Hunvald-blog

674. Végtelenül aljasok

2022. február 22. - HunvaldGyörgy

Mi egy nagyon szép vallomást várunk magától, Pelikán elvtárs!
Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet! (A tanú)

Szemét, mocsok emberek zaklatják megint Iványit. Tegnap reggel a Népszava írta meg elsőként, hogy negyed tíz körül a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) váratlanul nagy létszámú, legalább 30 főnyi fegyveres erővel vonult ki az Oltalom Karitatív Egyesület irodáihoz a Dankó utcába házkutatni, lefoglalni, felforgatni. Iványi szerint cirkuszt rendeznek választási kampány idejére.

ivanyi2022a.jpg

Ezt követően délután és este több százan tüntettek Iványiék mellett. 

Az eljárás valószínűleg törvényes a NAV részéről, ám felfoghatatlanul, határtalanul, embertelenül aljas a kormány részéről. Nagyjából olyan, mintha az alulfinanszírozott, ezért évről évre eladósodó kórházak adósságát nem rendeznék, hanem rájuk küldenék a hatóságokat. Kikapcsolnák a kórházban a fűtést, a villanyt, lefoglalnák az eszközöket, merthogy tartozás van, jogos a dolog. Ha arról lenne szó, hogy Iványiék palotákat, luxusautókat és külföldi nyaralásokat fizettek volna a bevételből, miközben nem fizették be az államnak járó részt, akkor jogos lenne a letámadás. De nem ez történik, szándékosan hozta őket ilyen helyzetben Orbán Viktor, majd most, a törvény mögé bújva megpróbálja ismét eltaposni Iványit. Tíz éve próbálkozik ezzel, lassan ebbe fog beledilizni, hogy nem bír el vele. (Edgar Swan / K. Szalonna)

Iványi a legtisztességesebb emberek közé tartozik, akiket eddig megismerhettem.

Hunvald György

P.s.: A razzia közben a NAV tisztviselői többször erőteljesen felszólították az újságírókat, hogy távozzanak a „bűnügyi helyszínről”. Azaz, már nem is gyanúról van szó, hanem bűnügyről. Most már csak az a kérdés, hogy ezt a NAV honnan tudja, ha még nem fejezték be a vizsgálatot? (Megj.: Virág elvtárs: Mi egy nagyon szép vallomást várunk magától, Pelikán elvtárs! Pelikán: Elnézést, Virág elvtárs, ez az ítélet!)

Iványi több mint negyven éve jegyeztette be a MET-et, egyházi státuszukat azonban 2012-ben elvonta a kormány, amit azóta sem hajlandóak rendezni. Az elmúlt tíz évben komoly tartozásokat halmozott fel a MET a közművek felé, tavaly februárban pedig a szervezet egyes intézményeire összesen több mint 246 millió forintos bírságot szabott ki a NAV. Iványi évek óta, következetesen azt mondja, hogy azért nem tudják kifizetni a tartozásaikat, mert ők sem kapják meg a magyar államtól nekik járó támogatásokat.

Miután délelőtt kivonult hozzájuk a NAV, délután több ellenzéki politikussal együtt végül bejutott Iványi a helyszínre. A hétfői eseményekről a Telexnek is nyilatkozott a lelkész, beszámolónkat az Iványi mellett rendezett esti tüntetésről itt olvashatjaebben a cikk- ben pedig összefoglaltuk, hogyan került szembe a lelkész Orbán Viktor rendszerével az elmúlt tíz évben. (via Telex)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4317737506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2022.02.22. 19:30:53

Több az, mint tisztesség: Iványi becsületes. Nagy ritkaság ez korunkban. A korábbi korokban is az volt.

Lehetnék én is 2022.02.22. 20:35:02

valóban a bizonyítás utólagos, de a helyszínt attól még nevezhetik bűnügyi helyszínnek, annak gyanújával.
amennyiben bírság nem megfizetése valamint bérjárulékok levonása és nem befizetése a gyanú, ahhoz nyilván bizonyíték kell, azt meg a gyanús(ított)nál lehet fellelni. Magától nem fogja bevinni a NAV-ba.
Ha te is azt mondod, meg Iványi is, hogy ezekkel lóg a NAV-nak, akkor a NAV-nak van igaza, ée te hazudsz, Iványi meg adóügyben sáros. Ha én sáros lennék, és ez amiatt lenne, mert úgy gondolom, nem kaptam meg az államtól, ami jár, engem is megvédenél? Szerintem én is jó ember voltam legalábbaz utóbbi 40 évben.
süti beállítások módosítása