392. Ez most komoly?

2019. szeptember 22. - HunvaldGyörgy

Mert viccnek kicsit durva lenne. De kezdjük az elején: annak idején 1994-ben, amikor elkezdtem az aktív politizálást, nagy hatással volt rám dr. Csalagovits Imre, az akkori kerületi MSZP elnök. Ő mindig azt mondta, hogy tudd mit szeretnél megvalósítani, és ezt vitasd meg a lehető legtöbb emberrel, akkor fogod tudni jók-e az elgondolásaid. Azóta minden kampányomban kihívtam az ellenfelemet. Így volt ez 2002-ben és 2006-ban is.

niedermuller1.jpg

Fotó: Draskovics Ádám / Népszava

Manapság úgy látom ez nem divat a politikában, legalábbis itt Erzsébetvárosban. Pont egy hete kértem fel a polgármesterjelölteket, hogy vitázzunk arról, hogy mit gondolunk Erzsébetváros jövőjéről és úgy néz ki, hogy mindössze Moldován László hajlandó erre.

Most meg az elsumákolt vita helyett jön ez a közvéleménykutatósdi.

A legmeglepőbb az egészben, hogy egy olyan fb-csoport kezdeményezte az egészet, akik magukat erzsébetvárosi lakóként jegyzik. Mivel hivatalosan kikértem a választói névjegy- zéket, anélkül, hogy személyes adatokat sértenék annyi elmondható, hogy a 19 aláírónak majdnem a fele nem erzsébetvárosi lakos — a névjegyzék szerint. De ne foglalkozzunk most ezzel, spongyát reája.

Az itt lakó erzsébetvárosiak már az „erzsébetvárosi lakosok” felkérésére posztot író DK-s polgármesterjelölt posztja előtt napokkal írták a különböző civil oldalakon, hogy „valaki” közvéleménykutat azokban a kérdésekkel, amit majd kutatni kellene.

Most akkor mi van? Ki kutat? Van már esetleg eredmény is, mielőtt még elkezdtük volna?

“Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok” — mondta állítólag Churchill. Nos, én a statisztikában hiszek, de azt tudomásul kell vennünk, hogy valamiért egyetlen közvéleménykutató sem találja/találta el az ellenzéki szereplők számait. Így volt ez tavaly az országgyűlési és idén az EP-választáson.

Szerintem inkább vitatkozni kell, ütköztetni az álláspontokat és az elképzeléseket, mert ez a demokrácia lényege — és egyáltalán nem utolsósorban — ezt követeli a választók meg- becsülése is.

Ha Erzsébetváros büszke európai város akar lenni, ilyen palacsinta emberek nem vezet- hetik. Mert van tartásunk. Van büszkeségünk. Vezetőinktől magabiztosságot, verseny- szellemet, demokratikus viselkedést szeretnénk látni. Ja, bocs ezt nem én mondtam. De valami nagyon hasonlót mondott Gyurcsány Ferenc a múlt héten. Meg még olyat, hogy csak a gyávák és a diktátorok menekülnek a vitától.

Hunvald György

P.s.: A most nagyhirtelen kitalálódott közvélemény-kutatás margójára itt van még két hozzászólás a Facebook-ról:

Annak érdekében, hogy a nép tájékozott legyen, hogy pontosan tudja, ki mit képvisel a három jelölt közül, a kutatást ELŐZZE MEG a polgármester-jelölti vita! (Ha én jelölt lennék, ragaszkodnék ehhez, remélem, Hunvald és Moldován is ragaszkodni fog.)

 Ügyes — mondta Kohn bácsi. Ilyenkor, ha nagyon tisztességesnek akarnak látszani, igazoltan véletlen mintát kérdeznek le. Abba persze belekerülnek az elkötelezett fideszesek is, és ők magától értetődően Niedermüllert jelölik meg, mint a számukra legkényelmesebb ellenzéki jelöltet. Közvéleményt kutatni tudni kell, különös tekintettel a fókuszcsoportokra.

391. A bátor Sir Robin

A múlt héten mind Moldován László, mind Hunvald György jelezte, hogy szívesen részt vennének egy polgármester-jelölti vitán – akár hármasban, akár négyesben –, hogy a szavazók eldönthessék, kit szeretnének támogatni. Tegnap azonban kiderült, hogy a „legeurópaibb jelölt” csak akkor látja értelmét egy ilyen vitának, ha azon Vattamány Zsolt is részt vesz. Másképp szerinte semmi értelme az egésznek.

sir_robin2.jpg

Nos, értem én, hogy a mélyen tisztelt jelölt úr azt a látszatot kívánja kelteni, hogy ő az egyetlen, az igazi Trebitsch, aki majd egy fantasztikus hangulatú rendezvényen jól meg- vitatkozik a Fidesz helyi erős emberével. Csakhogy:

 1. nem a legeurópaibb az egyetlen kihívó;
 2. egy (ellenzéki) vita során lehetne kiválasztani a legalkalmasabbnak kinéző jelöltet a Fidesz ellen;
 3. ehhez végre fel kéne fogni, hogy hárman vannak a placc ezen felén, akár tetszik, akár nem;
 4. Vattamány mióta polgármester, egyetlen egyszer sem állt ki vitára, még szemelgetve se a jelöltek között, most miért tenné?
 5. az ő kihívása ennek ismeretében nem követelt túl nagy bátorságot, így aztán egy kicsit nagyon átlátszóan lóg ki az a sokszor emlegetett lóláb.

Még valami: egy hete petíciót indított az előválasztások lebonyolításában is fontos szerepet vállaló aHang. Aki Budapest felelős vezetője kíván lenni, annak meg kell mutatnia, miért ő a legalkalmasabb erre a feladatra – írják a petíciójukban, hozzátéve, hogy most a választópolgárok hívják vitára a jelölteket. Nos, szerintem ez nem csak Budapestre igaz, hanem a kerületekre, köztük Erzsébetvárosra is. Mert vitázni kell.

További szép napot mindenkinek.

***

Karácsony Gergely bármilyen formában kész a vitára Tarlóssal, az aHang kezdeménye- zését is támogatja, részt venne az összes főpolgármester-jelölttel közös vitában. Puzsér is jelezte már, hogy elfogadja az aHang feltételeit, Berki szintén nyilatkozott már, hogy kész vitázni. (via Népszava)

390. Ha van még tartása

Már kevesebb, mint egy hónap van október 13-ig. Azt hiszem, hogy eljött az idő, amikor érdemes lenne bemutatni a polgármesterjelölteknek, hogy mit is tudnak a VII. kerület múltjáról, jelenéről – meg egyáltalán, magáról az önkormányzatiságról. Itt az ideje, hogy mindenki láthassa, ki alkalmas és ki nem a polgármesteri posztra. És nem utolsósorban láthatóvá váljon, hogy végül is milyen programot kínálnak a választóknak.

klauzal_kitelep1.jpg

A vita egy demokráciában fontos dolog. 2002-ben és 2006-ban nyilvános, élő vitát foly- tattam az akkori polgármesterjelöltekkel. Most arra kérek minden polgármesterjelöltet, hogy vitázzunk ezekről a kérdésekről nyilvánosan, mert a jelölti vita hozzátartozik, ahhoz, hogy a szavazók eldönthessék, kit szeretnének támogatni.

Bízom benne, hogy lesz, aki megszervezi, mert abban biztos vagyok, hogy komoly jelölt nem utasíthatja el a vitát. Mert a jelöltek vitája kell.

Hunvald György

P.s.: Szombat délelőtt Földi Katalinnal a Klauzál téren voltunk, nagyon sokan jöttek a pultunkhoz azért, hogy kifejezzék, minket támogatnak október 13-án. Köszönjük!

***

Niedermüller Péter amúgy pár napja nyilvános vitára hívta ki Vattamány Zsoltot, de csak őt. Ha a polgármesterben van még tartás, akkor kiáll velem nyilvános vitára” – írta akkor a pártok jelöltje. Remélhetőleg nem csak Vattamány Zsoltnak van/lesz még tartása, hanem Niedermüller Péternek is – és mindketten kiállnak egy négyes vitára Moldován Lászlóval és Hunvald Györggyel.

389. Tessék csak felkészülni

Dübörög a kampány, történnek is csuda dolgok. Itt van pl. ez a különösnek nevezhető (mondjuk, tudnám másként is nevezni, de ezt most hagyjuk) történet Józsefvárosból: hétfőn az egyik egyáltalán nem elfogulatlan napilapra reggel felkerült egy cikk és egy fotó, sejtetve valaminek vélt vagy valós gyanúját, amire ugyanaznap délután Kocsis Máté már választási csalást kiáltott. Másnap az újsághír alapján feljelentést tett a helyi válasz- tási iroda, szerdán pedig váratlan fordulatként – dehogy váratlan, dehogy fordulat, csak vicceltem – a rendőrség csapot-papot hagyva már robogott is intézkedni, házkutatni.

piko9.jpg

László Róbert, a Political Capital választási szakértője a hvg.hu-nak azt mondta, ő nem emlékszik, hogy tartottak volna házkutatást ilyen ügyben, de 24 órán belül biztos, hogy egyszer sem. Főleg úgy nem, hogy a rendőrség egy fotó miatt vonuljon ki, amelynek nincs bizonyító ereje. Ez példa nélküli, hogy ilyen gyorsan és letámadás-szerűen lépjenek. (Érdemes elolvasni az erről és a korábbi, hasonló ügyekről szóló tegnapi cikket a HVG-n.)

Minderről előbb eszembe jutott, hogy pont két éve, 2017 szeptemberében az ATV Start vendégeként Szoboszlai-Szász Richárd, a Legfőbb Ügyészség főosztályvezetője azzal kap- csolatban, hogy az ügyészség miért is nem vizsgálja a lapok által megírt azeri pénzmosás magyarországi szálait, és hogy miért nem indult nyomozás az ügyben, a következőket válaszolta:

Az újsághírek ténytartalommal általában a megalapozott gyanúhoz nem elegek. (…) Újságcikkek, pletykák alapján nem lehet feljelentést tenni, tény- és értékítélet nélküli híresztelésekkel pedig nem foglalkozik az ügyészség.

Mert akkor épp nem lehetett. Most Pikóéknál meg már lehet.

Aztán az is eszembe jutott, hogy még jóval korábban az újsághírek – amikor a helyzet és a párt úgy kívánta – „ténytartalommal” mégiscsak elegek voltak a „megalapozott” gyanú- hoz. Csak kérdem, emlékszik még valaki a Hunvald-Weinek tanácsadói ügyre?

Nos, én emlékszem. Akkor a hatóság egy újsághírre hivatkozva – véletlenül szintén épp kampányidőszakban – már másnap teljes lendülettel elindította a nyomozást. Röviden összefoglalva:

 1. Egy szocialista városvezetőről a Magyar Hírlapban 2010. március 1-én megjelenik egy cikk (egy újságírói vélelem).
 2. Fazekas Géza a Központi Nyomozó Főügyészség ügyésze, már aznap „Sürgős” felirattal ellátva, hivatkozva a fenti újságcikkre – nyomozás megindítását javasolja főnökének az ügyészség vezetőjének, Keresztes Imrének.
 3. Keresztes Imre már másnap ugyanolyan tartalommal (a Magyar Hírlapra, mint bizonyítékra hivatkozással) levelet ír a Legfőbb Ügyészség Kiemelt ügyek Osztályának vezetőjéhez a nyomozás megindítása és a nyomozás Központi Nyomozó Főügyész- séghez utalása miatt. (És azonmód elrendelték a nyomozást…)

Ismerős? Nem? Majd az lesz.

Tessék szépen felkészülni. Itt tartunk, ismét visszatértünk a kamu újságcikkek alapján történő vegzáláshoz. Ez most megint így működik, így fog működni ebben az országban. Persze a dicsőséges nagyurak jogállam nevében.

További szép napot mindenkinek!

P.s.: Karácsony Gergely és az ellenzék ma este hat órakor szolidaritási tüntetést tart a Práter utca 11. szám előtt, a Pál utcai fiúk című regény „einstand” jelenetét ábrázoló szobornál.

***

Hol tartanánk már vajon, ha az elmúlt keserves évek során a sajtó által leleplezett valamennyi fideszes bűncselekmény-gyanús ügy nyomán ilyen operatívan működtek volna az állami szervek. Ha Polt Péter random újságcikk nyomán hivatalból vizsgálatot indított volna, ha a 8. kerületben tegnap felvonult Pintér-káderek mondjuk bármilyen kis érdeklődést mutattak volna az ukrajnai szavazók buszoztatása vagy a fideszes kamu- pártok által jogtalanul felhasznált, hamisított személyes adatok ügyében. (…) Mondjuk, az elmúlt 10 év után tényleg ez van: alamizsnával és ilyen módszerekkel képes válasz- tásokat nyerni a Fidesz, vagy sehogy. És ezzel nem azt mondtam, hogy ha valaki hibát követett el, akkor azért nem kellene felelősségre vonni, mert de. Csak hogy ez annyira átlátszó, hogy köpni sem tudok az undortól. (via Kolozsvári Szalonna)

388. Egy kis baráti segítség

A Lokálpatrióták ellenfele a Fidesz, ezért innen üzenem az ellenzéki összefogásnak, hogy nem szerencsés a VI. kerületi polgármester jelöltet a VII. kerületben kiplakátozni, mert összezavarhatja a választókat. Ezek a reklámanyagok a VII. kerületben vannak kirakva, ahol köztudottan nem Soproni Tamás a polgármesterjelölt.

plakat_soproni2019.jpg

Megj.: Persze értem én, hogy nincs mit tenni, ha csak itt volt hely, meg különben is lehet látni Terézvárosból, de azért mégis csak jobb helyen lett volna a saját kerületben. Gondolom.  (Plusz segítség: csak az o.gy. választáson van egyberakva a két kerület, az önkormányzatin nem…)

387. Hétvégi rövid (11)

Szép estét, jó estét. A héten befejeztük az ajánlásgyűjtést. A Lokálpatrióták mind a tíz képviselőjelöltje összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlások többszörösét – és mindannyian hivatalosan is jelölté váltunk. Köszönöm mindenkinek, aki támogatott és azoknak is, aki segített összegyűjteni az ajánlásokat. Mi már készen állunk. Most Önök következnek. (A választási program folyamatosan elérhető ITT a honlapon, legfelül.)

lokalpatriotak3.jpg

A 3. sz. egyéni választókerület képviselőjelöltje.
Pirkadat: Fábián Roland a HetiTV-ben – 2019. 09. 05.

Más. Olvasom ezt a tegnapi cikket az atv.hu-n, miszerint a szocialisták szerint ellenzéki szempontból a legnehezebb a VII. kerületi helyzet, hiszen itt a volt MSZP-s polgármester, Hunvald György komoly támogatottsággal rendelkezik az ellenzék számára készült mérések szerint. (…) Ugyanakkor a szocialisták „hibátlannak” tartják az ellenzéki pártok közötti együttműködést Újpesten, míg Óbudán Molnár szerint a Fidesznek nincs esélye. Ilyenkor azért egy pillanatra csakcsak eszembe jut Arató Gergely, a DK kiváló frakcióvezető-helyettese, aki szerint „Hunvald György nem tekinthető komoly jelöltnek Erzsébetvárosban.” Hát, hacsakúgynem.

További kellemes hétvégét mindenkinek.

Hunvald György

386. A képviselőjelöltek 10.

És akkor ezt legvégére: a polgármester-jelöltség mellett a 10. számú választókerület képviselőjelöltjeként is indulok az őszi önkormányzati választáson. A Verseny utca, az István és Dózsa György út, a Garay tér, valamint a Cserhát, Péterfy Sándor, Hernád és Nefelejcs utca határolta választókerületben indulnak még: Bónus Éva (Momentum) – Moldován László (ÉE) és a fideszes jelölt, Tímár László. Szép, sűrű mezőny.

Hunvald György

P.s.: A Lokálpatrióták összes képviselőjelöltje összegyűjtötte az induláshoz szükséges ajánlások többszörösét – a hét végére hivatalosan is jelöltté válunk mindannyian.

10. sz. egyéni választókerület: Hunvald György

lokalpatriotak10.jpg

Családom négy generáció óta kötődik Erzsébetvároshoz. Itt élt nagyapám, ebben a kerületben született és élt apám. Itt születtem én is, és természetesen hosszú évtizedek óta itt is lakom. (…) Manapság a VII. kerületben élők, amikor felkelnek és elkezdik a napjukat, kilépve az utcára azt tapasztalják, hogy a lakókörnyezetük koszos, zajos ezért nem tudták kipihenni magukat. Rossz a levegő minősége, a közbiztonság csapnivaló. Ezen mindenképpen változtatnunk kell, hiszem, hogy közösen jobbá tehetjük a környe- zetünket. (A bemutatkozó teljes szövege ITT olvasható.)

választási programom folyamatosan elérhető ITT a honlapon,
legfelül, balra az első menüpont alatt.

385. A képviselőjelöltek 7-9.

Az elmúlt napok híre volt az az ellenzéki levelezgetés, amely arról szólt, hogy ki melyik kerületet ismeri, hol indul(hat) el, és egyáltalán miért is. Nos, érdemes itt visszaolvasni, hogy hogyan alakult ki – a sajtó örömére – ez a minimum furának nevezhető helyzet. (A gyengébbek kedvéért itt ismét mellékelem a ferencvárosi Lokálpatrióták közleményét.)

Más: tegnap az egyik ellenzéki hangvételű portál kissé elfogult posztja végén minderről még megjegyezte, hogy „És lehet még fokozni: Hunvald a fiát is indítja.” Nos, nem. A Hunvald nem indítja a fiát. A Hunvald 20 éves, másodéves joghallgató fia el akar indulni a választáson. És nem ejtőernyősként, hanem lokálpatriótaként. Van még kérdés, kedves demokratikusnak nevezett ellenzék?

De térjük vissza arra, ami jelenleg a legfontosabb: a képviselőjelöltek bemutatására.

Hunvald György

7. sz. egyéni választókerület: Török Csaba Norbert

lokalpatriotak7.jpg

Már több mint 28 éve erzsébetvárosi lakos vagyok, születésemtől fogva ez a kerület az otthonom. (…) Tanulmányaim befejezése után 8 különböző országban vállaltam állást. Munkám mellett a Kodolányi János Egyetemen végzem tanulmányaimat nemzetközi tanulmányok szakon. A külföldön szerzet tapasztalataimat szeretném Erzsébetváros javára fordítani, ezért döntöttem úgy, hogy elindulok, mint független képviselő. Szeret- nék egy olyan modern, innovatív zöld Erzsébetvárost, ahol megőrizve értékeinket folya- matosan haladunk a technológiai fejlődéssel. (…) Egy olyan zöld és színes Erzsébetvárost szeretnék, ahová az emberek beköltözni szeretnének, nem elköltözni. (A bemutatkozó teljes szövege ITT olvasható.)

8. sz. egyéni választókerület: Algács Tibor Zsolt

lokalpatriotak8.jpg

1971-ben születtem Budapesten és 32 éve Erzsébetvárosban élek. Ez nagyon hosszú idő és erzsébetvárosi lakosként most éreztem azt, hogy tennem kell azért, hogy a szűkebb otthonom élhetőbb legyen. Nagycsaládos vagyok, hat gyermekem van, a kerületi óvo- dába és iskolába járnak. (…) Hiszem, hogy megválasztásom esetén képviselőként sokat tudok tenni azért, hogy a kerület elesett lakói segítséget kapjanak a problémáik meg- oldásában. Ezért a lokálpatrióták civil szervezet felkérésére jelöltettem magam, mint független képviselőjelölt. Tenni szeretnék ezért a környezetért, amely az otthonom. (A bemutatkozó teljes szövege ITT olvasható.)

9. sz. egyéni választókerület: Varga István Tibor

lokalpatriotak9.jpg

54 éves vagyok. Varga Istvánnak hívnak. Nekem a „Nagymama lakásának" helye ez a környék, emlékekkel és reményekkel teli hely ez – látni a lehetőséget a környezetben, az emberekben. Családos ember vagyok, a koromnak megfelelő élettapasztalattal. A közle- kedésben dolgozom, ami szorongatóan fontos problémakör a kerületnek is. (…) Nem csak családos, de két gyermeket nevelő apa is vagyok, ismerem a családok gondjait. Ez is magyarázhatja szociálisan érzékeny felfogásomat. (A bemutatkozó szövege ITT olvasható.)

választási program folyamatosan elérhető ITT a honlapon,
legfelül, balra az első menüpont alatt.

384. Levelezzünk: Kedves Zsóka!

Tegnapelőtt éjjel érdekes üzenetet kaptam néhány ellenzéki politikustól. Mivel másnap reggel 7-kor (kevesebb, mint 10 órával annak kézhez vétele után) már be is számolt róla a 24.hu internetes portál, ezt bízvást tekinthetem nyílt levélnek. És annak is tekintem. 

osszefogottak2.jpg

Gy. Németh Erzsébet úrasszony (DK), valamint
Karácsony Gergely (Párbeszéd), Niedermüller Péter (DK) és Molnár Zsolt (MSZP) urak részére

Kedves Zsóka!
Kedves Gergő!
Kedves Peti!
Kedves Zsolti!

Szívesen fogadtam érdekes leveleteket, amit örömmel olvastam. Jólesik, hogy számon tartotok, hogy gondoltok rám. Én is szívesen emlékszem vissza arra, hogy az együtt töltött években voltak kellemes pillanatok.

A nosztalgián túllépve azonban soraitok leginkább bizonytalanságot keltenek bennem. Kezdődik ez a bizonytalanság azzal, hogy a levelet négyen, magánemberként külditek, és nem valamely pártok vagy — ahogy a 24.hu fogalmaz — „a 23 kerületben együttműködő ellenzéki tömb” nevében. Már az is kérdéses, hogy egyáltalán tájékoztattátok-e szándé- kotokról pártjaitokat — és az is valószínű, hogy az Összefogás többi tagját e levéllel épp úgy megleptétek, mint engem. Így hát erősen kétséges, hogy a levélben megfogalmazott kérés egyáltalán tekinthető-e ajánlatnak, és ha igen, messze nem világos, hogy ki az ajánlattevő. Még csak nem is utaltok arra, mi a véleménye erről a kerületben népszerű és az ellenzéki egyeztetésen igen harcos Momentumnak.

A levél baráti hangvétele kellemes emlékeket idézett föl bennem, ám ezeket megkeseríti a téves „helyzetértékelés” és a diktátumszerű „kérés”. Odáig értünk egyet, hogy „… a jelenlegi helyzet kialakulását mindenki meg tudja valahogyan magyarázni a saját szem- pontjai szerint”. Éppen ezért minden magyarázat nélkül idézem fel az út lépéseit.

 1. A VII. kerületi MSZP írásos megállapodást kötött az akkor még csak tervezgetett összefogás egyik, a levélen két aláíróval is szereplő tagjával arról, hogy polgármestert az MSZP jelöl — és minden résztvevő úgy gondolta, hogy én leszek az. Az „együtt- működő” partner elnöke megvárta, amíg az MSZP maradéktalanul teljesíti vállalását, majd felrúgta az egyezséget. Bejelentette, hogy polgármesternek Niedermüller Pétert jelöli, és aki ezt nem fogadja el, azzal tárgyalni sem hajlandóak.
 2. Megalakult az Összefogás, amelynek résztvevői egyenként és külön-külön is leszögezték, hogy mindenhol a helyben legesélyesebb jelöltet kívánják indítani, és amögé valamennyien felsorakoznak. Minden olyan helyen, ahol nem egyértelmű, ki a legesélyesebb, előválasztást tartanak. Az egyértelmű volt, hogy Erzsébetvárosban én voltam a legesélyesebb, de a békesség és a közös célok érdekében nemcsak az MSZP, de én magam is beleegyeztem, hogy legyen előválasztás. Ezt az Összefogás tagjai elutasították, és ragaszkodtak Niedermüllerhez.
 3. A már emlegetett közös célok érdekében ezután beleegyeztem abba is, hogy ne én legyek a polgármesterjelölt. Mindössze ahhoz ragaszkodtam, hogy egyéni képviselő- nek jelöljenek (ezt kínáljátok most). Ezt az Összefogás egy másik, a levél aláírói közt még csak egy egyszerű taggal sem szereplő szervezete utasította el. Ezután egyértel- művé tettem, hogy ha teljesen ki akartok túrni a kerületi politikából, akkor független jelöltként elindulok az engem cserbenhagyók ellenében (is). Az MSZP elfogadta teljes kihagyásomat, és én kiléptem a pártból.
 4. Létrehoztam saját csapatomat, amelyhez teljesen spontán módon csatlakoztak a kerület lakói. Minden körzetben állítottunk jelölteket: alkalmas, munkaszerető, a kerülethez kötődő embereket.

Azt kéritek most tőlem, hogy hagyjam cserben ezeket a jelölteket, akik már eddig is sokat dolgoztak a sikerért, rengeteg időt fordítottak a választók megismerésére és meggyőzé- sére. Megbeszéltem velük a levélben foglaltakat, és ők egy emberként utasították el ezt a kérést — ami a fentiek értelmében ajánlatnak még csak nem is nevezhető. Az ugyanis komolytalan, hogy rengeteg pénz és munka ráköltése után, társaimat elárulva fogadjam el azt a minimumot, ameddig a kampány előtt hajlandó lettem volna retirálni.

