Hunvald-blog

644. A TASZ jelenti

Jövőre a htm az egyéni jelöltekre is szavazhatnak.

2021. november 16. - HunvaldBlog

Az Országgyűlés megszavazta azt a javaslatot, amely az eddigieknél is szélesebb kapukat nyithat a voksturizmus előtt – közölte a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Political Capital (PC) a közös közleményében kedden. (HVG)

Jövőre a határon tűli magyarok az egyéni jelöltekre is szavazhatnak. Ehhez mindössze be kell jelentkezniük az adott választókerületben egy létező címre (majd megkapják a pártirodától, hogy hová). Ez mintegy kétszázezer szavazat az ún. csatatérkörzetekre összpontosítva.

szavaz4.jpg

A határon túli magyarok kedvezményes honosításáról szóló törvényt 2010 májusában a parlament 344 igen, 3 nem szavazattal és 5 tartózkodás mellett fogadta el. Támogatta őfelsége ellenzékének minden tagja. Ellene voksolt az MSZP-vel szembefordulva Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba és Szanyi Tibor.

Nem tudom, össze lehetne-e még hozni gyorsan-gyorsan egy népszavazást a kettős állampolgárok választójogának elvételéről. Gyanítom, hogy nem; Kubatovék ilyen hibákat nem szoktak elkövetni. De ha utána sem teszik, az 2026-ban is bukta.

Fügedi Ubul

P.s.: Nyílt, őszinte, becsületes választási csalás.

*

Nagy csendben elfogadták a parlamentben azt a törvényjavaslatot, ami lényegében legalizálja a voksturizmust, és ezzel veszélyeztetheti a jövő évi választások tisztaságát. A kormány salátatörvénybe rejtette a módosítót, ami úgy változtatja meg a lakóhely fogalmát, hogy gyakorlatilag kiüresíti azt. A lakóhely egyfajta kapcsolattartási címmé válik, azaz bárki bejelenthet lakcímet büntetőjogi felelősség nélkül, akkor is, ha az első percben nyilvánvaló, hogy nem fog ott élni. (…) Ez nyilvánvalóan azoknak a választópol- gároknak kedvez, akik csak azért létesítenek lakóhelyet egy településen, hogy az országos lista mellett szavazhassanak országgyűlési képviselő-jelöltre is. (via TASZ)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5016757358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása