Hunvald-blog

667. Emlékezni és emlékeztetni

Mert mindig feláll valami rohadék.

2022. január 27. - HunvaldGyörgy

Ma volt a Holokauszt áldozatainak az emléknapja. Hat millió európai, ezen belül 600 ezer magyarországi áldozata lett a népirtásnak. Hetvenhét éve, január 27-én szabadult fel Auschwitz-Birkenau, hol 7500 embert mentett meg a Vörös Hadsereg a biztos haláltól. De ekkorra Auschwitz áldozatainak száma már meghaladta a másfélmilliót, és Auschwitz lett a legnagyobb magyar temető.

holokauszt.jpg

A magyar állam Horthy Miklós vezetésével önként deportálta, rabolta ki polgárait. És mindez nem 1944. március 19-én, a német megszállással kezdődött, hanem jóval korábban.  Zsidótörvények, numerus clausus, munkaszolgálat, folytassam még?

Dwight D. Eisenhower tábornok a buchenwaldi koncentrációs táborban az áldozatok holttesteit látva, ezt mondta: „Mindent örökítsetek meg, szedjétek össze a filmeket, szedjétek össze a tanúkat, mert egyszer eljön majd a nap, amikor feláll valami rohadék, és azt mondja, hogy mindez meg sem történt.

Tessék emlékezni és emlékeztetni!

666. Harci Kürt

Arányosság, kedves elvtársaim, arányosság.

Ellenőrök szálltak ki a nem állami fenntartású Kürt Alapítványi Gimnáziumhoz,
ahol 160 gyerek írta volna a felvételijét. (HVG

Az idén 30 éves Kürt Alapítványi Gimnázium 1991-ben alakult a létrehozó tanárok szabad kezdeményezéséből és dr. Kürti Sándor hathatós támogatásával. Az alapítványi iskolák 2019-ben készült HVG-rangsorában a meglehetősen előkelő 5. helyen végzett.

kurt_felveteli.jpg

Alternatív pedagógiai programját 2020-ban másodszorra is akkreditáltatta, de láthatóan a bögyében van valakinek. Ennek jeleként január 22-én 10 előtt néhány perccel kéttucat- nyi kormányhivatalnok érkezett a felvételire készülő iskolába, és közölték, hogy ők az ellenőrök. Nem tudok róla, hogy máshová is ilyen népes különítmények szálltak volna ki. Ha tudtok ilyenről, írjátok szorgosan!

Rövid vizsgálódás eredményeként megállapították, hogy a magyar felvételi feladat- csomagját mintegy húsz perccel az engedélyezett időpont előtt kibontották, és a lapokat szétosztották annyi kupacra, ahány teremben vizsgáztatni kívántak. Erre hivatkozva sitty-sutty, megtiltották a magyar felvételi megír(at)ását. A vizsgára érkezett 160 gyerekkel és szüleikkel közölték, hogy a pótidőpontban jöhetnek vissza, öt nap múlva.

Csók a családnak satöbbi...

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának hivatalos közleménye szerint (ó, de nagyon jellemző, hogy a közleményben az iskolát még csak megnevezni sem hajlandóak!) az ellenőrök "jelentős szabálytalanságot találtak, itt a magyar feladatlapokat idő előtt felbontották, ami alkalmat biztosíthatott a visszaélésre, így az adott vizsgahelyszínen a magyar írásbeli vizsgát az érintett mintegy 160 tanulónak a pótidőpontban kell megírnia".

Rágjuk meg gondosan ezt a részt: "alkalmat biztosíthatott a visszaélésre". Tehát:

  1. Nem volt semmilyen visszaélés, de bizonyos körülmények esetén lehetett VOLNA — például akkor, ha a csomagot felnyitó tanárok megismerkednek a feladatlap tartalmával, mert ebben az esetben tájékoztathattak VOLNA arról egyes diákokat.
  2. Nem voltak meg a bizonyos körülmények. Nem nézték meg a kupacokat (ha én lettem volna tanár, bizony alaposan megnézem, hogy a teremben majdan érthetően tudjam azokat ismertetni, és készültem volna a várható kérdésekre). Egyszerűen csak szét- szedték a papírokat kupacokba. De akár meg is nézhették VOLNA, és ha megnézték VOLNA, akkor elmondhatták VOLNA...

