Hunvald-blog

717. Fenn az ernyő, nincsen kas

Helyünk a világban.

2022. július 19. - HunvaldBlog

A tűzijátékot nem érték el a megszorítások:
1,6 milliárdért vett rakétákat a kormány. (444.hu

A Magyar Turisztikai Ügynökség hosszas titkolózás után végül elárulta, hogy az Európa legnagyobb tűzijátékára szánt rakétákra bruttó 1 milliárd 650 millió (1650 millió) forintot költöttek. Az eseményt persze meg is kell tervezni, az eszközöket tűzszerészekkel felállíttatni majd üzemeltetni, a forgalmat korlátozni, illetve elterelni, a helyszíneket és környéküket rendőrökkel, mentőkkel és tűzoltókkal biztosítani, aztán amikor vége a banzájnak, az egészet eltakarítani stb.

tuzijatek2022.jpg

Meg rengeteg olyan dolog, amiről fogalmam sincs, mert nem értek hozzá. Érdekelne a teljes összeg (belevéve pl. a biztosítási díjakat is). Tavaly, amikor állítólag ugyanennyiért vettük a rakétákat, a teljes rendezvény közel 12 milliárdba (a rakéták árának mintegy hétszeresébe) fájt a költségvetésnek. Idén már pusztán a Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt.-nek 1,4 milliárdot különítettek el — na, mire? „A műszaki leírásban részletesen meghatározott kommunikációs feladatok elvégzésére.”

Ha a magyar tanárok keresnék Európában a legtöbbet, 10 éven belül mi lennénk a kontinens leggyorsabban fejlődő országa. Így, a legnagyobb tűzijátékkal kategóriánkban (a velünk egyszerre felvett országok között) tök utolsók vagyunk.

Ennek az attitűdnek, magatartásnak kultúránkban ősi hagyományai vannak. Annyira ősiek, hogy már századokkal ezelőtt bejárattuk pontos megnevezését. Parasztvakításnak hívjuk; mintha direkt a tűzijátékra találtuk volna ki.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3617886927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rodney_2 2022.07.20. 02:48:07

"Ha a magyar tanárok keresnék Európában a legtöbbet, 10 éven belül mi lennénk a kontinens leggyorsabban fejlődő országa. Így, a legnagyobb tűzijátékkal kategóriánkban (a velünk egyszerre felvett országok között) tök utolsók vagyunk."

Ez nyilvánvaló ostobaság sajnos :( A tanárok nagyobb része kontraszelektáltan lett tanár és maradt a tanári pályán. Ezeknek hiába emelnék fel a fizetésüket, ugyanolyan hülyék és alkalmatlanok maradnának. Az lenne 8-10 év, hogy a tanárnak legalkalmasabbak elvégezzék az egyetemet és akkor még nem tartunk sehol, még akkor próbálgatnák magukat a gyerekekkel akiknek fel kellene nőni és elkezdeni valami értéket termelni (és nem egyből kivándorolni a friss piacképes diplomával). Ez egy 30 éves folyamat lenne minimum, hogy látszódjon valami (ennyire rossz a helyzet)
süti beállítások módosítása