Hunvald-blog

706. Maruzsa nem hülye

Csak egyszerűen hazudik. Megint.

2022. június 09. - HunvaldBlog

A kormány Brüsszelre fogja, hogy késik a tanárok fizetésemelése. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár az uniós pénzek késésével magyarázta az elmaradó béremelést a pedagógustárgyaláson. (HVG

A Fidesznek sok történelmi bűne van. Az egyik a sok közül az oktatás lezüllesztése. Az, hogy mennyi pénzt ölnek az oktatásba, egyetlen dologtól függ: a kormányzat, konkrétan (mivel 1994 óta a Fidesz egyszemélyes üzemmódban van) Orbán Viktor akaratától. Nem Brüsszeltől, hanem csakis és egyedül tőle magától. És Orbán Viktor személyes döntése az, hogy 2010 óta az oktatást gyakorlatilag lélegeztetőgépen tartják -- épp csak annyi pénzt áldoznak rá, nagyon kéretlenül, hogy ne hulljon szét az egész.

maruzsa_zoltan.jpg

Maruzsa Zoltán: ilyen kevés gyereket, ilyen sok pedagógus még nem látott el, 2019 szeptembere

Ugye azt senki sem gondolja komolyan, hogy a kormány, ha akarná nem tudna kigazdálkodni 63 milliárd forintot 10% béremelésre a tanároknak? Ugye azt sem, hogy ezt ne tudná minden évben megtenni, ha akarná?

Az meg végképp ne jusson senki eszébe – az oktatásügyi államtitkáron kívül –, hogy Brüsszel dolga előteremteni a fedezetet erre, ugyanis ezért fizetjük az adót.

Persze Maruzsa sem hülye, egyszerűen hazudik, mert nincs meg a politikai szándék megegyezni a pedagógusokkal. Nem ez a prioritás már. Ráadásul a kormánynak megfelel így az oktatás, romokban. Szavazóik az aluliskolázottak, ők azok, akik még benyelik a propagandát.

A másik dolog, hogy minden munkahelyen alap kéne, hogy legyen az év eleji minimum inflációkövető béremelés. A normális helyeken így is van és nem egy pajzson kell a főnököt körbehordozni, ha 7 év után méltóztatik 10%-ot emelni. (via Vastagbőr)

Marosán Bence Péter

*

Tegnap délután lezajlott az első sztrájkbizottsági tárgyalás az új kormány képviselőjével, Maruzsa Zoltánnal. A fejleményekről a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tett közzé egy videót a Facebook-oldalán. (via Portfolio)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr317852999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása