Hunvald-blog

720. Talán azt akarta mondani…

2022. július 29. - HunvaldBlog

Orbán: Az átlag felett fogyasztónak gondoskodnia kell arról, hogy csökkentse a fogyasztását, vagy keressen annyi pénzt, hogy ki tudja fizetni. (444.hu

Erről a mondatról mindenféle eszébe jut az embernek; az első reakcióm az volt, hogy nahát, mégiscsak okos ember a miniszterelnök úr, hát persze, ezt kell csinálni, mindenki más is megemeli a saját fizetését kétmillióval, mindjárt megoldódik a probléma.

orban2022_radio.jpg

Aztán az is eszembe jutott, hogy tényleg nem hagynak senkit az út szélén, lám, bölcs tanáccsal bármikor segítenek.

Meg az is, hogy talán azt akarta mondani: a többi európai kormányhoz hasonlóan nálunk is adócsökkentéssel, a rászorulók támogatásával stb. szeretnék kezelni a helyzetet; csak hát olykor ugye félreérthetően sikerül fogalmaznia.

De leginkább azért az ejt gondolkodóba, hogy ennek az embernek vannak szavazói.

Borsi Vera

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2417893793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.07.30. 11:39:45

Bazz! Ha nincs kenyerük, egyenek kalácsot!

Mérnork 2022.07.30. 12:40:05

Amit mondott, az sajnos az, ahogy az embereknek igaziból állniuk kellene a valósághoz. Akinek nincs valamire pénze, az ne vegye meg, ha mégis szeretné, akkor próbáljon valahogy több pénzhez jutni, ennyi. Amcsiban pl. pont ez az alapbeállítás.
Az ironikus benne, hogy eddig pont ők tettek meg mindent, hogy az embereknek ne kelljen így élniük, mert állambácsi megoldja helyettük.
Csak ugye a rendkívül következetes ellenzékünk eddig azért ekézte a patást, mert rezsicsökkent, most meg azért, mert kimondja, hogy nincs ingyenebéd, legalábbis egy ponton túl már nincs.

Mérnork 2022.07.30. 12:49:00

"De leginkább azért az ejt gondolkodóba, hogy ennek az embernek vannak szavazói."
Arra kéne inkább savazni, aki már a kampánybeszéde alapján _teljesen_ átállt volna a piaci alapú gáz- és villanyárra? Meg töbig benyalva az unió agyhalott vezetőinek szembe menne az Oroszokkal? Meg tök hiteles volt, ahogy az utódpárt utódpártjai hirtelen összeborultak a "nácikkal", csöppet se azon magasztos elv mentén, hogy végre már ők tömködhessék a zsebüket a közösből, ne a patás. Mer azzal sokkal előrébb lennénk...

kewcheg 2022.07.30. 15:06:33

Teljesen igaza van miniszterelnök úrnak.Itt az ideje önállósodni és nem az állam csecsén lógni.Ebből a szempontból ajánlható példaként a 20- 30 éve az akkori Romániábol / Erdély/ átjövő "honfitársaink" hozzáállása.Azt tudni kell, hogy a székelyek minket egy picit lenéznek, "táposnak" tartanak.
[Ez egy univerzális kifejezés, kb. a lényege: élhetetlen mamlasz. Kb. Mint amit miniszterelnök ur gondol Karigeriről.]Namost ezek az átjövők itt szinte mind szerencsét csináltak.
BAZ megyében kb.egy tucatot ismerek, nem egy közülük milliardos./ Pl. ex.polgink Miskolcon és holdudvara./
Szinte mindannyian csupasz seggel jöttek, fiatalon és igy-ugy de megcsinálták a szerencséjüket.
Azt kell tőlük eltanulni, hogy mindent szabad, ami nem tilos.De egy picit még azt is.Igen, sajnos ez egyfajta gátlástalanság, de háborús időkben ne legyünk kicsinyesek.Azaz, ha nem kapnak el, nem buksz le, akkor hajrá....

Kivlov 2022.07.30. 17:56:01

@Mérnork:
Erről van szó. Szegénynek lenni nem tilos.

nemecsekerno_007 2022.07.30. 18:37:02

@kewcheg: A KATA kiherélése épp nem az önállósodás támogatása felé mutat.
Ezzel egy komoly alappillérébe rúgott bele a Fidesz, a tragikus kommunikáció ezt még tovább rombolta.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.07.30. 19:09:06

@nemecsekerno_007: "Idén már 2000 milliárd forintba kerül az országnak a rezsicsökkentés." Az több mint 5 havi nyugdíj. Na mi is van azzal a nyugdíjkasszával?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2022.07.30. 19:11:04

@Mérnork: "Idén már 2000 milliárd forintba kerül az országnak a rezsicsökkentés." - szerinted nem fogod kifizetni valamilyen formában? Például fennálló államadósságban? Vagy 5 havi nyugdíj hiányzik a nyugdíjkasszából.

nemecsekerno_007 2022.07.30. 20:02:42

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Idén. Ez kulcsszó. De rúgózhatsz 2000 Mrd-on. Ez nem azt jelenti, hogy a rezsicsökkentés bevezetése óta ennyi pénzbe került.

élhetetlen 2022.07.30. 21:42:05

@kewcheg: Érdekes meglátás. Ami írok, abból semmit nem tudok igazolni, sem régi céges ügyeket, sem lopásokat, sem véletlen egybeeséseket. Mészáros nem az állam csecsén lóg, csak sokat szerelt, így lett milliárdos. „BAZ megyében kb.egy tucatot ismerek, nem egy közülük milliardos./ Pl. ex.polgink Miskolcon és holdudvara./”. Szorgalmasak voltak.
„mindent szabad, ami nem tilos”. Nem szeretek olyan országban élni, ahol ez a vezérelv. Nyugodtan hazudhatsz a partnerednek, vagy kormány szinten egy országnak, nem tiltja törvény.
„ha nem kapnak el, nem buksz le, akkor hajrá....’, Drukkol csak annak a takarítónőnek, aki pár év után lelépett a kp-vel, és a barátnőm összes ékszerével, hogy majd nyugaton „csinálja meg a szerencséjét”.
Az apróságokat, amiről még írni akartam, most kihagyom
süti beállítások módosítása