Hunvald-blog

711. Ennyire futotta

2022. június 27. - HunvaldBlog

Három kormánypárti és egy ellenzéki képviselő nyert tegnap a fővárosi, kerületi időközi önkormányzati választáson. Nálunk a 4. sz. választókörzetben a fideszes Ripka András győzött 334 (45,63%) szavazattal. Az ellenzéki összefogás jelölje 207 (28,28%) szavazatot kapott. A választási részvétel mindössze 17,79 százalék volt. 

idokozi2022v.jpg

Csak emlékeztetőül:
2019-ben 44,21%-os részvétel mellett ez volt az eredmény:

  1. Borka-Szász Tamás (DK) 999 szavazat - 54.74%
  2. Benedek Zsolt (Fidesz) 644 szavazat - 35.29%
  3. Carciente-Falus Andrés Joel (ÉE) 101 szavazat - 5.53%
  4. Hunvald András (FLE) 81 szavazat - 4.44%

Mit lehet erre mondani? Ennyire futotta. A választók elkezdték leváltani az ellenzéket.

P.s.: Jelenleg 7 ellenzéki + a polgármester, 4 fideszes, 2 független és 1 Élhető Erzsébet- város képviselő alkotja a képviselő-testületet. (Megj.: Ripka eddig is képviselő volt. így most nem tudni, hogy ki kerül be a testületbe a Fidesz listájáról. Gondolom, akárki…)

*

Kiszállópálya – ellenzéki csőd az időközi választásokon. Folytatódik a Fidesz diadalmenete és az ellenzék vesszőfutása. Első ránézésre ezt lehet megállapítani a hétvégén – nagy számban – megrendezett időközi önkormányzati választásokat követően. És második ránézésre is. "2019-ben az ellenzéki közvélemény tulajdonképpen egy vereséget ünnepelt meg győzelemként. A megszerzett pozíciók fölött érzett öröm elfedte azt a tényt, hogy a Fidesz azt az önkormányzati választást is megnyerte, és a szavazatok számát tekintve még erősödött is az öt évvel azelőtti helyhatósági választáshoz képest. Csak ez több településen nem volt ele- gendő a helyben összefogó ellenzéki erőkkel (...) szemben. A mostani eredmény azonban 2019-hez képest is kijózanító lehet." (via Átlátszó)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9417868875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása