Hunvald-blog

727. Köztudottan

Hülyék, hülyék, hülyék…

2022. augusztus 21. - HunvaldBlog

Szalay-Bobrovniczky: A magyar nemzet köztudottan katonanemzet. (HVG

Tegnap reggel az államalapítás ünnepén megtartott katonai tisztavatáson a huszárlovak nagy szakértője kiemelt feladatának nevezte, hogy a megújuló magyar haderő tisztikara visszakapja megbecsült státuszát, tekintélyét. Ezt megelőzően még csütörtökön a kaszinótulajdonos milliárdos honvédelmi minisztertől azt is megtudhattuk, hogy a kor- mány épp Közép-Európa legjelentősebb haderőfejlesztési programját hajtja végre.

szalay_b_honvedseg1.jpg

Magyarország továbbra is a béke pártján áll a jelenlegi külpolitikai helyzetben, de a békéhez erő kell, az erőt pedig haditechnikáink és katonáink garantálják

– mondta. (Azt most hagyjuk, hogy ez a „békeharc” típusú műsor mintha már lement volna korábban, idősebbek emlékezhetnek rá…) Azt is értem én, hogy a néplélek hősi-katonai-stb. húrjait tépni ezerrel nagy divat manapság, azért én csak ideraknám ezt:

1938. március 5-én Győrött, a Nemzeti Egység Pártja nagygyűlésén Darányi Kálmán miniszterelnök meghirdette a győri program elnevezésű egymilliárd pengős hadsereg- fejlesztési programot. (Megj.: A program kidolgoztatója Imrédy Béla volt.)

Ez új fejezetet nyitott a magyar politikában, elkezdődött a magyar revíziós törekvések alátámasztására alkalmas haderő felfegyverzése. A program katonai tartalma egy 107 000 fős béke- és 150 000 fős hadilétszámú, megfelelő gépesítettségű és légierővel is rendelkező hadsereg felállítása volt 1940 végére.

Ez azonnal feszültséget keltett a szomszédos országokkal, és fegyverkezési versenyt indított el. Aztán jött a II. világháború, és abban hazánk részvétele. A tragikus eredmény ismert. A mostani haderőfejlesztésnek is meglesz az eredménye: az összes környező országban, ahol tartanak a magyar nacionalizmustól, ugyanezt fogják csinálni.

Még szerencse, hogy Magyarország kormánya továbbra is a béke pártján áll. Köztudottan.

P.s.: Mikor is nyertünk legutóbb bármilyen háborút?

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2017912951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pásztörperc 2022.08.22. 15:44:33

1815-ben (a waterlooi csatával). A háborúban ugyan tevőleg nem vettünk részt (a rossz nyelvexerint ezért sikerült győzni), de tagjai voltunk a győztes hetedik koalíciónak.
süti beállítások módosítása