Hunvald-blog

732. Lenint meghaladva

Magyarország nem jogállam.

2022. szeptember 05. - HunvaldBlog

Törvénybe ütköző bírói kinevezések a Kúrián. (444.hu

Lenin az alábbiakban fogalmazta meg (Lenin Művei 26. köt., Szikra, Bp., 1952., 90. old.) az ún. szovjetrendszer (a proletárdiktatúra) legfontosabb előnyét: »Lehetővé teszi, hogy egyesítsük a parlamentárizmus előnyeit a közvetlen és egyenes demokrácia előnyeivel, vagyis, hogy a nép választott képviselőinek személyében egyesítsük a törvényhozó funkciót a törvények végrehajtásával. A polgári parlamentárizmushoz képest ez olyan nagy lépés előre, a demokrácia fejlődése felé, hogy világtörténelmi jelentősége van.«

varga_zse2.jpg

A polgári demokráciákban harmadikként elkülönített hatalmi ág, tehát a bírói hatalom integrálása ebbe az egységbe nem kevésbé jelentős lépés. Sajnálatos módon ezt a fülkeforradalmian új államrendet éppen az integrálásra leginkább rászoruló Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) utasítja el. Ez a kenyéradó gazdáitól túlságosan függet- lenedett testülep kimondta, hogy a jogellenesen kinevezett bírók részvételével ítélkező tanács nem törvényes bíróság.

Hajas Barnabás volt igazságügyi államtitkár (aki sosem volt ítélkező bíró) 2022. június 1. óta a Kúria bírája. Kinevezésének törvénytelenségét egyhangúlag állapította meg az Országos Bírói Tanács.

'Oszt jónapot.

Fügedi Ubul

P.s.: Naponta kerülnek elő ilyen esetek, de csak egy kis töredéküket vesszük észre és annak is csak egy kis töredékét írjuk meg. Ezt pl. kihagytam volna, ha nem találom az ideillő Lenin-idézetet.

*

Nyilvánvalóan nem mindenhol születnek politikai döntések, csak ott, ahol kényes ese- tekről van szó, de ez még nem javít a helyzeten. A magyar igazságszolgáltatási rendszer, ezen belül a bíróságok sem függetlenek, ezt ki lehet jelenteni, márpedig ha ezt ki lehet jelenteni, akkor azt is, hogy nem jogállam ma Magyarország. (via Kolozsvári Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5117924849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása