Hunvald-blog

737. Troll

Összenő, ami összetartozik.

2022. szeptember 22. - HunvaldBlog

A konszenzuális demokrácia lényege a kölcsönös jóakarat; az együttműködés a közös célok érdekében. Hátránya, amint ezt a történelemben a lengyel "nemesi köztársaság" példája mutatja, hogy már egyetlen tag is tönkreteheti az egész mechanizmust. Ráadásul ha boldogítja annak tudata, hogy igen, ezt ő csinálta egyedül, mindenki ellenében, akkor ezt pozitív visszacsatolásnak éli meg. Ettől érzi magát valakinek.

nato_csatlakozas.jpg

Finnország és Svédország NATO-pályázatát minden tagállam aláírta. De két parlament (még?) nem ratifikálta: a török és a magyar.

Összenő, ami összetartozik.

Fügedi Ubul

*

Egy svéd napilapban olvasom: Finnország és Svédország NATO-pályázata a védelmi szövetség 28 országától kapott jóváhagyást. Ketten maradtak – Törökország és Magyar- ország –, mindkettőnek problémás viszonya van a külvilággal. "Tagadhatatlanul pikáns", jegyzi meg Magnus Christiansson a Svéd Védelmi Egyetemről. A svéd hadtudós pikáns- nak nevezi, hogy éppen Magyarország és Törökország nem hagyta jóvá a tagságot. (via Simon László)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6717937864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása