Hunvald-blog

714. Haderőfejlesztés

Hülyék, hülyék, hülyék…

2022. július 08. - HunvaldBlog

Önmegszorítás: honvédségi helikopterrel ment
lovaskocsizni Szalay-Bobrovniczky Kristóf. (444.hu

Én ugye egyszerű mérnökember vagyok, és a gyakorlatban hiszek. Szívesen megmutat- nám ennek az aktuális háromnevűnek, milyen is egy megszorítás. Megelégednék egy részlegessel. No de hát nem a helikopter a lényeg ebben a hírben — az új miniszter (legalábbis egyelőre) nem ebédelni jár vele, mint a jachton dolgozó külügyér.

lovashuszar.jpg

A lényeg a haderőfejlesztés új koncepciója (ami a honvédelmi költségvetés növelését indokolta, a tanárok fizetéséét meg nem). Ideidézem, mielőtt netán még törölnék:

Mindent meg fogok tenni azért, hogy a Honvéd Huszárság továbbra is fejlődjön. Célom, hogy minél több magyar huszár legyen magyar, szilvás- váradi lipicai lovon! Hajrá, magyar huszárok!

Nos, tagja vagyok egy katonai jellegű csoportnak, amelyben hozzáértő emberek szakszerű véleményeket írnak a legkülönfélébb koncepciókról. Erről például imígyen:

(1) „... a huszárló az inkább gidrán, kisbéri vagy trakehneni. (Már megint kilóg a naftalinszagú hétszilvafás urizálás.)”

(1a) „még a furioso is jó. A lipicai a mentalitása miatt szinte alkalmatlan.”

(2) „A melegvérűek túl hevesek, érzékenyek. Jól kell tűrni a változékony környezetet, hanghatásokat. Nem baj, ha nem a legokosabb lovak, csak probléma nélkül hajtsák végre az utasításokat. Bírniuk kellett a hosszabb terhelést, nem rövid távon kellett gyorsnak lenni. Az arab telivér, lipicai nem ilyen fajta. Pl. az appalosa (western ló) mentalitásra megfelelne, ott inkább méretbeli problémák vannak. Aránylag kicsik, kisebb súlyt bírnak.”

A miniszter elmeállapotát és a fedezőménekkel remélt kapcsolatát taglaló hozzászóláso- kat nem szemlézem. Viszont ha logikusan továbbviszem a koncepciót, hát A tizedes és a többiekben emlegetett nyékládházi kerékpáros zászlóaljat valszeg triciklikkel és rollerek- kel fogják fölszerelni.

A fontos az, hogy előre menjenek...

Fügedi Ubul 

P.s.: A haderőreform fontos lépéseként a Vörös Hadsereg mintájára a parancsnok mellé minden alakulathoz egy-egy ispánt neveznek ki — magasabbegységekhez főispánokat.

*

A honvédség új, Airbus helikopterével repült Szilvásváradra az Állami Ménesgazdaságba Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A honvédelmi miniszter még kedden járt a gazdaságban, hogy szemrevételezze a huszárok lovait. A Magyar Narancs a Honvédelmi Minisztérium- hoz fordult, mert kíváncsiak voltak, mi indokolta, hogy a levegőben szállítsák a minisztert a látogatásra. Választ azonban nem kaptak. (via 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr517878135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása