Hunvald-blog

704. Akit a nyiknyik füstje megcsapott

"Kialakítja a hajtányozási program kereteit"

2022. június 02. - HunvaldBlog

Orbán Viktor kiosztotta a feladatokat magának és minisztereinek. (24.hu

Gulyás Gergely (Budapest, 1981. szeptember 21. –) 2018 óta miniszterként vezeti a miniszterelnökséget. A befolyás-barométer szerint Magyarország 12. legbefolyásosabb embere. Ennek szép jeleként az új kormányban a kisvasutak felügyelete mellett neki jutott az alcímben jelölt feladat, bármi legyen is az.

hajtany.jpg

Kevésbé tájékozottak kedvéért álljon itt nevezett eszköz meghatározása a wikiből:

A hajtány (drezina, egyes tájegységeken nyiknyik) kézi erővel működtetett vasúti jármű. Hasonló célra használatos rokona az egy vágányon menő sínkerékpár. (A kép a 2007. május 5-én megnyílt Királyréti Hajtánypályát mutatja.)

Ha jól látom, itt arról van szó, hogy kézi erőre kívánjuk átállítani a veszteséges vasúti személyszállítást, egyelőre csak a kisvasutakon. De ne aggódjatok: lesz itt még hatodik 0-kormány is!

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr517847241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kage kyōi 2022.06.03. 02:41:16

Ezek szerint normál vasútra nincs pénz? Szépen vagyunk! A 70-es években még a pálya melletti füvet is külön ember kaszálta!

belekotty 2022.06.03. 12:15:43

@Kage kyōi: Miért nem legeltetik le? birka van bőven.

kvadrillio 2022.06.03. 15:04:57

MOSTMÁR NEM KASZÁLNAK FÜVET CSAK OFFSORE CÉGEKKEL ÉS AZ ADÓPARADICSOMOKBAN.........

Ízléstelen támadást intézett Orbán Viktor ellen az osztrák állami média egyik feje
Magyar Nemzet
18 órája
1 órája
Ízléstelen támadást intézett Orbán Viktor ellen az osztrák állami média egyik feje
Péntek reggelre berendelték a budapesti osztrák nagykövetet, miután az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) online tartalmakért felelős igazgatója, Karl Pachner ízléstelen támadást intézett Orbán Viktor ellen. „Orbán Viktor akár szívinfarktust is kaphatna és le is mondhatna” – írta szerda esti Facebook-bejegyzésében Karl Pachner. Hozzátette, Európa boldogabb és békésebb lehetne, és hogy a világ is jobb hely lenne Orbán Viktor, Recep Tayyip Erdogan török és Vlagyimir Putyin orosz elnök nélkül. Ezt követően pedig a magyar kormányfő testsúlyával is viccelődött egy sort, szerinte Orbán Viktor testsúlya nem éppen a legideálisabb, valamint a folytonos „izgalmi állapot” sem segít neki. KIBE-HABE-HUBA......AZ ILYEN KARL-FÉLÉK SZOKTAK AZTÁN VÉLETLENÜL KAMIONNAL KARAMBOLOZNI...........

kvadrillio 2022.06.03. 15:06:02

@kvadrillio: .....csakmertééén asztakarommm....

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.03. 22:10:45

Ubul, szép kis posztocskát, amolyan kis takarosat építettél abból az egy szóból. Talán tudod, hogy miről is van szó?

@Kage kyōi: A hatvanas években a MÁV cigányokkal kaszáltatta a pálya menti gazt, és mindkét fél meg volt elégedve. Tudom, a nagyapám főpályamester volt, ő magyarázta el nekem egy séta közben. Ma ezt már nem lehet megcsinálni, ma már a cigány is úr, nem hajol le az aprópénzért, főleg ha még dolgozni is kell érte, így aztán tendertet köll kiírni a gazirtásra, vaskos áron. Mert ez Európa.

Dan da Man 2022.06.04. 09:10:38

@kvadrillio: Ennél rosszabbat is kívánhattak volna neki. És még akkor is igazuk lett volna...

nemecsekerno_007 2022.06.04. 09:30:35

Szaprofita - korhadék, rothadéklakó

A szaprofita olyan élőlényekre alkalmazott gyűjtőnév, amelyek elhalt növények vagy állatok korhadó, rothadó szerves anyagaiból, bomlástermékeiből táplálkoznak. A szaprofita szó egyúttal arra az életmódra is utal, amely a lebontó.

Ez a magyarországi haladó ballib körökben egy nagyon elterjedt életforma.

kvadrillio 2022.06.04. 10:05:47

no, ha nem éltem volna abban a számomra tényleg gyönyörű korban , én is beszopnám ezt a sok baromságot amit ezek az újságírók firkálnak...ISTENEM, DEJÓÓÓÓÓÓ VOLT AKKOR FIATALNAK LENNI !!! :)

Egy kutatóintézetben dolgozó pár egy riportban úgy emlékezett vissza a korszakra, hogy tulajdonképp nudistaként tudták megélni azt a szabadságot, amit a rendszer nem biztosított számukra. Az államhatalom mégsem lázadókat látott a meztelen strandolókban, így legfeljebb közszeméremsértésért büntették meg a nudistákat, bűncselekménynek számító izgatásért már nem.

Pásztörperc 2022.06.14. 00:23:15

@Androsz: Kösz, igazán kedves. Abban a hitben élek, hogy tudom, miről van szó — a külön hajtánypályák építését a gyermekkori álmok kártékony kiélésének tartom, úgyhogy inkább poénkodom rajta.

Pásztörperc 2022.06.14. 00:27:54

@nemecsekerno_007: Miből gondolod? Ahogy én látom, az általad (átvett toposz gyanánt) ballibnek aposztrofált haladók inkább éppen hogy húznak ebből a rothadó korhadékból elfelé. Mi mással magyaráznád azt a durva különbségtételt, hogy kormányunk (amely a htm választójogának gyakorlását változatos módokon könnyíti) az ő választójogukat spéci szabályokkal korlátozza?
süti beállítások módosítása