Hunvald-blog

684. Párhuzam

Az orosz-ukrán háború 31. napjára.

2022. március 26. - HunvaldBlog

Bő egy hónapja támadta meg Oroszország (Putyin) Ukrajnát. Az Orbán-kormány sunyi, kétkulacsos külpolitikája miatt Magyarország a NATO-ban és az EU-ban is elszigetelődött. Egyre rosszabb hazánk megítélése a nyugati szövetségi rendszeren belül.

teleki_pal.jpg

Teleki Pál miniszterelnök 1941. április 3-án öngyilkossága előtt – egy hét híján 81 éve – ezt írta Horthynak a búcsúlevelében*:

Főméltóságú Úr!

Szószegők lettünk – gyávaságból – a mohácsi beszéden alapuló örökbéke szerződéssel szemben. A nemzet érzi, és mi odadobtuk becsületét. A gazemberek oldalára álltunk – mert a mondvacsinált atrocitásokból egy szó sem igaz! Sem a magyarok ellen, de még a németek ellen sem! Hullarablók leszünk! a legpocsékabb nemzet.

Nem tartottalak vissza.
Bűnös vagyok.

Most ismét agresszió zajlik a szomszédban. És most ismét szégyenkezhetünk.

P.s.: Csütörtökön az Európai Tanács ülésén Zelenszkij ukrán elnök számonkérte Orbán Viktoron az Oroszországra kikacsintó politikáját, és az Ukrajna melletti egyértelmű kiállás hiányát.

*A német hadsereg Jugoszlávia elleni felvonulásának másnapján 1941. április 3-án reggel lett öngyilkos Teleki. Az íróasztalán találták meg a fenti levelet a kormányzónak címezve, melyben elítélte a Jugoszlávia elleni agressziót.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9717790090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parttalan 2022.03.26. 14:05:15

"Az Orbán-kormány sunyi, kétkulacsos külpolitikája miatt Magyarország a NATO-ban és az EU-ban is elszigetelődött."

Te is búvárharang alatt élsz, mint Magyaur blogtárs?!
süti beállítások módosítása