Hunvald-blog

664. Hej ügyészek, ügyészek I.

Mit fogott a hálótok?

2022. január 18. - HunvaldGyörgy

444: A végrehajtók elnöke egyetemi vizsgákat intézett
Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének. (24.hu

Azért érdekes, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség gyakorlata mennyit változott az "elmúlt nyócévben". Ha egy ügyben fideszes az érintett, akkor maradjon szabadlábon, hiszen "nincsenek" kapcsolatai, "nem nehezíti meg" a nyomozást, "nem tüntet el bizonyítékokat" és persze nem szökik el.

volner2_1.jpg

2010 előtt ez nem így volt, a "szorgos hangyaként" dolgozó ügyészek, akik a gazdi (lásd. Fidesz) kedvében jártak, mindenkit letartóztattak aki az MSZP-SZDSZ politikusa volt, még akkor is ha semmi bizonyíték nem volt ellenük.

Végülis, majdnem három évet ültem előzetes letartóztatásban azért, amiért a Fővárosi Bíróság, majd a Fővárosi Ítélőtábla és végül a Kúria jogerősen felmentett. Menet közben derült ki, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség főügyészei saját előmenetelük érdeké- ben mindent bevállaltak. Azóta persze mindegyikük jó helyen ül. (Nem, nem úgy.)

Lehet, hogy a KNYF már tudja a választás eredményét és megpróbál a másik oldalnak is dolgozni? A 444. által megszerzett nyomozati iratokból kitűnik Völner felelőssége is. Na, a volt államtitkárnak, az igazságügyi miniszter helyettesének biztos nincsenek kapcsolatai, hogy befolyásolja a nyomozást stb.

A főnökkel, Orbán Viktorral járt egy időben a suliba és a barátja. Orbán azt mondta, hogy amíg nincs jogerős ítélet az ügyben addig hisz az ártatlanságában. Ez így korrekt.

Hej, Központi Nyomozó Főügyészség, vizet prédikálsz és bort iszol a politikai ügyekben, amióta csak létezel. Ilyen ügyészségre nincs szükség.

Hunvald György

P.s.: A Fővárosi Bíróság volt elnöke szerint sincs rendben, hogy szabadlábon van Völner Pál. Úgy látszik nem csak nekem tűnt fel. Igaz, ha letartóztatnák, odalenne a kétharmad, az meg ugye kell még a választásokig, köztársasági elnök megválasztása márciusban stb.

*

Elrendelt és elszabotált nyomozások – jól dokumentált esetek kerültek süllyesztőbe. Dokumentált esetek kerülnek süllyesztőbe, miközben a bolha olykor elefántnak látszik. (via Átlátszó, 2022. január 9.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9116817606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása