Hunvald-blog

712. Az önfelmentő verseny újabb fordulója

2022. július 01. - HunvaldBlog

Időközi választás: az ellenzék szerint a széthúzás a hibás,
de lehet, hogy már az összefogás is az volt. (Telex)

Lement egy rakás helyi, időközi választás, és az önmagukat ellenzékinek nevező pártokat minden korábbinál laposabbra verték Magyarbasi rajongói. Nevezett „ellenzék” vezetői azonmód el is magyarázták, hogy ez nem jelent semmit, mert nem mutat mást, mint a „győzteshez húzást", ami az országgyűlési választás utáni fél évben természetes. A bízvást elsöprőnek nevezhető vereséghez nekik és pártjaiknak semmi közük — és itt emlékezzünk meg a Momentumról, amely egyedüli kivételként most sem csatlakozott az önfelmentők kórusához.

onfelmeto2.jpg

Karácsony G. szokásához híven ide is mondogat egy kicsit, meg oda is. Egyrészt elismeri, hogy "az ellenzéki szavazók távolmaradásukkal büntették az ellenzéki pártokat azért a teljesítményért, amit április 3-a óta produkálnak" — másrészt a választók elfordulásának okát az ún. ellenzék egységének felbomlásában véli megtalálni. Kárhoztatja azokat a pártokat, amelyek önálló arculatot próbálnak felmutatni ahelyett, hogy az egység mono- lit jellegét erősítenék.

Külön színfolt a felelősséget áthárítók fölöttébb tarka palettáján a „Méltányosság Politikaelemző Központ”. (Az idézőjel azért, mert hosszasan keresgélve sem sikerült rá- bukkannom egyetlen választási előrejelzésükre sem — márpedig aki nem prognosztizál, az nem elemző. Utólag marha könnyű ráfogni bármit bármire.)

„Az eredményekből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni az országos politikára” — mondja meg a tutit az „elemző” — mivel túl kevesen mentek el, és a Fidesz köztudottan jobban „mozgósít” (azaz politizál, de ezt már én teszem hozzá).

De, lehet. A nyilatkozatokból is, az eredményekből is.

  1. Az összefogás fenntartása mellett, a külön indulások ellen azon pártok ágálnak, amelyek nevezett Összefogásban markánsan fölülreprezentáltak a közvélemény-kutatások és egyéb információk alapján várható valós támogatottságukhoz képest. Úgy vélem, az európai választáson se az MSZP, se a Párbeszéd nem éri el az 5 %-ot.
  2. Azon a helyen (Erzsébetvárosban), ahol az MKKP jelöltet indított, közel feleannyi szavazatot kapott, mint az ötpárti jelölt. Azokon a helyeken, ahol egyéb szervezetek is állítottak jelölteket (leszámítva persze a magyar közvéleményben teljesen ellehetetle- nített Schmuck Andort), ezek is érdemleges mennyiségű szavazatot kaptak.

A magyar közvélemény (nem, nem az országgyűlési vereség, hanem az azt okozó mutyizás miatt, tehát éppenhogy a nagy verés előtt) gyakorlatilag leváltotta az ötpárti „ellenzéket”. A Magyarbasit és nemzetrontó politikáját elutasítók most éppen lázasan keresgélik, hogy ugyan kire szavazhatnának, ha úgy adódik.

Mert ezekre nem.

Fügedi Ubul

*

Kiegészítés:
Ebben a bejegyzésben (a főszövegben, illetve a pontosító hozzászólásokban) két számonkérhető előrejelzést adok:

  1. Az eu-választáson se az MSZP, se a Pb, se az LMP nem éri el az 5 %-ot. Ha ezek hárman együtt indulnak, talán még éppen meglehet.
  2. E 3 párt + DK + Jobbik egyenként kevesebbet fog kapni, mint a legutóbbi eu-választáson.

A választás után az orrom alá dörgölhetitek őket.

*

Előzmények: visszatekintő a szomszéd blogjáról, lásd.: o.gy. választás:

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8817873119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.07.03. 10:15:24

Amígy Gyurcsány a színen van, addig az ellenzéknek esélye sincs.

A másik dolog, hogy valami életképes alternatívát kellene nyújtani Orbánhoz képest. Ugyanakkor innen nézve erősen úgy tűnik, hogy az ellenoldal sem nem okosabb, sem nem tisztességesebb mint Orbánék, viszont sokkal megosztottabb.

A másik dolog, hogy a Nagy Testvér, az EU ballib szárnya illetve az USA vörösnáci tagozata sem tűnik annyira sikersztorinak. Ez a "baloldal" egyedül a vállalatoknak jó, elvégre az hogy a munkavállalónak milyen a bőrszíne, vagy hogy odahaza fiúval, lánnyal, vagy a macskával él nemi életet a profitot igazából nem befolyásolja, míg ha a baloldal mindenféle szociális jogokért küzd, az pénzbe kerül. A liberális megnevezést már nem is említem, a liberalizmus eredetileg nem arról szól, hogy mindenkinek joga van állatnak lenni. Kossuthot nehezen tudom elképzelni pávatollal a seggében vonulni csak azért, mert ez a trendy.
süti beállítások módosítása