Budapest, 2019. augusztus 29.
A Lokálpatrióták nevében:
Hunvald György, polgármester-jelölt

***

Tájékoztatásul. A Ferencvárosi Lokálpatriótákkal 13 éve van kapcsolatom. Erzsébetvárosi polgármesterként is támogattam a munkájukat, és vezetőjük is segítette az enyémet. A "Lokálpatrióták" olyan gyűjtőszervezet, amely reményeim szerint a közeljövőben minden kerületben megjelenik, hogy a helyi lakosok önszerveződésével érdemi eredményt érjen el a helyi választásokon. Mellékelem a ferencvárosi Lokálpatrióták közleményét — azért, hogy a sajtóban megjelenő rémhírekről, például az egyesület alapszabályáról lássuk a valóságot is.

383. A képviselőjelöltek 4-6.

Hétfőn Kunhalmi Ágnes a pártok közös jelöltjével fényképezkedett a kerületben, s ezt írta a feltett képhez : „Ne hagyjátok magatokat Kedves Hetedik Kerületiek megtéveszteni, most Niedermüller Péter a legesélyesebb polgármester-jelölt! Ő az egyesült ellenzék közös jelöltje, ő képes legyőzni a Fideszt. Mindenki más a Fideszt tartja hatalomban!

Ejnye Ági, ejnye. No, akkor most még egyszer, szépen lassan, szótagolva, de akár nyomtatva, nagybetűvel is: nem az tolja a Fidesz szekerét, nem az tartja hatalomban a Fideszt, aki esélyesebb jelöltként elindul egy választáson. Hanem az (vagy azok), aki(k) nem az esélyesebb jelölt mögé áll(nak) be, és helyette elindítanak egy pártmutyik által kiválasztott, legesélyesebb jelöltnek kikiáltott összpárti, ámde jóval esélytelenebb jelöltet. (És az alkalmasságról még szó se esett. A gödöllői összpárti elindulásról különben mi a véleményed? Ha már…)

De most térjük vissza arra, ami ennél fontosabb: a képviselőjelöltek bemutatására.

Hunvald György

4. sz. egyéni választókerület: Hunvald András

lokalpatriotak4.jpg

A kerületben születtem és azóta is itt élek. Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar másodéves joghallgatója vagyok. (…) Pártpolitikától való mentességemnek köszönhetően, helyi lokálpatriótaként az Erzsébetvárosiak érdekeit juttatnám érvényre a képviselőtestületben. Fő prioritásom az itt élők életminőségének javítása, amelynek megoldásait, elképzeléseit részletesen is elolvashatják a lokálpatrióták programjában. (A bemutatkozó teljes szövege ITT olvasható.)

5. sz. egyéni választókerület: Deák Péter

lokalpatriotak5.jpg

Mint a kerület szülötte, lokálpatriótája és a fiatal generáció képviselője valós modern szemlélettel tudom megfigyelni a körülöttem zajló világot. Hiszem, hogy a 2002-2010 közötti fejlődő időszak javuló tendenciája újra visszaköszönhet, amennyiben a bizalmat a jelen világunkat jól értő feladatközpontú, innovatív és eltökélt Erzsébetvárosiak kapják meg. (…) Munkámból kifolyólag napi kapcsolatot ápolok több kerületi vállalkozóval és rendszeresen szembesülök Erzsébetváros lakóinak igényeivel, szükségleteivel. (A bemu- tatkozó teljes szövege ITT olvasható.)

6. sz. egyéni választókerület: Ecseghy Ágnes

lokalpatriotak6.jpg

Eddigi pályafutásomat az önkormányzatiság határozta meg. Több szakterületén, több szintjén szereztem szakmai tapasztalatokat. Az Államigazgatási Főiskolán 1984-ben diplomáztam igazgatás-szervezőként. Egy cikluson keresztül foglalkoztam a XIII. kerület közügyeivel. 1998-ban tértem vissza hivatásszerűen a közigazgatásba. (…) 2010-től egy cikluson át a Főpolgármesteri Hivatal Agglomerációs Tanácsnoka mellett dolgoztam. (A bemutatkozó teljes szövege ITT olvasható.)

választási program folyamatosan elérhető ITT a honlapon,
legfelül, balra az első menüpont alatt.