Hunvald-blog

716. Elkúrtuk 2.0

A rezsicsökkentés csökkentése.

2022. július 15. - HunvaldBlog

Emlékeznek még a választási kampányra, amikor a Fidesz kommunikációja szerint még Gyurcsány és a miniferi fenték ordas fogaikat a magyarok rezsijére, amit a jó Fidesz minden áron meg akart védeni a veszedelemtől? Puff neki. (444.hu

Szép volt ez hét. Hétfőn lóhalálában beszántották a KATÁ-t, több százezer ember életét egyik napról a másikra tönkre vágva, erre szerdán jött Gulyás Gergely, és a rendkívüli kormányinfón bejelentette, hogy elkúrtuk a "rezsicsökkentés" eddigi formája megszű- nik. Azaz, augusztus 1-től jön rezsicsöki csökkentése, onnantól csak az átlagos (jelentsen ez bármit) lakossági fogyasztás mértékéig biztosítja a kormány (Fidesz) a rezsicsökkentett gáz és áram árát. Pont.

4madar2.jpg

(Kép: NÉGYmadár)

Nagyon durva áram- és gázszámlák jöhetnek Magyarországon.
Ezt a két ábrát sohasem akartad látni. (Portfolio)

Hát kérem, ez most nagyon sokaknak fájni fog. Aki pedig villannyal főz, fűt, annak még inkább, az még a többieknél is jobban megszívja. De végül is semmi gond, lehet lenyu- godni: nem főzünk, spórolunk a gázzal (amúgy sem telik lassan kajára), nem világítunk, csak gyertyával, az fűt is. Romantikus telünk lesz.

Kellemes hétvégét.

P.s.: Szeretném megjegyezni, hogy a sávos hátrálás a rezsicsökiből valszeg nem hülyeség, ugyanakkor:
- Az, hogy választás előtt mindenkinek az anyját szidták, aki ilyet említett, sokat elmond a NER jelleméről, szerintem.
- A fogyasztáscsökkentő technológiák támogatása még mindig hiányos.
- A szerdai sajttáj alapján azt kell gondoljam, hogy láttam már őzet ennél átgondoltabban kocsi elé lépni. (via MMD)

*

Igen, ezt már szakszóval megszorításnak hívják. Olyannyira megszorításnak, hogy a tegnapi ún. rendkívüli kormányinfón, ahol Gulyás Gergely Németh Szilárddal megtámogatva beismerő vallomást tett arról, hogy a cefetül sokba kerülő rezsicsökkentésük fenntarthatatlan, még szemkilövetőzni is sikerült egyet, miközben megpróbálta bagatellizálni, lesajnálni a 24 óra leforgása alatt hátba szúrt több százezer ember hídfoglalásban testet öltő elégedetlenségét. (Kolozsvári Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8617883965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fkv.116 2022.07.17. 08:58:01

"beszántották a KATÁ-t, több százezer ember életét egyik napról a másikra tönkre vágva"

Ha adócsalásra, másokon élősködésre (vajon ki más fizette be helyettük a hiányzó adót, ha nem az adózó átlagemberek?) egzisztenciákat tönkretesznek, az nagyon jó dolog! Más is odafér a befizetés asztalához, nem csak mi! Még a cigánygyártó segélyek megszűntetése van hátra.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.07.17. 10:54:11

@fkv.116: Így van. Én tavaly 6.3 millió TB-t fizettem. És ezért ugyanazt az EÜ ellátást kapom elvileg mint a KATA-s. Jó, nekem lesz nyugdíjam, neki nem.

midnight coder 2022.07.17. 11:22:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Te meg nem éred meg hogy nyugdíjba menj, mert addigra 85 év lesz a korhatár.

De azok akik cégnek dolgoztak általában olyan területen tették, ami nem termeli ki azt a horribilis dézsmát amit a mindenkori pártunk és kúrmányunk legombol az átlagpolgárról. Én, aki olyan multinak dolgozom aki olyan cégknek fejleszt, amiknek a költségvetése összemérhető kis hazánkéval, nem kell hogy KATA-zzak, mert azok a cégek fizetnek annyit hogy az én itteni jó magyar forintban fizetett bérköltségem hangyafasz dézsmástól mindenestõl. De a magyar Gipsz Jakabka Bt-nek fejlesztő PHP ipari szakmunkásnál már nem ez a helyzet. Itt a KATA kivezetésekor vagy az lesz, hogy a Gipsz Jakabka Bt nem fog fejlesztetni, a neki dolgozó szaki pedig megtanul angolul és elhúz külföldre, a hátralévő életében pedig áldja Orbánt amiért nem kell kabátgombért dolgoznia, vagy mindketten áttérnek a zsebbõl zsebbe megoldásra. Mindkét esetben az lesz, hogy Orbán bácsi egy harmadosztályú vidéki focista mezére elég zsét sem fog látni tõle soha többé, plusz az előbbi esetben a hazai cégnek sem lesz IT-ja.

sírjatok 2022.07.17. 15:24:46

Bocsi bocsi eddig nem az volt a mantra, hogy a szemét gazdagok a rezsicsökkentett árammal fűtik a medencéjüket, és ezt azonnal meg kell akadályozni?

Bocsi bocsi eddig nem az volt a mantra, hogy Paks 2 SOSEM fog megtérülni? Ki tetszett már számolni mondjuk mostanában is, ötszörös áramárral?

Bocsi bocsi tuti hogy az EU elbaszott szankciós politikájáért, a posztkovid válságért, az ukrán háborúért, Németország elcseszett energiapolitikájáért mint a Zorbánvérfarkas a felelős, és ha mondjuk például Márki-Zay Péter lenne a miniszterelnök, akkor kánaán lenne?

Lehet itt habzani, hogy júj júj szar a helyzet. Mindenki tudta hogy szar lesz a háború kitörésekor, mivel már a kovid válság is akkor jött, és túlnyomórészt nem Magyarországon múlik ez. Az a gond, hogy jobbat mondani nem tudtok. Az ilyen "böböbö óbán elkúrta nyehehe" reakciókból nem lesz semmi, csak a szokásos fáradt sírás.

nagykerek 2022.07.17. 21:10:20

@sírjatok: +1

Ettől még a kormány kommunikációja vegyes, fele igaz, fele nem.

A villany átlagát pl. 5,6 millió fogyasztási helyből számítják. Magyarországon kb. 4 millió háztartás van. Hogy lett ebből 5,6 millió?
Egyszerű, ha hozzávágják a nyaralókat is, mint önálló fogyasztási helyet. Csak a dolog ettől kezdve nem a valós átlagfogyasztás, hanem egy képzetes valami.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.07.17. 21:40:32

@midnight coder: Bocsi, annak a multinak aminek én dolgozom nagyobb az éves bevétele mint a magyar GDP.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.07.17. 21:42:09

@sírjatok: Zsibbasztóan hülye vagy. Nem az a gond hogy hozzányúlnak a rezsi támogatásokhoz, hanem ahogy csinálják, az hogy eddig hazudtak és elbasztak miatta egy csomó pénzt.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.07.18. 20:29:38

@sírjatok: hány esetben mondtam már ezt, hogy ha valami változás lesz, akkor ti fideszgecik azt fogjátok mondani, hogy:dehát ezt akartátok ti ballibek, vagy nem...??

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.07.18. 20:32:41

@midnight coder:, végre egy értelmes hozzászólás tőled!
És igen, remélem minél több ember elhúz ebből a szarból!

Libsikéim, bekaphatjátok! 2022.07.18. 20:59:23

Csak tudnám, hogy akik hőbörögnek, azok nem olvasnak híreket? A vak is láthatja, hónapok óta erről van szó, hogy nagy válság alakul, még a nagy országok is szarban vannak, ezek után normális ember azt hitte, hogy itt nem fog változni semmi? Hogy itt majd lehet tovább pancsikolni a langyos fürdőben? Szívás vár ránk, emberek, komoly szívás, csak még az nem dőlt el, hogy pontosan milyen formát ölt. Ez a kata, amely szemlátomást nem éri el tömegek ingerküszöbét, csak egy kis ügy. Orbán megígérte az alacsony rezsit? De persze azon meg vihorásztok, ha az EU baszogatja, na, itt van a kettő keresztezése, élvezzétek, előre látható volt. Még azt a gázt is el fogják venni, amit Orbán minden hírét veszélyeztetve kihízelgett a ruszkiktól. Mit gondoltatok, meddig tart majd a jólét? Idióták.
süti beállítások módosítása