Igaz, hogy nem tették, de tehették VOLNA (ha erre lehetőséget teremtettek VOLNA), tehát ez súlyos szabálysértés, és akkor irgumburgum.

Ezeknek a bizonyos közhivatalnokoknak vizsgázniuk kellett államjogból, közigazgatási jogból és jogelméletből. Hivatalból ismerniük kell azt az alapelvet, hogy a szankciónak arányosnak kell lennie a szabálysértéssel. Tehát nincs közöttük olyan, aki úgy gondolná, hogy a vizsga betiltása, 160 gyerek + x szülő hazazavarása arányban lenne azzal a szabálysértéssel, amely a tervezett vizsga várható eredményét egy hangyányit se befolyásolta. Egy efféle szabálysértésre a normális reakció az, hogy "Ejnye, kedves kolléga, legközelebb ne csináljon ilyesmit!" — a különösen durva "de még belefér" reakció pedig fegyelmi eljárás a felbontó(k) ellen. No de a gyerekeket hazazavarni??? Ekkora jogtipráshoz parancs kell.

Fügedi Ubul

P.s: A tanáriban osztották szét, kupacokba, és ezeket nem vitték ki a tantermekbe. Egy gyerek se ismert meg belőlük semmit. Igen, megszegték a szabályt. Pontosan ezért szól az egész írás az arányosság elvéről. Arányos reakció az, ha a tömérdek bizonyíték alapján többféle bűncselekménnyel gyanúsított államtitkárt NEM tartóztatják le, mert "nem áll fenn a szökés vagy a bűnismétlés veszélye". Ez itt egy olyan, belső szabálysértés (az "államigazgatás egyéb eszközei" közé számító minisztériumi utasítás megszegése), amelynek a következménye jogi értelemben vett szabálysértés (tehát messze nem bűncselekmény) LEHETETT VOLNA.

— Arányosság, kedves elvtársaim, arányosság! Ha én büszke vagyok valamire magamban, hát az az arányosság.

665. Hej ügyészek, ügyészek II.

Ez nem mindenki szerint van rendben.

Elutasították a Völner-ügyben eljáró ügyészek ellen tett feljelentést. (24.hu

Az eljárási törvény rendelkezései alapján, a fokozatosság és az arányosság elve azt is magában foglalja, hogy kényszerintézkedés alkalmazására csak akkor kerülhet sor, ha az elérni kívánt cél kényszerintézkedés alkalmazása nélkül nem biztosítható. A letartóztatás ugyanis nem cél, hanem eszköz, így az eljáró ügyésznek, bírónak mindig mérlegelnie kell azt, szükséges-e a letartóztatás a büntetőeljárás eredményes lefolytatásához.– olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

volner3.jpg

Hatalmas evolúciós ugrás figyelhető meg az ügyészek munkájában, ha fideszesről van szó. Ugye jól emlékszem, hogy az elmúlt 11 évben egyetlen fideszes parlamenti képvise- lőt sem tartóztattak le, pedig nagy súlyú bűncselekményekkel gyanúsították őket.

Visszatérve a hírre: a Fővárosi Nyomozó Ügyészség elutasította a Völner-ügyben eljáró ügyészek ellen tett feljelentést. Mint köztudott a DK feljelentette hivatali visszaélés miatt, a Központi Nyomozó Főügyészség ügyben eljáró ügyészét, illetve ügyészeit, akik azzal szegték meg hivatali kötelességüket, hogy nem indítványozták dr. Völner Pál gyanúsítot- tal szemben személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést, és ezzel jogtalan előnyhöz kívánták juttatni dr. Völner Pál gyanúsítottat.

A Fővárosi Nyomozó Főügyészség vezetője ma dr. Végh Tamás vezető ügyész. Állíthatom, hogy az a szervezet, amelynek a vezetője korábban a Központi Nyomozó Főügyészségen dolgozott, egészen biztosan elfogult, amikor a korábbi munkahelyén dolgozó kollégái feltételezett bűncselekményeit kell(ene) elbírálnia. Ez leképezi a magyar ügyészség jelen állapotát, már a látszatra sem adnak. Ez a "jó" ember ugyanis 2009-ben ügyészségi titkár volt az ügyemben, a Központi Nyomozó Főügyészségen. Szorgos alak volt, házkutatás stb. — látszott rajta, hogy örömmel és élvezettel végzi „munkáját”. A Harry Potterben dementor* lett volna a főnökével együtt.  

*A dementorok a legvisszataszítóbb lények közé tartoznak, akiket valaha a hátán hordott a föld. Amerre járnak, kiszívják a levegőből a békét, a reményt és a boldogságot. A dementor, ha megteheti, addig élősködik rajtad, amíg olyanná nem válsz, mint ő maga: lelketlenné és gonosszá. (Wikipédia)

Apropó, korábban már írtam arról, hogy milyen fantasztikus karriert futottak be azok az ügyészek, akik 2010 előtt mindent (ebbe tényleg minden beletartozik) megtettek, amikor a Fidesz politikai ellenfeleit kellett lecsukni. Fazekas Géza pl. pillanatok alatt a Legfőbb Ügyészségen termett, ez a Végh Tamás, aki a Biszku-perben életfogytiglant kért Biszkura és az ügy gazdája lett, 2013-ban már a Budapesti Nyomozó Ügyészség vezetőhelyettes ügyésze volt.

Annyira jó lenne, ha ezt az ügyészséget — úgy, ahogy van — egyszer elszámoltatnák! De ez csak vágyálom. Vagy nem.

Hunvald György

P.s.: Az, hogy Völner Pál még mindig szabadlábon védekezhet, nem mindenki szerint van rendben. Gatter László, a Fővárosi Bíróság korábbi elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában nemrég úgy fogalmazott: „Nincs rendben, hogy szabadlábon van, azt kell mon- danom. Magam is védek olyan magyar állampolgárt, akit korrupcióval gyanúsított meg az Ügyészség, és ennek ellenére hat hónapig volt letartóztatásban, nem ekkora súlyú korrupciós ügyről beszélünk, tessék érteni, sokkal kisebb súlyú”.

664. Hej ügyészek, ügyészek I.

Mit fogott a hálótok?

444: A végrehajtók elnöke egyetemi vizsgákat intézett
Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének. (24.hu

Azért érdekes, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség gyakorlata mennyit változott az "elmúlt nyócévben". Ha egy ügyben fideszes az érintett, akkor maradjon szabadlábon, hiszen "nincsenek" kapcsolatai, "nem nehezíti meg" a nyomozást, "nem tüntet el bizonyítékokat" és persze nem szökik el.

volner2_1.jpg

2010 előtt ez nem így volt, a "szorgos hangyaként" dolgozó ügyészek, akik a gazdi (lásd. Fidesz) kedvében jártak, mindenkit letartóztattak aki az MSZP-SZDSZ politikusa volt, még akkor is ha semmi bizonyíték nem volt ellenük.

Végülis, majdnem három évet ültem előzetes letartóztatásban azért, amiért a Fővárosi Bíróság, majd a Fővárosi Ítélőtábla és végül a Kúria jogerősen felmentett. Menet közben derült ki, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség főügyészei saját előmenetelük érdeké- ben mindent bevállaltak. Azóta persze mindegyikük jó helyen ül. (Nem, nem úgy.)

Lehet, hogy a KNYF már tudja a választás eredményét és megpróbál a másik oldalnak is dolgozni? A 444. által megszerzett nyomozati iratokból kitűnik Völner felelőssége is. Na, a volt államtitkárnak, az igazságügyi miniszter helyettesének biztos nincsenek kapcsolatai, hogy befolyásolja a nyomozást stb.

