megállapította, hogy „el kell fogadni ezt az eredményt”. Persze lehet, hogy én is félreértettem, nem csak a sajtó...

Pásztörperc 2021.10.26. 20:12:33

@HunvaldBlog: A fb-on hozzámszóló DK-s politikusoxerint Gyurcsány "visszakozott" eredeti, pontatlanul fogalmazott szövegétől. Ugyancsaxerintük "valójában" ezt akar(hat)ta mondani. (Fele)barátaimról lévén szó inkább nem firtatom ezt a dolgot...

Rodney_2 2021.11.02. 07:24:07

@Pásztörperc: Nyilván hazudnak reggel meg éjjel. Nézd meg mikor írtak neked :)))
Döbbenetesnek tartom, hogy a fidesz/Orbán gyűlölet úgy el tudja hülyíteni az embereket, hogy az ellenzéki katyvaszban szereplő morálisan NULLA hulladék embereket valamiféle élhető alternatívának képesek látni. És itt most nem csak a Gyurcsány és sleppjére gondolok. Rohanuk megint bele a katasztrófába :(((

Pásztörperc 2021.11.06. 10:01:34

@Rodney_2: Attól, hogy nekünk nem tetszik, még nem katasztrófa: túlélt ez az ország ennél rosszabbakat is. Unokáink is fizetni fogják...
süti beállítások módosítása