Hunvald-blog

641. Kósa meg a szárnyas ló

2021. november 05. - HunvaldBlog

Most csütörtökön az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága zárt ülésen meghallgatta és elfogadta Pintér Sándor belügyminiszter beszámolóját a Pegasus-ügy kapcsán.  És az ülés anyagát 2050-ig titkosították. Eddig a hír, nincs semmi különös benne, már lassan megszokjuk az ezer évre szóló titkosításokat is…

pegazus.jpg

Csakhogy a supertitkos ülés után előkerült a fiókból a legélesebb kés – igen, a bizottság elnökéről, Kósa Lajosról van szó, aki a kormány (a Fidesz) több hónapnyi sunnyogása, maszatolása után – kibökte, hogy bizony szorgosan használják a Belügyminisztérium által beszerezett szoftvert. Meghogy és különben is:

a Pegasus szoftver az egy egyszerű szoftver. Ilyen sok működik, amit a nemzetbiztonsági munka során felhasználnak az erre jogosított szervek. Ebben nem látok semmi kivetnivalót.

Aha, egyszerű szoftver. Meg nincs ebben semmi kivetnivaló. Gondolom ez az ügyes és okos jóember abban sem lát semmi kivetnivalót, hogy a terroristák, a nemzetbiztonságot veszélyeztető személyek ellen fejlesztett „egyszerű szoftvert" újságírók, ügyvédek, ellen- zéki politikusok, stb. lehallgatására használták/használják kishazánkban.

Varga Judit igazságügyi miniszter (elvileg ő engedélyezheti a lehallgatásokat) még júliusban, a botrány kirobbanásakor mondta:  „Magyarországon, mint minden rendezett alkotmányos jogállamban, a titkosszolgálati tevékenység el van választva a politikától (...) minden komoly országnak kell, hogy nemzetbiztonsági védelme legyen (...) ilyen eszközökre minden országnak szüksége van!”

Csakhogy a rohadt nagy botrány nem az, hogy ilyen eszközei vannak a kormánynak, hanem az, hogy ezeket terrorizmussal nem gyanúsítható, nemzetbiztonsági kockázatot nem jelentő, ámde a kormánynak (a Fidesznek) valamiért nem tetsző emberek telefon- jainak megfigyelésére, monitorozására használták.

Na kérem, ez a disznóság, és ez az amiről sem a jogállam fogálmát nem definiálhatónak tartó Varga, sem a már a szoftverekhez is értő Kósa, sem a többiek nem beszéltek: hogy kiket és miért is figyeltek/figyelnek meg egy ilyen kémprogrammal?!

Magyarország nem jogállam.

P.s.: Jó reggelt, míg nem figyeltél oda, Orbán Viktor kiépítette a tökéletesen jogszerű totális megfigyelőállamot. Sokkoló dolog nemcsak sejteni, hanem most már elég nagy biztonsággal tudni is, hogy a kormány bárkit lehallgathat, aki bármilyen okból nem tetszik neki. (444.hu, 2021. július 20.)

*

Több mint három és fél hónapnak kellett eltelnie, amíg a Pegasus-ügyet először egyszerű sajtóhírnek minősítő Novák Katalintól eljutottunk odáig, hogy Kósa Lajos csütörtökön elismerje: a Belügyminisztérium szerezte be az izraeli kémszoftvert. Azt persze Kósa Lajosnál sosem könnyű eldönteni, mennyire tudatosak az ilyen húzásai, de azon a mostani beismerése sem változtat, hogy a kormány továbbra is a törvényesség látszata mögé bújhat, hiszen a szabályok olyanok, hogy bárkit le lehet hallgatni. (444.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1916747500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása