Hunvald-blog

787. A Hunvald-ügyről bővebben

2023. március 21. - HunvaldBlog

Lásd. korábban: Hungarikum - vádeljárás vád nélkül

Amint ez az ügyet megfigyelők számára mindvégig egyértelmű volt, a Hunvald György elleni, bíróságinak csúfolt eljárás az első pillanattól a koncepciós perek hagyományait követte — ezt nevezi úgy a Kúria, hogy „eljárási hibák"... hm... történtek. Gyakorlatilag mindenki pontosan tudta, hogy Hunvald az ellene felhozott és (nem véletlenül) folyton változó vádpontokban egytől egyig ártatlan.

gyurcsany2.jpg

Tehát mindazok, akik akkori pártjában és annak szövetségeseiben ellene léptek fel, ezt annak tudatában tették, hogy egy igaztalanul vádolt, ártatlan emberbe rúgnak bele — mert megtehetik.

  1. A DK VI-VII. és az MSZP VII. kerületi szervezete 2017-ben együttműködési megálla- podást készített elő. Ezért a DK elnöksége „egyoldalúan, és egyhangú döntéssel” feloszlatta a helyi elnökséget. Gréczy Zsolt, a párt szóvivője kijelentette, hogy az ok a VII. kerületiek „óvatlansága”, ugyanis erre nem kaptak felhatalmazást. Mármint a helyi szervezet, helyi megállapodásra az országos elnökségtől. "A DK nem köt megállapodást Hunvald Györggyel" — jelentette ki a szóvivő.
  1. A helyi szervezet megerősítésére amúgy fölülről az országos ismertséget három évvel később, pimf áramlopással szerző bitcoinbányász Borka-Szász Tamást nevezték ki. A gyakorlatilag változatlan helyi pártmegállapodást (fb-oldalamon a fényképek közt olvasható, oldalanként kifotózva) immár ő írta alá — mert neki volt erre meghatalma- zása. A DK vezetésének — amint ez később bebizonyosodott — ugyanis tökéletesen mindegy volt, hogy mi van a megállapodásban. Egyedül az számított, hogy kértek-e rá a főnöktől engedélyt.
  2. A VII. kerületi MSZP bízott az aláírt megállapodásban és saját vezetőiben. Vállalták, hogy a 2018-as ogy.-i választáson támogatják a DK jelöltjét, és cserébe a 2019-es önkormányzatin a DK áll be a szoci polgármesterjelölt mögé. A szocik ezután rendesen odatették magukat a kampányban, és Oláh Lajos nyert is.
  3. Eljött 2019, és a helyi szocik a papírforma szerint Hunvaldot jelölték, aki addigra 5000 támogató lakossági aláírást szedett össze ehhez. Gyurcsány pedig leszólt a VII. kerü- letbe, hogy kell a hely, és vagy Niedermüller lesz a közös jelölt, vagy senki más — mert a DK mindenképp őt indítja. Ezután:
  • a DK helyi szervezete előírásosan összetépte a megállapodást;
  • a szoci országos vezetők egy emberként árulták el Hunvaldot: leszóltak a kerületbe, hogy Niedermüller a közös jelölt és punktum.
  1. Mindezt pedig azért, mert amióta a Kúria kimondta Hunvald teljes ártatlanságát (mindenféle "kivéve" meg "abban a részesetben" nélkül), a DK országosan ismert politikusai eljutottak odáig, hogy már azt is tagadják, hogy valaha lett volna ilyen megállapodás. Elvégre
  • a magukét összetépték,
  • a fennmaradt példányban pedig világosan le van írva, hogy nem szabad nyilvánosságra hozni.

No hát egy lószart...

  1. Demokratikus? Koalíció?

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5518077414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása