Hunvald-blog

690. Hibrid rendszerben többet lopnak

Diktatúrában még többet.

2022. április 14. - HunvaldBlog

Leonid Nevzlin, (Hodorkovszkij társa volt, aki ma Izraelben él), azt írja a Twitteren: Hírek moszkvai forrásaimtól. (…) A Honvédelmi Minisztérium 20 tábornokát letartóztatták. Mindegyik vezérkari. Itt minden világos – az ukrán vezetésnek és a lakosságnak az oroszországi felszabadítók hadseregének ünnepélyes találkozójára való felkészüléshez szükséges pénzeszközök elsikkasztása. 2014 óta mintegy 10 milliárd dollárt loptak el, amelyet Putyin a villámháború előkészítésére különített el. Szurkov (a megszállt területek – Krím, Donyeck, Luganszk – felügyeletéért felelős elnöki tanácsadó) házi őrizetben van, a háborús előkészületekre szánt pénz ellopásával gyanúsítják, ez ugyanaz az eset, amikor a 20 tábornoké. (A teljes poszt, amit Schmidt András osztott meg a Facebook-on ITT olvasható.)

orban_putyin3.jpg

A diktatúra lényege:

  1. a végrehajtó hatalom megszállása;
  2. a végrehajtó hatalom ellenőrzésére szolgáló hatalmi ágak és egyéb intézmények, független és civil szervezetek leépítése, ugyancsak megszállása, illetve egyéb ellehetetlenítése.

Minél kevésbé ellenőrzött (ellenőrizhető) egy feudális-bürokratikus hierarchia, annál többet lopnak benne.

Példaképünk a nagy Szovjetunió! Tovább a putyini úton!

Fügedi Ubul

*

Háborús hír: Oroszország elismerte, hogy Moszkva nevű cirkálójuk csütörtökön kigyulladt a Fekete-tengeren. Ukrajna azt állítja, hogy a 12 500 tonnás cirkálót két, általuk kilőtt rakéta találta el. A BBC a délután folyamán beszámolt róla, hogy a mostanra már süllyedő hajót nem más találta el, mint két Neptun rakéta. (via Index)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7117808367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása