Hunvald-blog

697. Nem tudom eldönteni

Ezek az úgynevezett "apró trükkök".

2022. május 08. - HunvaldBlog

Az elszámolóművész kormány a menedékesek számával zsonglőrködik. (Helsinki Figyelő

Vasárnap van, holnap meg hétfő, így aztán csak röviden… Önmagát gyermekvédőnek aposztrofáló kormányunk bizony nem feledkezik meg az "apróságokról": a legkisebb részletben is megpróbál csalni. Azt utálom-e jobban, hogy ilyen pitiáner vagy azt, hogy ilyen aljas? Nem tudom eldönteni.

ukran_menekultek.jpg

Ezt tetézte a kormánynak az az új rendelete, amely alapján április 29-től rendszeres létfenntartási támogatás csak az elismert menedékeseknek jár, a kérelmezőknek nem. Hogy a 45 határidővel dolgozó OIF döntéséig mi lesz a rászoruló menekülővel? Nyilván nem költői a kérdés, hanem nagyon is húsba vágó az ellátás nélkül maradó anyáknak és gyerekek- nek, még sincs rá válasz.

Mindebből az következik, hogy már nem is 19 378 ukrajnai menekülő ellátásával kell „megküzdeni” a magyar államnak, hanem csak 8839-cel.

Fügedi Ubul

P.s.: Látva a létszámadatokkal történő bűvészkedést, az Európai Uniónak igencsak a körmére kell néznie majd az Orbán-kormánynak, mire fordítja a menekültügyi célokra átadott uniós pénzeket. Szoros elszámolás nélkül semmi jó nem sülhet ki az egészből.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6417826923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.05.09. 07:27:54

Mondjuk Ausztriába sem nagyon mennek, pedig ott "picit" jobb az életszínvonal. Ide nyilván kevésbé jönnek, elvégre számukra mi már a háború előtt is ellenségnek számítottunk (lásd meggyalázott emlékművek, nyelvtörvény, stb).
süti beállítások módosítása