Hunvald-blog

799. Semmit sem tanultak…

… és semmit sem felejtettek. (Őfelsége ellenzéke)

2023. május 08. - HunvaldBlog

Orbán Viktor arcképével indított országos plakátkampányt
a Demokratikus Koalíció. (24.hu

(Már megint) Orbán Viktor arcképével indított országos plakátkampányt a Demokratikus Koalíció. Mind a kép, mind a szöveg elsődleges üzenete az, hogy a DK-nak nincs önálló arculata (programja, cselekvési terve), önmagát csak Magyarbasihoz képest tudja meg- határozni.

dk_plakat2023.jpg

A másodlagos és meglehetősen triviális üzenet az, hogy a DK továbbra is Gyurcsány Ferenc személyes pártja. Ő kelletlenül tudomásul veszi, hogy Magyarország legeluta- sítottabb politikusaként nem lehet ő a frontember — no de akkor legalább a felesége legyen az.

A formális csőd a tartalmi csőd felszíne.

Fügedi Ubul

P.s.: A plakát nem önálló, elszigetelten ható vmi, hanem a pártpolitika megjelenítésének eszköze. Ehhez ugyebár először is az kell, hogy az adott pártnak legyen saját politikája. Tehát nem az, hogy támogatjuk a határkerítést meg a felhatalmazási tv.-t és nem is az, hogy még több rezsicsökit akarunk, hanem pl. (ezek szigorúan példák, az adott párt programja lehet ezeknek pont az ellenkezője is) olyanok, mint amilyenre az imént is utaltam:

  • a közalkalmazottak közalkalmazott státuszának helyreállítása;
  • a szakszervezetek jogainak kiterjesztése,
  • a sztrájkjogból az "elégséges szolgáltatás" kivétele,
  • a "stratégiai megállapodások” nyilvánosságra hozatala,
  • a közpénz fogalmának helyreállítása,
  • a jogkerülő magatartás kriminalizálása (ide értve az ügyészség jogkerülő eljárásait, az ogy.-i kérdésekre és interpellációkra válaszok helyett adott blablákat és gyurcsányozásokat stb.),
  • a közpénzek hűtlen kezelésénél az elévülés megszüntetése (visszamenőleg),
  • a spontán privatizációig visszamenően a közpénzek hűtlen kezelésének felderítése és büntetése,
  • a rezsicsöki vmint az adókedvezmények teljes eltörlése; helyettük a mediánjövedelemnél kisebb jövedelmű háztatások támogatása,
  • az államilag finanszírozott egyetemi férőhelyek számának növelése,
  • az iskolák, egyetemek pedagógiai hozzáadott érték alapján finanszírozása,
  • stb. stb. — elég példa?

Ezeket gondosan úgy fogalmaztam, hogy NE tűnjenek szlogen jellegűeknek. Ugyanis az, hogyan lehet a politikai üzeneteket fogyaszthatóvá lefordítani, egy külön szakma; azt a munkát meg kell fizetni. Az mindenesetre fontos, hogy a plakátok, jelszavak ne össze- hasonlító, hanem önállóan állító jellegűek legyenek (mintha a politikai ellenfél nem is létezne).

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2218119686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása