Hunvald-blog

675. Ugye milyen ismerős

2022. február 25. - HunvaldGyörgy

Vlagyimir Putyin csütörtök kora reggel sugárzott nyilvános beszédében bejelentette, hogy engedélyezte a katonai műveleteket Ukrajnában. Orosz katonák lépték át a határt, délutánra több stratégiai jelentőségű objektumot elfoglalt vagy megsemmisített az orosz hadsereg. A térképen látható ukrán városokat érte rakétatámadás tegnap délutánig.

ukrajna_map.jpg

Az elmúlt 57 évem legsötétebb napja volt a tegnap. Jöjjön egy kis történelem.

1939 nyarán Hitler egyre fokozta a feszültséget Lengyelországgal Danzig szabad város (ma: Gdansk), ill. a német területeket Kelet-Poroszországtól elválasztó danzigi korridor miatt. A Lengyelország elleni német támadásra a közvetlen ürügyet egy provokáció, a gleiwitzi (ma: Gliwice) rádióadó elleni támadás szolgáltatta, amikor is az SS emberei lengyel egyenruhában megtámadták a Felső-Sziléziában levő rádióállomást. A határhoz közeli német erdész- és vámházakat is megtámadták, így Hitlernek módja volt rá, hogy azt állítsa: ők csak visszalőttek.

Ugye milyen ismerős! Csak jelzem, hogy az egyik megtámadott ukrán város, Ivano-Frankovsz kevesebb, mint 300 km-re van a magyar határtól.

Ezek után már csak az hiányzik, hogy a másik "baráti" ország Kína lerohanja Tajvant, hiszen Putyin megadta az alaphangot és elkezdődhet a III. világháború.

Na, szóval elég szar kedvem van.

Hunvald György

P.s.: Ők a barátaink? Peking mérsékletre intette a feleket az ukrajnai helyzet kapcsán a helyzet további éleződésének megelőzésére, az orosz katonai akciót ugyanakkor nem tartja inváziónak – számolt be az MTI.

*

Ukrajna és a Nyugat támadt agresszorként Oroszországra, ukrán katonák kelet-ukrajnai civileket mészároltak, egyébként ukrán nép és államiság nem is létezik, a mai ukrán álla- mot jobb lenne feloszlatni – ilyen és hasonló állítások nemcsak az orosz propagandában, hanem a Fideszt támogató, közpénzből is működő csatornákon keresztül jelentek meg – írja az Átlátszó. (...) A fideszes kommunikációs gépezet több eszköze is ugyanazokat az álhíreket és narratívákat közvetíti, amelyeket a Kreml is hangsúlyoz, hogy ürügyet keres- sen Kelet-Ukrajna megszállásához és egész Ukrajna lerohanásához. (via HírKlikk)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5617765716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása