Hunvald-blog

743. Hosszabb kormány, rövidebb lista

Fejezetek a szocializmus politikai gazdaságtanából.

2022. október 12. - HunvaldBlog

Kreatív eszközökkel kurtítanák a várólistákat, felfüggesztéssel büntetnék,
ha a kórházak nem gyorsítanak. (Népszava

Az első Orbán-kormány drasztikusan csökkentette a munkanélküliek számát hazánkban — azzal, hogy 9 hónapról 6-ra csökkentette a munkanélküliség időtartamát. (Utána "inaktív" státuszba került a delikvens, és ezek arányát sehol nem tartották szükségesnek idézni.) A második Orbán-kormány drasztikusan csökkentette a munkanélküliek számát hazánkban — azzal, hogy 6 hónapról 3-ra csökkentette a munkanélküliség időtartamát. Stb.

varolista.jpg

Most a kórházi várólistákról húzzák le azokat, akik már eleget vártak ahhoz, hogy végleg leromoljanak — meg még egy-két csoportot. A lista drasztikusan rövidül; lehet majd vele büszkélkedni. Már megint nem a betegeknek lesz jobb, hanem a büszkélkedőknek.

Ex főnököm az ún. eocén program példáján foglalta össze a szocialista ipartelepítés jellegzetességeit:

— Nyiss három szénbányát, és építs közéjük egy gyűjtőerőművet! Az ebben megtermelt árammal ki tudsz szivattyúzni a bányából annyi vizet, amennyit a munkához kell. Ha kétszer annyi szenet bányászol, kétszer annyi áramot termelsz, és kiemelheted azt a kétszer annyi vizet, amit a többlet miatt kell. Ettől minden statisztikád kétszer jobb lesz, és te örülhetsz a lenyűgöző fejlődésnek.

Ugye, milyen ismerős?

A két rendszer hasonlósága azonban csak eddig tart. A bicskei gyűjtőerőművet ugyanis végül nem építették meg, a kórházi várólistát viszont juszt is meg fogják kurtítani. (Aztán a betegek szépen tovább halnak, a büszkélkedők meg tovább büszkélkednek.)

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9417953054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása