Hunvald-blog

689. "Cicám, nem te választottad"

2022. április 10. - HunvaldGyörgy

 „Ne mondd már, hogy a népet kell lecserélni.” (atv.hu

Egy hét telt el az országgyűlési választás óta, amikor is az ellenzék negyedszerre futott bele nagy vereségbe. Mérő László matematikus, pszichológus a szavazatszámlálásra buzdító 20K22 mozgalom* egyik szószólója pénteken az ATV Egyenes beszéd műsorában mesélte el, hogy mit tapasztalt április 3-án, amikor elment voksokat számolni egy borsodi faluba. És elég markánsan fogalmazta meg véleményét a mostani választásról, és arról, hogy szerinte minek köszönheti a Fidesz az újabb kétharmadot.

mero-laszlo.jpg

"Rá kellett jönnöm, hogy nem a vidékiek agya van átmosva Fidesz-propagandával, hanem az én agyam van átmosva budapesti propagandával (…) nem igaz, hogy ott mindenki agymosott és buta". Szerinte az emberek egyszerűen a Fideszt választják, a Fidesz szimplán jobb volt, és ezért nyerte meg a választást.

"Hogy győzhetett volna az ellenzék, mikor az eredményváróról – Donáth Annát és Karácsony Gergelyt kivéve – mindenki „elszelelt” Márki-Zay Péter mellől? Ha egy kampányzárón így viselkednek, akkor mit várunk, hogy fognak kormányként együtt- működni?" – tette fel a kérdést. Szerinte a szavazók végig ezt érezték a koalíción, és ez döntötte el a választást.

Arra, hogy Gyurcsány Ferenc szerint azért bukott el az ellenzék, mert rossz kapitányt választottak, úgy reagált:

Cicám nem te választottad, hanem mi több százezren. Ne mondd már, hogy a népet kell lecserélni. Mi az, hogy rossz kapitány választottál te? Lehet, hogy a kapitány neked nem tetszett, meg a kapitány azt mondta, hogy most egy kicsit húzódj vissza. De ettől az egész pártja visszahúzódott – ezt nem mondta Márki-Zay.

*Szavazatszámlálónak az ellenzéki pártok képviseletében több mint húszezer ember jelentkezett, akik maguk vállalták a feladattal járó költségeket.

További szép estét mindenkinek.

P.s.: Ezt meg pár nappal korábban, még szerdán írta Mérő a Facebook-oldalán: Akkor hát felesleges volt pénzt, időt, fáradságot áldoznunk arra, hogy ellenzéki szavazatszámlálók le- gyünk? Nem így érzem. Életre szóló élmény volt, és alapjában változtatta meg azt, ahogyan én Pestről látom a világot – és talán mi is változtattunk egy kicsit az ő előítéleteiken a pestiekkel szemben. (Megj.: Tessék elolvasni a teljes írást, fontos dolgokat állapít meg benne, nagyon tisztességesen.)

*

A szavazatok 99,99 százalékos feldolgozottságánál tegnap még változtak a választási eredmények. Kiderült, hogy a külföldi és átjelentkezett szavazók voksainak megszámolásával eggyel több listás mandátumhoz jutott az ellenzék, ill. hogy Budapest 13. sz. egyéni választókerületében ezekkel a szavazatokkal az ellenzéki Vajda Zoltán győzött. Estére kiderült az is, hogy végül a Fidesznek jutott még egy listás mandátum a Mi Hazánk kárára. Ezzel a Fidesznek végül 135 képviselője, az ellenzéknek 57, a Mi Hazánknak pedig 6 képviselője ülhet be a parlamentbe. (via Magyar Narancs)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2117802475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nancsibacsi 2022.04.11. 08:24:20

Ennek is öregkorára jön meg az esze.

lobaszopiatej 2022.04.11. 21:23:20

@Nancsibacsi:
minek kell a hatalmat felcopfkodni?
ezt tanultad a kommunizmusban?
süti beállítások módosítása