Hunvald-blog

780. A DK öt pontja

2023. február 21. - HunvaldBlog

Gyurcsány Ferenc publikálta a DK öt pontját, íme!

dk_5pont.jpg

Kérem, javítsatok ki, ha tévednék, de nem tudok arról, hogy ezt az öt pontot a párt bármely erre jogosult testülepe elfogadta volna. Ha mégis, az nagyon leértékelné a szememben e grémium tagjait.

Valamelyest szerkesztett szövegben ugyanis már-már elképzelhetetlen akkora politikai öngól, mint annak beismerése, hogy ez a párt nem tekinti magát a mostani kormány(fő) ellenzékének stb. — nincs értelme végigmenni ezeken a rosszul ötlendelt mondatokon.

Viszont ha Gy. F. tényleg saját kezdeményezésére és felbuzdulásából tette ki ezt a kampányszlogen és értéknyilatkozat között félúton burjánzó sziporkát, akkor föl kell tegyek két tájékozódó kérdést:

  1. Mitől "Demokratikus" az olyan párt, amelynek nevében egyetlen ember senkivel se (na jó: legfeljebb feleségével) konzultálva adhat ki ilyen, a párt teljes arculatát meghatá- rozni kívánó dokumentumot?
  2. Mitől "Koalíció" az olyan párt, amelynek stratégiája nem a kormány, hanem éppen hogy az ellenzéki pártok megsemmisítése, ellehetetlenítése?

Ehhez ugyebár:

2.1. Deklarálják, hogy a Magyarbasival szembenállóknak csak a DK-ban lehet helye.
2.2. Ígéretekkel és "politikai nyomással" éppen eddigi partnereik kádereit csábítják-kényszerítik át magukhoz.

Demokratikus? Koalíció???

Fügedi Ubul

P.s.: Izgalmas kísérlet, hogy a költő új életet leheljen a Rákosi–Kádár-féle hagyományba. Csak tiszta forrásból!

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3518055328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása