Hunvald-blog

683. Oda fognak kerülni

A háború 27. napja.

2022. március 22. - HunvaldGyörgy

Oroszország "nagy terrort" készül elszabadítani a megszállt Herszonban. (444.hu) 

Tegnap délután a megszálló orosz hadsereg katonái tüzet nyitottak a tüntető ukránokra Herszonban. Egy a Twitteren közzétett felvételen látható, hogy a katonák füst-, illetve villanógránátokat is használtak, több ember megsérült az oszlatás során. A felvételen lövések zaja is hallatszik.

ukrajna_herson.jpg

Ezek az orosz katonák ugyanoda valók, mint a II. világháború felelős nácijai, a nemzetközi bíróság elé. És oda is fognak kerülni. (Megj.: Arról, hogy az oroszok hogyan viselkednek a megszállt területeken, olvassátok el Magyari Péter cikkét is.)

A dél-ukrajnai Herszon volt az első nagyobb város, amelyet az orosz hadseregnek sikerült elfoglalnia a február 24-én indított invázióban. Azóta az ukrán civilek folyamatosan tüntetnek. Mára a városban maradt mintegy 250 ezer embert humanitárius katasztrófa fenyegeti az orosz blokád miatt; majdnem teljesen elfogytak az élelmiszer- és orvosi készletek.

P.s.: Ma újra tüzet nyitottak Putyin katonái a civilekre. Patrick Reevell, az ABC News újság- írója szintén a Twitteren osztotta meg az erről készült felvételt. A videó szerint az orosz erők most is erőszakkal, fegyvert és gránátokat bevetve oszlatták a tömeget.

*

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint mintegy tízmillió ember kényszerült elhagyni az otthonát Ukrajnában az orosz invázió miatt. Március 21-éig a becslések szerint 3,5 millió ember távozott a szomszédos országokba, míg a háború sújtotta országon belül költözők számát nagyjából 6,5 millió főre teszik, írja a BBC. Az ENSZ becslései szerint Magyarországra eddig 317 863 fő érkezett.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6817787162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása