Hunvald-blog

707. Heló, Hungentína

2022. június 13. - HunvaldBlog

 

Egyre messzebb kerül egymástól az üzemanyagok piaci ára és a hatósági ár, a gázolaj már bőven 800 forint felett áll, a benzin tőle egy forintra. (Napi.hu

Tavaly novembere óta 480 forintos hatósági áron tankolhatnak benzint és gázolajat az autósok. Az intézkedés eredetileg február 15-ig lett volna érvényben, de május 15-ig meghosszabbították. Aztán május 26-án Gulyás Gergely bejelentette, hogy ácsi, nem úgy van az!, június 1-től csak magyar rendszámmal rendelkező autók tankolhatnak hatósági áron – a nagy-haszonjárművektől, illetve a külföldi autósoktól megvonták a “támogatást”, azok csak a 800 forint körüli piaci áron tankolhatnak a hazai kutakon.

benzinar2.jpg

Bónusz, hogy mindkét árat fel kell tüntetni a kutakon, és – a kutasok legnagyobb örömére – ellenőrizniük kell, hogy a tankolni kívánó delikvens rendelkezik-e magyar rendszámmal és forgalmi engedéllyel.

A minelnök úr különben a minap közölte: ha nem lenne benzinárstop, akkor 700 és 900 forint között lenne az üzemanyagár, aminek emelkedése azonnal átjönne a többi termék árába is. Nos: szerdától várhatóan az alábbi átlagárakat fogjuk tapasztalni a kutakon: 95-ös benzin 798,9 Ft/liter, gázolaj 810,9 Ft/liter.

Vakmajom a Facebook-on:

Kutak fele zárva, többi oszlop előtt sor, szépen közelít az üzemanyaghiány, ha az eszelős hatósági árat nem törlik el.

- Bocsi, miért nem működik a többi kút?
- Mer elromlottak!
- Mind egyszerre?
- Aha, fertőző.

Heló, Hungentína.

És itt vannak még a különadók is, amiket hivatalosan az „extraprofit” után kell befizetnie a vállalatok egy részének a rezsivédelmi és a honvédelmi alapba. Ugye senki nem hiszi, hogy a bankok, a multicégek nem hárítják át a veszteségüket a fogyasztókra?

További szép estét.

P.s.: Miközben az olcsó magyar üzemanyagot jól megvédi nekünk a kormány (Orbán), a forint árfolyama zuhan, a benzin valós ára pedig száguld az ellenkező irányba. Az infláció meg köszöni szépen, jól van.

*

Kötelezettségszegési eljárással fenyegetik a benzinárstopot, időhúzásra játszhat a kormány. Egy benzinárstop miatt indított kötelezettségszegési eljárás nagyjából egy év alatt zárulna le, tehát ha ezen múlik, még nagyon sokáig lehet hatósági áras benzint tankolni. (via RTL Klub)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6617857155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása