Hunvald-blog

646. Ki-ki eldöntheti, hova húz

2021. november 22. - HunvaldBlog

Mire jó az Európai Unió, ha pár ezer menedékkérőt sem tud megmenteni? Bernard Guetta fél mondatának (…amikor nyomorból menekülő, Lukasenka által csapdába csalt szerencsétlenek haldokolnak hidegben és éhségben, és nem tudjuk megmenteni őket anélkül, hogy engednénk a provokációnak) margójára. 

Nincs itt semmiféle "provokáció". Ezek a fogalmak az olyan emberek fejéből pattannak ki, akik régóta nem az őket delegáló társadalmak problémáival foglalkoznak, hanem a sajátjaikkal — és ezen problémák többsége óvodás szintű hatalmi játszma.

orban_lukasenka.jpg

Orbán Viktor: „...a két nép és a két ország sokkal közelebb van egymáshoz, mint azt gondolni szoktuk”. (444.hu, 2020. június 5.)

Nem arról van szó, hogy "a provokációnak nem szabad engedni" (tényleg — miért is nem?), hanem arról, hogy ezek a jól bepalizott szerencsétlenek ott éheznek-fáznak-nyomorognak a határon. Ezek után (azok között, akik egyáltalán csinálhatnak valamit) 3-féle embert különböztethetünk meg:

  1. vannak azok, akik segítenek az éhező-fázó-nyomorgó szerencsétleneken (ezek jellemzően civil szervezetek tagjai vagy magánszemélyek; jól látszott ez a Baross téren anno);
  2. vannak azok, akik nem segítenek rajtuk (ezek jellemzően a különféle pózokba merevedő és álságos dumák mögé bújó politikusok) és
  3. vannak azok, akik kihasználják ezen szegény emberek nyomorúságát (jellemzően ilyen Lukasenka és az ő régi haverja, Orbán).

Ki-ki eldöntheti, hova húz.

Fügedi Ubul

*

Illegális migrációt szervez Európa közepén, a magyar külügy mégsem mondja, hogy „Stop Lukasenka”. Akár 75 millió dolláros üzlet is lehetett eddig A. Lukasenkának az államilag szervezett és menedzselt embercsempészet. Hogyan zajlik az utóbbi idők legcinikusabb nemzetközi provokációja? (via Válasz Online)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4716762460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

11 Favágó 2021.11.24. 07:48:10

Tudod, báttya az a baj, hogy a kettősmérce zavarja a látásodat.
Nincs jó (Belarusz felől) és rossz (Szerbia felől) illegális migráns, mindekettőt haza kell zavarni.
Nincs jó embercsepész (hajók a Földközi tengeren, vagy a balkáni taxis, bankkártyás, tudástáras) meg rossz embercsempész (Lukasenka), csak üldözendő, ütni vágni való embercsempész. A jócsempészekkel kapcsolatban nem sivalkodtál stoppot.
Amúgy az egészről a neve, az ILLEGÁLIS mindent elmon. Mióta jó az illegális beszerzés (lopás), az illegális igazságszolgáltatás (leszámolás, bandaháború)?

Pásztörperc 2021.12.03. 10:23:13

Tudod, bátya, illegális bevándorló az, aki nem tudja a kérelmét elbíráltatni. A háborús övezetekből menekülőknek, akiket éppen ezért magyarul (ahogy Orbán meg te nem tudtok) menekülteknek és nem "migránsoknak"hívunk, nincs lehetőségük efféle kérelmek beadására. Tehát minden menekült illegális ki-, illetve bevándorló.

Legálissá úgy válhatnak, hogy az EU határához érve regisztráltatják magukat és beadják, elbíráltatják kérelmüket. Embertelen, durván keresztényietlen dolog ehelyett koncentrációs táborokba zárni és ott éheztetni őket — hátha legyengülnek annyira, hogy visszavonják a kérelmüket, és visszamenjeneXerbiába ebédelni.

Egy pillanatig se gondold, hogy bármi értelme lenne kiragadott, minősítő jellegű szavakat érvek helyett használni — a hangulatkeltő kifejezések arra nem alkalmasak. Ennek bemutatására visszakérdezek:

Mióta jó a közbeszerzéseket LEGÁLISAN megbundázni, hogy a pénz 5/6-a haveroknak jusson (lélegeztetőgép, déli vasút meg amit akarsz)? Mióta jó a közvagyont — tehát a tiédet meg az enyémet LEGÁLISAN magánalapítványokba kiszervezni? Mióta jó LEGÁLISAN negyvenféle adót meg járulékot bevezetni és eközben az SZJA csökkentésére hivatkozni?

Ezeket a legális dolgokat sorolhatnám még vagy két oldalon (csak a kirívó eseteket, amiket bizonyára te is ismersz). Európa második legkorruptabb országában a probléma nem a jelzővel (a legálissal, illetve illegálissal) van, hanem a lopással, csalással, hazugsággal — illetve a bevándorlókra visszatérve az aljas és eközben képmutató kegyetlenkedéssel, embertelenséggel.

Mondhatod persze azt, hogy te egy szadista vagy és ez neked tetszik — ez egy legális és méltányolható, bár nekem ellenszenves álláspont. De ha nem tartod magad annak, ne mondd azt, hogy a menekülteket "haza kell zavarni". A menekülteket meg kell etetni, adni kell nekik valami meleg holmit, és helyet kell adni nekik, hogy beilleszkedhessenek. Bővebben olvashatod ezt Szent István Intelmeiben.
süti beállítások módosítása