Hunvald-blog

703. Mission accomplished

2022. május 29. - HunvaldBlog

Putyin elszánt abban, hogy végigvigye az ukrajnai háborút
– kerül, amibe kerül. (Telex

Pár tény az ukrán-orosz konfliktusról

1) A konfliktust primer módon Putyin imperialista ambíciói motiválták. Nem Amerika, nem a NATO keleti terjeszkedése, nem az állítólagos ukrán nácik, nem az orosz kisebbség egyébként tényleg létező vegzálása. Hanem Putyin imperializmusa.

ukrajna_map_1.jpg

2) Ukrajnában valóban vannak nácik, de nincsenek hatalmon. Ukrajnában arányaiban nincs sokkal több náci, mint Magyarországon vagy Oroszországban. Nácinak lenni Ukrajnában is undorító dolog.

3) Az ukrán nyelvtörvény, melyek a kisebbségek nyelvhasználati jogait erőteljesen korlátozta, nettó szemétség volt. Viszont önmagában nem tette indokolttá Ukrajna megtámadását. Azt, hogy Ukrajna megszállását primer módon Putyin birodalmi álmai motiválták, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a hivatalos casus belli az orosz oldalon hétről hétre változott. Először Ukrajna esetleges NATO-csatlakozása, majd az orosz kisebbség sanyargatása, volt még az ukránok állítólagos népirtása az orosz kisebbség ellen, meg hogy Ukrajnában egy náci, fasiszta kormány van hatalmon.

4) Az ukránok nem irtottak tömegével oroszokat, szemben a putyinista propaganda állításaival. Minden ilyen poszt szemenszedett hazugság. Igen, az orosz kisebbséget hivatalosan, intézményesen is vegzálták. Igen, ebbe az orosz kisebbség több tagja is belehalt. Igen, ez elfogadhatatlan. Viszont szisztematikus népirtás nem volt. Arról ellenben tudunk, és azt széles körben dokumentálták, bizonyították, hogy az orosz csapatok követtek el háborús bűncselekményeket ukrán területen, tömegével mészárol- tak le civileket, nőket, gyermekeket, időseket, az oroszok tehát igenis végeztek etnikai tisztogatást Ukrajnában az ott élő ukrán lakosság sérelmére.

Pár sejtés a konfliktus jövőjével kapcsolatban

1) Szerintem, és több katonai elemző szerint is, a konfliktus eltarthat még nyár végéig, tehát legalább szeptemberig.

2) Mivel Putyin teljesen belehabarodott a területszerző ambícióiba, feltehetően nem fogja elengedni Kelet-Ukrajnát.

3) Ukrajna nagy valószínűséggel kettészakad, orosz és ukrán nép egy jelentős része évszázadokig fogja egymást utálni, Putyinnak sikerült megmérgezni a térség etnikai légkörét még sok nemzedékre.

Mission accomplished.

Marosán Bence Péter

*

City infrastructure was damaged in Darnytskyi district. Kijev városvezetése virtuális túrákat hozott létre a háborús övezetben, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy bebarangolják a háború sújtotta utcákat és a lerombolt épületeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7717843603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása