Hunvald-blog

734. Mint már annyiszor

2022. szeptember 12. - HunvaldGyörgy

A háború eddigi leglátványosabb sikereit aratták
az ukránok. (g7.hu,
2022. szeptember 10.) 

Szerintetek mikor ébred fel a Fidesz-média, hogy nem az orosz háborús propaganda* jelentéseit kellene közvetítenie, hanem a valóságot az ukrán háborúról. Magyarország megint a vesztes agresszorhoz csatlakozott, mint már annyiszor a történelme során. Amikor a helyzet bölcsességet kíván(na), valahogy mindig hülyék vezetik ezt az országot.

ukran_haboru2.jpg

Fotó, amit nem fogtok látni a kormánymédiában.
(Izjumtól É-ra hátrahagyott orosz cuccok.)

Egyúttal szeretném leszögezni, hogy szeretem Oroszországot és Ukrajnát, ahogy Moldovát és Belorussziát is szeretem, és tisztelem az ott élőket. Mindegyik országban sok barátom él, mindegyik országban lakik egyetemista évfolyamtársam.

Azért szurkolok, hogy ez a háború érjen véget, Ukrajna visszaszerezze a területeit és békében éljen. Oroszország meg végre demokratikus legyen, és a Putyin-félék tűnjenek el a történelem színpadáról.

Akik pedig ezt a háborút elkezdték (és támogatták), feleljenek azért, amit tettek. Csak ennyi, bár lehet néhány embernek ez is sok…

Hunvald György

*

*Hárs László örökbecsű ifjúsági regényében (Majd a gyerekek) Schlampeter Teofil jobb- oldali radikális (a kor szóhasználatával: nyilas) aktivista magyarázza a légópincében, hogy az arcvonal rövidítése és az erők átcsoportosítása valójában csapda, és a győzelem már biztos: „... először gyön majd az első titkos fegyver, ami olyan, mint a zseblámpa, és ha meggyújtják és felfele világítnak vele, hát minden repülőgép rögtön lezuhan tőle. Amikor ez megvan, gyön a második titkos fegyver, ami olyan, mint a rádió és ha csavarják a gombját neki, akkor olyan iszonytató hideg lesz, hogy...”

Ejnye, miről is jutott az eszembe? (via Fügedi Ubul)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9117930221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása