Hunvald-blog

800. Tábornagy úr, sejehaj

Hazánk szittya főkatonája elmélkedik.

2023. május 12. - HunvaldGyörgy

Az új vezérkari főnök a köztévé élő adásában
hamisította meg a történelmet. (444.hu

Minap volt a történelem érettségi és a mi vezérkari főnökünk tuti megbukna az egyik feladatsoron, amiben II. világháborús kérdés is volt (auschwitzi koncentrációs táborok működése). A sztálini Szovjetunió is vélhetően húzós téma lenne neki.

borondi2023.jpg

Böröndi egy közelmúltbeli interjúját igencsak sajátos történelmi értékeléssel vezette fel, ami nem kompatibilis az iskolai történelemkönyvekkel, viszont kompatibilis a NER-rel. Azt mondta, Magyarország kormánya a háborús eszkaláció veszélye miatt tartja fontosnak a békekötést.

Érvelésének alátámasztására úgy fogalmazott. „Gondoljunk bele a második világháborúba, 1939-ben a német–lengyel háború lokális háborúnak indult, és mi lett a vége? Nem fogták meg – ha fogalmazhatok így – időben békefolyamattal az eszkalációt, és ez elvezetett a második világháborúhoz.”

Ezekből a szavakból persze diplomáciai botrány lett. A Lengyel Köztársaság budapesti nagyköveténél kiverték a biztosítékot a magyar vezérkari főnök szavai, amelyek a II. világháború kitörésének eseményeit másították meg*. Sebastian Keciek egy nyílt le- vélben ítélte el Böröndi Gábor kijelentéseit.

Azt hiszem nem látunk több lengyelt Bencsik "Békemenetein".

*Az altábornagy úr szerint tehát a franciák és britek hibája volt, hogy kitört a II. világháború, mert nem tűrték el, hogy Hitler hadserege megtámadja Lengyelországot. Fura forrásból tájékozódhatott (félre) hazánk szittya főkatonája, ugyanis Hitler csak remélte, hogy Lengyelország ellen „lokális háborút” vívhat, mert a nyugati hatalmak ezt a békát is lenyelik majd, mint pl. a bevonulást a Rajna-vidékre, az Anschlusst, vagy Csehszlovákia megszállását. De ezt már nem nyelték le, hadat üzentek, Hitler (is) elszámította magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7018122902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.05.14. 12:30:36

A lengyelekkel azóta elsimítottuk a nézeteltérést. Ők, úgy látszik, meg tudták érteni, amit a posztoló még mindig nem. Pedig annyira nem nehéz ám.
süti beállítások módosítása