Hunvald-blog

673. Csak röviden, halkan

Király Júlia is nagyon kiakadt.

2022. február 19. - HunvaldGyörgy

A továbbiakban nem vállal nyilvános szereplést az ellenzék kampányában Király Júlia, mert nem tetszik neki a köztársaságielnök-jelölt – tudta meg az ATV

Nem teszik neki az ellenzék (Jobbik által kizsarolt) köztársasági-elnök jelöltje. Nekem sem és még sok más sem, de a választásig csendben maradok...

kiraly_julia.jpg

Király Júlia nagyon kiakadt Róna Péter jelölésén. A Magyar Nemzeti Bank korábbi (2007–2013) alelnöke levélben értesítette Márki-Zay Pétert és a pártok szakpolitikusait, hogy ezután nem vállal nyilvános szereplést az ellenzék kampányában. Döntését nem akarta nyilvánosan közölni, mert nem akart ártani az ellenzék kampányának – a levél ezek szerint mégis kiszivárgott. Előbb az ATV írt róla, aztán a Telex. (via Magyar Narancs)

Emlékeztetőül: hétfőn jelentette be az egyesült ellenzék, hogy Róna Pétert jelölik köztár- sasági elnöknek. Róna a Jobbik javaslata volt. Korábban hetekig Iványi Gábor jelöléséről volt szó, az ő személyét hatból öt ellenzéki párt támogatta, egyedül a Jobbik utasította el. A Jobbik kitartott Iványi elutasítása mellett, és lenyomta a másik öt párt torkán a saját je- löltjét. Így aztán az Angliában élő közgazdász lett az ellenzék köztársaságielnök-jelöltje.

Hunvald György

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6117663464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása