Hunvald-blog

769. Mechanikus extrapoláció

Magyarország nem jogállam.

2023. január 08. - HunvaldBlog

Amíg Orbán Viktor hatalmon van, lesz nyugdíjunk, orvosunk, oktatás, csak sokan éheznek majd, funkcionális analfabéták maradnak, és még többen belehalnak. A magyar miniszterelnököt a jog nem érdekli, hiszen megoldotta, hogy rajta semmi nem számonkérhető itthon, mivel a magyar jogrendszer minden ágának vezetője lekötelezettje, hű alattvalója. (Népszava / Palotás János) 

Palotás egyszerűen csak végigviszi, hogyan néz majd ki ez az ország akkor, ha a nagy igazgatási rendszerek egyikében-másikában (a kormány szerint sikerrel) kipróbált intézkedéstípusokat általánosan alkalmazzák. Egyúttal azt sugallja, hogy ez az idő nemcsak hogy nincs messze, de egyes rendeleteket akár már az idén is elfogadhatnak.

nyugdijasok2023.jpg

Nem tetszik? Nekem se, de nem találok ellenérveket. Sőt, annyi látszik, hogy a trükkös nyugdíjszámítás már el is kezdődött: a kormány "hivatalos" inflációja (kerekítve) 5 %-kal kisebb még az MNB-énél is, és további 5 %-kal a nagyobb fogyasztói kosárból reálisabb becsléseket adó független intézetek eredményeinél.

Fügedi Ubul

*

Régi visszatérő értetlenségem, hogy az érintettek miért nem élnek a jog által adott lehetőségeikkel, miközben tény, hogy ma minden magyar állampolgár egyben az Unió állampolgára is. Ez viszont azt is jelenti, hogy az Európai Unió joganyaga által rájuk rótt kötelmek mellett megilleti őket az EU jogvédelme is, amit vélhetően meg is kapnának. Orbán rendeleti kormányzásának semmilyen joghatása nincsen sem a luxembourgi Európai Unió Bíróságon, sem a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán, sem az Európai Bizottságnál. Ugyanakkor a tévhitekkel szemben mindhárom fórum hivatalosan is megkereshető anélkül, hogy a nemzeti jogi utat az érintettek végigjárnák olyan esetek- ben, ahol az állam jogalkotással sérti meg a jogaikat – hiszen a nemzeti bíróságok kötve vannak (ez sem igaz teljesen) a nemzeti joghoz. (via Palotás János)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8018021786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása