Hunvald-blog

768. Nesze nekünk új év!

Fölszállott a páva a vármegye táblára.

2023. január 04. - HunvaldBlog

Ez már kérem az új év első hete, az első napok. A gránitszilárdságú Alaptörvény 11. módosításának értelmében minden megye vármegyévé vált január elsejétől, ki is kerültek/kerülnek a vármegyés táblák mindenfelé. (A vármegyékhez járó ispánok, főispánok már korábban kineveződtek…)

varmegye.jpg

Ugyanekkor a forint a béka feneke alatt, a tej ára meg 500-700 forint felett. Száguld tovább az infláció, a költségvetés hiánya az eget ostromolja. Nesze nekünk boldog új év!

P.s.: Ja, ugyanekkor Horvátországban bevezették az eurót.

*

Ha populista gazdaságpolitikára szavazol, az állam inflációval kifoszt és elszegényedsz, lásd Ankara-Buenos Aires-Budapest tengely. Nincs ingyenebéd, nincs új modell, az unortodoxia merő parasztvakítás és bullshit és hókuszpókusz, magasnyomású estimese, hiába osztották az észt évtizedekig, a közgazdasági alapszabályok működnek, a tankönyveket nem kell kidobni. Csak a pénzbőség dagálya ezt időlegesen elfedte, apálykor derül ki, kin van gatya, és kinek pucér a segge. Happy New Year! (via Vakmajom)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9118018466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása