Hunvald-blog

778. A sors iróniája

2023. február 13. - HunvaldBlog

Elítélték első fokon a hivatali visszaéléssel vádolt
egykori fővárosi főügyészt. (Telex

Bűnösnek mondta ki a Fenyő-gyilkossággal összefüggésben hivatali visszaéléssel vádolt egykori fővárosi főügyészt a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB). Ihász Sándort egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. A volt fellebbviteli főügyész felmenté- sért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

ihasz_sandor2021.jpg

Az ügyben 2021 februárjában tartottak előkészítő ülést, amely inkább szólt egy alapos szakmai kioktatásról, mint bírósági tárgyalásról. Dr. Ihász Sándor a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2021. február 3-án – Fotó: Huszti István / Telex

Az eljárás a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult, Ihászra házkutatás címén kollégái 2017 novemberében rúgták rá irodájának ajtaját, és még aznap visszavonták a vezetői megbízását.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) 2018 áprilisában gyanúsította meg az ex-főügyészt, és 2020 márciusában emelt vádat. Az eljárás során Ihász tagadta bűnösségét. Kitart amellett, hogy nem követett el bűncselekményt. Szerinte „konstruált, alaptalan és megalázó” volt az őt „meghurcoló” eljárás, amelyben az ártatlanság vélelme helyett a bűnösség vélelme érvényesült.

Hmmm. A sors iróniája, hogy egykoron a legfőbb ügyészi posztot is megcélzó fővárosi főügyészt most éppen a KNYF vegzálja…

P.s.: Dr. Ihász 2020 szeptemberétől a DK igazságügyi szakértője. (via HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5318048818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása