Hunvald-blog

700. A központi alapjogokért

Demokratikus intézmények.

2022. május 19. - HunvaldBlog

A központi jogok elméletének alapja a törzsfőnök — még a pattintott kőkorszakban bevezetett — intézménye. Amint az időpontból is látható, ez a jogelmélet legrégibb és éppen ezért legértékesebb alapelve. A törzsfőnök hatalma abszolút és oszthatatlan. Ez nem azt jelenti, hogy ő maga ne oszthatna le abból részeket aktuális kegyenceinek, hanem hogy ezeket a leosztott részeket bármikor, indoklás nélkül visszaveheti.

alapjogok2022.jpg

A központi alapjog ősi elméletének fejlesztésére hoztuk létre az Alapjogokért Központot. Ennek szimbolikája (helyesen, kifejezően) a rabszolgatartó társadalomra utal. Egyértel- műen jelzi ezt a nyitóoldalukról hozott képen a harci szekér és a lándzsás katona tunikában(!).

Bemutatkozásukban egyebek közt az áll, hogy "A tudományos tevékenység része... könyvek és tanulmányok kiadása, ismertetése". A gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy alapításuk (2013) óta egyetlen minősített publikációjuk sincs, legalábbis nem jeleznek ilyesmit. "Könyveiket és publikációikat" kizárólag a belföldi fogyasztóknak szánják. Utóbbiakat két, jól elkülöníthető csoportra bonthatjuk:

  1. olyanokra, amelyek a magyar kormány (a bevezető értelmében ez Magyarbasit jelenti) teljesítményét dicsőítik;
  2. olyanokra, amelyek a magyar kormány kritikusait, e csoporton belül elsősorban az EU-t bírálják.

Az, hogy mi köze lehet e két csoportba sorolható tevékenységüknek bármiféle alapjogokhoz, a honlapot átfutva nem derül ki. (Pedig érdekelne.)

A Líra könyvesbolt kínálatában ama büszkén hirdetett könyveikből 3 darab szerepel. Ezek közül egy fordítás (típusos összeesküvés-elmélet a "globális mestertervről"). Egy a hibrid háborúkról szól és arról, hogy "Meg kell tudnunk különböztetni a jót a rossztól" — ez nem koherens tanulmány, hanem a szerzőtől a Magyar Nemzetben megjelent publi- cisztikák gyűjteménye. A harmadik (az elsőhöz hasonlóan) "A gender-elmélet kritikája".

Tanulmányaik jellemzően "az Alapjogokért Központ tematikus blogján" jelennek meg. Ennek megfelelően állami támogatásuk  évről évre nő. Tavaly 1,5 milliárd forintot kaptak a pénzünkből, az idén már kettőt (Nagyon javaslom az oszlopdiagram megtekintését!!!).

Az 2000 millió forint egy olyan intézménynek, amelyben 4 igazgató (illetve helyettes), 3 elemző és két tanácsadó dolgozik. Azok, akiknek közülük van saját cége is, további támogatásokra számíthatnak a Fidesz pártalapítványából.

Fügedi Ubul

P.s.: Valamint az ő oldalukon jelent meg először — vmikor 2016 környékén — a "teremtett nem" kifejezés, ami aztán innen bele is került az Alaptörvény Valahányadik Módosításának az indokolásába. (via Slemmer László)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5117835753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása