Hunvald-blog

640. Az élet védelmeként ünnepelték

„Polak, Węgier, dwa bratanki...”

2021. november 02. - HunvaldBlog

Tüntettek Lengyelországban, mert a szigorított abortusztörvény
okozhatta egy nő halálát. (444.hu

Lengyelországban ismét áll a bál, több városban tüntetésekre került sor, miután kiderült, hogy még szeptemberben egy fiatal, 30 éves nő meghalt, mert orvosai nem végezték el az egészségügyi okokból szükségessé vált terhesség-megszakítást. (Az orvosok kivárták, amíg a 22 hetes magzat elhal, a nő pedig belehalt a vérmérgezésbe.)

lengyel_tuntet.jpg

A tüntetők szerint a nő az első áldozata a tavaly év végén szigorított abortusztörvénynek, amit a lengyel alkotmánybíróság jóváhagyott, és amely az abortusz szinte teljes betiltását eredményezte. (Megj: A lengyel katolikus egyház és a kormány politikusai akkor lelkesen üdvözölték az alkotmánybíróság döntését, és az élet védelmeként ünnepelték azt...)

Még tavaly októberben, az abortuszjogok korlátozása — betiltása — ellen már akkor is zajló (és kopaszokkal szétveretett) tüntetések margójára írta Fügedi Ubul: „Amióta a két ország vezetői megegyeztek, hogy kölcsönösen megvétóznak az EU-ban minden, a másik ellen indított eljárást, hasonló pályákon haladunk — itt kerülöm a „fejlődés” szót és származékait. Némely szempontokból egyikünk jutott messzebb, más ügyekben a másik. Tanulunk is egymástól. Ha valamelyikünknél új elem tűnik fel a rendszerben, valószínű, hogy hamarosan a másik is bevezeti.”

Nagyon remélem, hogy ebben téved. Mondom: remélem. Nagyon.

*

Lengyelországban korábban is Európa egyik legszigorúbb abortusz-törvénye volt érvény- ben, tavaly októberben pedig úgy döntött az alkotmánybíróság, hogy megsemmisíti a törvénynek azt a paragrafusát, ami a magzat sérülése esetén engedélyezte az abortuszt.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3316744498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása