Hunvald-blog

735. Most mi lesz drága barátaim?

Európa szerint eltávolodtunk értékeitől.

2022. szeptember 15. - HunvaldBlog

Magyarország majdnem 16 milliárd euró uniós forrást veszíthet el. (Magyar Hang
Megszavazta az Európai Parlament: nem tartják Magyarországot
teljes értékű demokráciának. (Telex

Ne mondja senki, hogy 3 éve nem látszott, mi lesz ebből. Látszott. Most is látszik, hogy mi lesz itt 2028-ra.

eu_parlament_1.jpg

Hogy mi várható ezek után? Az uniós jog szerint adható minimumban határozzák meg a '28–34 hétéves költségvetési támogatásunkat; semmiféle plusz pénzt nem adnak. A magyar költségvetés összeomlik, újabb inflációs hullám. Hitelképességünk a kockázati kategóriába kerül. Csak az IMF-től kapunk pénzt az attól megszokott szigorító feltéte- lekkel: az állami alkalmazottakra és a nyugdíjasokra terhelik a kamatokat. A közszférában tömeges elbocsátások, újabb pár százezer ember kivándorol. A németek befenyegetik hozzánk települt vállalataikat, hogy különadót vetnek ki termékeikre.

Aztán persze nem, mert elfogadjuk a globális minimumadót.

Fügedi Ubul 

P.s.: Az EU egy alapvetően bürokratikus szervezet (éppen azért, hogy politikai stílusok, divatok, választási földcsuszamlások stb. ne nagyon befolyásolhassák a működését). Emellett mind tisztségviselőinek, mind a bürokratáknak folyamatosan ügyelniük kell arra, hogy ne ijesszék meg az egyikük ellen elrendelt szankciókkal a többi tagállamot. Követ- kezésképpen az Unió baromian lassan mozdul és kicsiket — amint erre a Die Presse is céloz, ez a mostani egy példátlanul gyors és példátlanul erős reakció egy példátlan helyzetre.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2417932509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.09.17. 17:42:54

Bazz! Ezekre 16 milliárd eurót bízni!
süti beállítások módosítása