Hunvald-blog

723. Radikalizmus

Édes jó istenem! Ide jutottunk.

2022. augusztus 08. - HunvaldGyörgy

Népszavazást kezdeményez az MSZP az uniós tagság megerősítéséről. (444.hu

Úgy érezték, valami „radikális lépésre van szükség”. Ja, radikálisra. Amikor 10 % fölött az infláció, amikor akkora az aszály, hogy az eddig csak takarmánygabonának elfogadott szemetet is el kell ismerjék vetőmagnak, amikor iskolákat fatüzelésre akarnak átállítani, amikor sokan épp azon tűnődnek, hogy augusztus 1-től esznek vagy világítanak, miközben rettegünk a téltől — az önmagát baloldalinak valló MSZP radikalizálódik.

mszp3.jpg

És népszavazást kezdeményez az EU-tagság megerősítéséről. (Megj.: Amit ma az ötletgazda már vissza is vont...)

Értem én, hogy meg kell próbálni tematizálni a közbeszédet, de tessék már megmonda- ni: biztos, hogy így? Azt is értem, hogy az MSZP azt a látszatot akarja kelteni, mintha még élne, ha nem is virul — de nem lenne egyszerűbb (és olcsóbb) megpróbálni „élni”?

Például lemenni vidékre, felkeresni a választókat, „házról házra járva lázítani az embere- ket” a kormány eszement ötletei ellen stb. — ahogyan régen, a ’90-es évek elején tették az akkori MSZP-s politikusok. Ez a munka nem megúszható, annak, aki ellenzékiként eséllyel akar szembeszállni a fideszesekkel.

A választó nem csak négyévente választó, hanem egészen addig, amíg van kedve válasz- tani. Választani azonban csak akkor fog, ha vannak arra érdemesek, akik miatt értelme van elmenni választani. Az ilyen (és hasonló) „ötletek” azonban arról tanúskodnak, hogy az ötletgazdák még távolabb kerültek a választóktól.

Fényévekre.

Hunvald György

P.s.: Nem tudom, ki volt az a zseni, aki Ujhelyinek ezt a nagyszerű ötletet/tanácsot adta, de hogy azonnal (még tegnap) ki kell rúgnia, az biztos!

FRISSÍTÉS: Ujhelyi visszavonta. Jól tette,
de ezzel az egész cirkusszal megint égette magát és a pártját.

*

Ha én lennék a Fidesz, és ki akarnám léptetni az országot az EU-ból, tuti, hogy az „ellenzékre” bíznám, hogy erről népszavazást kezdeményezzen. Én csak egy kávét kérnék. De szerintem a Fidesznek esze ágában sincs kilépni az Unióból: pénz se jönne, Putyin sem örülne neki. Úgyhogy az „ellenzék” alighanem önerőből ilyen hülye. (via Konok Péter).

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7717903707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.08.12. 10:55:32

Orbánnak ez az ellenzék ajándék. Fletóék is, de az MSZP se kutya. A kicsik pedig nem látszanak ki a DK mögül.

midnight coder 2022.08.12. 11:00:42

Amúgy ez egyébként azért is jó, mert Orbánék abban a kellemes helyzetben találhatják magukat, hogy az EU-ban maradás mellett kampányolhatnak, és az ellenzéket EU ellenesnek kiálthatják ki. Elvégre a lőtéri kutya sem emlegetett itt kilépést az MSZP előtt, és igen, Orbánék nem hülyék hogy kilépjenek. Nem Putyin miatt, hanem mert a baloldal szocializmust játszott akkor amikor még volt tér a fejlődésre Euróában, majd a csőd után szétlopott mindent ami mozdítható volt. Aztán ami gazdaság itt létrejött az vagy multi, vagy valamelyik multi beszállítója.
süti beállítások módosítása