Hunvald-blog

653. Uramisten, de ismerős!

2021. december 15. - HunvaldGyörgy

Olvasom, hogy hétfőn házkutatásokat tartott a Nemzeti Nyomozóiroda a Fővárosi Vagyonkezelő Zrt-nél, a Városházán, illetve Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes otthonában. Innentől már nem is vészcsengő, hanem a Notre Dame nagyharangja kolompol a fülembe.

varoshaza2.jpg

Alig egy hete írtam, hogy Völner Pál személyében

 …valószínűleg azt az áldozati bárányt láthatjuk, akivel legitimálhatók a következő hónapok ellenzéki letartóztatásai (Völner tarthatatlanná vált és Pol Pot teszi a dolgát). A Fidesznél egy kis áldozat, az ellenzéki oldalon nagy veszteség. Melegen tartják a Városházát (…) — meg ami jön még (by Anonymus). Azt ugye senki se gondolja komolyan, hogy csak Anonymus hangfelvételei után kezdtek el nyomozni?

A recept innentől egyszerű: intenzív lejárató kampány után bevisznek valakit, aki aztán miután a kívánt személyre vallott vádalkuval megússza, és végleg eltűnik a képből. A nyomozók az ő „vallomása” alapján keresgélnek, kutatgatnak, amíg nem találnak valamit (asse’ baj, ha annak semmi köze az eredeti ügyhöz) és már jöhet is a letartóztatás. Vagy a letartóztatások.

Nem először csinálják, van benne gyakorlatuk. Soroljam?

Hunvald György

*

2020 januárjában a Bibó István Társaság gyűlésén megkérdeztem Karácsonyt, hogy fel- készült-e arra, hogy ellene is majd kreált büntetőeljárásokat fognak indítani, mint több ellenzéki polgármester ellen korábban. Karácsony nem értette a kérdést. (via Császy Zsolt)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9916784840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2021.12.18. 21:14:36

Ha Karácsony nem értette a kérdést, akkor alkalmatlan politikus. Álomvilágban él.
süti beállítások módosítása