Hunvald-blog

695. Hitler és Putyin

2022. április 30. - HunvaldGyörgy

Meghökkentő történet került elő Putyinról és Hitlerről. (Portfolo

Oroszország Ukrajna elleni inváziója óta egyre nagyobb hangsúlyt kap az ország vezetőjének gondolkodásmódja, sokan korábbi nyilatkozatainak sorát idézik fel doktrínájának bizonyítékaként. James Sherr, az észt külpolitikai intézet főmunkatársa a The Independentnek mesélte el, hogy Putyin egy 2009-es konferencián "nagyon lazán" kijelentette, hogy "egyáltalán semmi baj nem volt Adolf Hitler külpolitikájával vagy bármivel, amit 1939 márciusáig tett", amikor a nácik annektálták Cseh- és Morvaország részeit.

putyin2021.jpg

Hitler azzal érvelt, hogy ő csak újraegyesíti a történelmi német területeket. Putyin most ugyanígy Oroszország és az orosz világ egységéről beszél. Egyre világosabbá vált, hogy Putyin külpolitikájának doktrinális alapja nagyon hasonlít Hitler politikájának ahhoz az időszakához, amikor azt mondta Chamberlainnek, hogy "én csak azt veszem el, ami tör- ténelmileg a miénk" – írta le a párhuzamot a külpolitikai szakértő.

Mit mondjak, nem megnyugató ez a párhuzam.

P.s.: Azonosították a bucsai mészárlások elkövetőit, elindult az eljárás – A bűnök között egyebek mellett civilek meggyilkolása, polgári infrastruktúra bombázása, kínzás és szexuális bűncselekmények vádjai szerepelnek. Putyin szerint mindez provokáció, és az orosz erőknek semmi közük Bucsához. (Megj.: Ej, de ismerős ez is, lásd. például katyn-i mészárlás…)

*

"A németek és én többé már nem ugyanazt a nyelvet beszéljük." (Marlene Dietrich)

"Hitler egy idióta" – mondta egy másik interjúban a Kék Angyal világsztárja, aki a nácik elől elmenekült Amerikába, és ott futott be még fényesebb karriert, a háború alatt a frontra is rendszeresen kijárva előadásokkal szórakoztatni a volt hazája ellen harcoló amerikai katonákat. Hitler imádta, filmekre kérte fel, de sohasem ment vissza a gyűlölt nácik Németországába. (via Vakmajom)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7217820913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása