Hunvald-blog

759. Twitter, a magyar diplomácia eszköze

Ugyan, hogyan kötnénk össze egy NATO-s ügyet egy EU-ssal?

2022. december 02. - HunvaldBlog

Orbán megint megígérte, hogy jövőre döntenek a finnek
és a svédek NATO-csatlakozásáról. (444.hu

Mit nem tetszenek képzelni? Mindössze arról van szó, hogy amíg azokat a pénzeket nem kapjuk meg, addig az országgyűlésnek rengeteg egyéb feladata van, és ezek közé nem lehet egy ilyen felelős döntést besuvasztani. Amíg azt hittük, hogy a pénzügyminiszterek december 19-én odaítélik nekünk az összes dellát, és ezzel megszűnik az eljárás, addig azt is hittük, hogy 20-án már el is fogadhatjuk ezt a határozatot (be is jelentettük, meg is ígértük).

orban_finn_nato.jpg

A Európai Parlament állásfoglalása miatt hirtelen új tennivalóink támadtak, és el kellett halasztanunk a támogató döntést januárra (no de akkor már tényleg).

Sajnos időközben az EU Bizottság is ellenünkre döntött. Ezért ugye tovább kell halasztanunk. A január marad céldátum, mert mi megteszünk minden tőlünk telhetőt. Megnövekedett gondjaink között azonban ekkor még csak arra leszünk képesek, hogy beillesszük az eseményt a napirendbe.

Aztán hogy mikor tárgyaljuk, az attól függ, hogyan döntenek a pénzügyminiszterek 19-én. Értsék meg, nincs itt semmiféle "árukapcsolás"! Egyszerűen túlterheltségünkről és növekvő időhiányunkról van szó...

Twitter, a magyar diplomácia eszköze.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3217993460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.12.03. 14:19:48

Miért van az az érzésem, hogy a végén mi leszünk megszopatva?
süti beállítások módosítása