A főnökkel, Orbán Viktorral járt egy időben a suliba és a barátja. Orbán azt mondta, hogy amíg nincs jogerős ítélet az ügyben addig hisz az ártatlanságában. Ez így korrekt.

Hej, Központi Nyomozó Főügyészség, vizet prédikálsz és bort iszol a politikai ügyekben, amióta csak létezel. Ilyen ügyészségre nincs szükség.

Hunvald György

P.s.: A Fővárosi Bíróság volt elnöke szerint sincs rendben, hogy szabadlábon van Völner Pál. Úgy látszik nem csak nekem tűnt fel. Igaz, ha letartóztatnák, odalenne a kétharmad, az meg ugye kell még a választásokig, köztársasági elnök megválasztása márciusban stb.

*

Elrendelt és elszabotált nyomozások – jól dokumentált esetek kerültek süllyesztőbe. Dokumentált esetek kerülnek süllyesztőbe, miközben a bolha olykor elefántnak látszik. (via Átlátszó, 2022. január 9.)

663. Töpszliség és langalétaság

Állítólag erről is nagy vita van.

A miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban – többek közt – arról beszélt, hogy a homoszexualitás is jelen van a világban „aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita.” (Telex

A felnőtt ember normális magassága 160 és 185 cm között van. Így alkotta meg a Jóisten. Ez mindig is így volt (mármint mióta csak emlékszem). Illetve van persze néhány szerencsétlen, torz beteg, aki valahogy kisebb vagy nagyobb lett ennél, hát ezek nyilván hibásak, sajnálom is őket, és nem mondom, hogy zárt intézetben a helyük, mert toleráns vagyok én és humánus.

langaleta.jpg

Amíg otthon, a négy fal közt töpszlik vagy langaléták, hát jó. Azt viszont elvárom, hogy ha kimennek az utcára, akkor legyen bennük annyi jóérzés, hogy nem mutogatják a fogyaté- kosságukat, hanem gólyalábon vagy rogyasztott térddel járkálnak!

Nekem is van ilyen ismerősöm, nagyon jóban vagyunk, ő maga is elítélően nyilatkozik azokról, akik töpszli vagy langaléta létükre csak úgy simán jönnek-mennek a köztereken, mintha normális emberek volnának. Pedig ott gyerekek is megláthatják őket. Aztán majd kedvük támad 159 vagy 190 centisre nőni.

Egyébként is: a töpszliség és a langalétaság állítólag átmehet pedofíliába is. Erről nagy vita van.

Borsi Vera

662. Visszatekintés

Néha nem árt emlékezni. És emlékeztetni.

Áder János kitűzte az országgyűlési választás napját. Lehet tehát készülődni, 82 nap múlva április 3-án választhatunk.  Demokratikusan. Ja, meg egyenlő pályák, egyenlő esélyek… Tetszetek még emlékezni ezekre a plakátokra?

ok_lopnak.jpg

Visszatekintés az előző kampányra.

ÁSZ (Fügedi Ubul, 2018. jan. 11.)

2017. december 6-án az ÁSZ 331 millió Ft bírságot szabott ki a Jobbikra a tavaszi plakátkampányért. Mindezt annak „alapján” hogy a plakáthelyek ajánlati, ún. listaárát kinevezte piaci árnak, és megállapította, hogy a Jobbik annál kevesebbet fizetett. A különbség pedig nem vagyoni jellegű, büntetendő párttámogatás. Azt, hogy a tényleges ár egy alku eredménye és a tényleges piacon jóformán mindenki a listaárnál kevesebbet fizet, nem vette figyelembe.

A 2010-es kampányban a Fidesz sokkal nagyobb kedvezményt kapott. Az ÁSZ anno azt is megvizsgálta, teljesen rendben lévőnek találta — és máig sem tudott meg semmi olyasmit, ami ennek ellene szólna. Aminek csak egy oka lehet: az akkori "piaci" ár alacsonyabb volt — nem a listaárat vették annak, hanem a harmadát.

Mindenki reszkessen: pontosan ennyi alappal a Hold–Föld távolságot is bármikor kinevezhetik piaci árnak — és az ellen sincs jogorvoslat. Magyarország nem jogállam

Történt mindez akkor, amikor épp kibukott, hogy a Fidesz jóval nagyobb kedvezményt kapott 2010-ben Simicska jóvoltából, csak akkor Lajos még az Orbán embere volt.

Tessék felkészülni: a módszerek azóta csak durvultak. (Megjegyzem, messze ezek a plakátok voltak akkor — és azóta is — a legjobbak, a legütősebbek...)

P.s.: Áder kiváló ütemérzékkel ugyanerre napra, április 3-ra tette a kormány gyűlölet- keltő, a szexuális és nemi kisebbségeket kiközösítő népszavazását is. Nesze nekünk demokrácia legnagyobb ünnepe! Magyarország nem jogállam.

661. Nekem tetszik

Az ellenzéki politikusok egyenszínekbe öltöztetik közösségi oldalaikat. (444.hu

A héten eldőlt, hogy mostantól egyenszínekbe öltözik az ellenzék. Ez a közös színvilág. Nagyon tetszik, különösen úgy, hogy hasonló volt a legutóbbi, 2019-es önkormányzati választásokon a Lokálpatrióták színvilága. Ja, a Lokálpatrióták Erzsébet Városáért Egyesület a következő önkormányzati választásokra is megtartja ezeket a színeket.

egyenszinek1.jpgegyenszinek2.jpg

660. A negyedik pillér

Teltház volt, duplán!

Nem szeretem, amikor mások hülyeségével magyarázzuk tetteiket. Többnyire van azoknak racionális magva, csak nekünk tűnik különösnek. Éppen idegenszerűsége miatt ezt nem könnyű felfognunk — Hadházy pl. arra gyanakszik, hogy a Mága-koncertek a vészhelyzet meghosszabbításának eszközei.

maga_zoltan.jpg

Ezúttal nem értek vele egyet. Nem akaródzik elhinnem, hogy ekkora többséggel választott kormányunk rosszindulatú lenne. Éppen ellenkezőleg!

A vírus elleni védekezés idáig három pilléren nyugodott. Időrendi sorrendben ezek a katonaság (kórházparancsnokok, akciócsoportok; a védekezés Orbán-vonala) az ima (Kásler-vonal) és az oltás voltak — ez utóbbi végre tényleg használt is valamit. De nem eleget, úgyhogy most jön a csodafegyver: zárt terekbe fideszeseket terelnek össze nagy tömegrendezvényekre abban a reményben, hogy ők majd megfertőzik a vírust jól.

Bár szerintem ez épp oly kevéssé lesz hatásos, mint a katonák meg az ima, de reménykedni azért szabad. Hátha tévedek...

Küzdjünk közösen kártevőink kipurgálásáért!

Fügedi Ubul

*

Előzmény: Mága Zoltán újévi koncertjére osztogatnak ingyenjegyeket fideszes képvise- lők. Hadházy azt írja, nem tudni, hogy ki fizeti a koncertjegyeket, a posztok szerint „Mágával közösen” ajánlották fel a felejthetetlen művészi élményt. Az ellenzéki képviselő felidézi posztjában, hogy a 2019-es önkormányzati választás előtt Mága száz koncertet adott, ezeket, mint írja, a kormány 350 millióval (koncertenként 3,5 millió) honorálta. (via 24.hu)

659. Remélem, nem ilyen év lesz

Van itt gond rendesen.

Kezdjük rögtön a 2022-es év első bejegyzését úgy, ahogy illik. Azaz: Boldog újévet kívánunk minden kedves olvasónknak! Aztán folytatni kéne valami roppant pozitív, előremutató és lelkesítő előrejelzéssel, de nem megy; még mindig OV szilveszteri óévbúcsúztató videójának hatása alatt állok, ülök, sírok, zokogok.

buek5.jpg

Először komolyan azt hittem valami vicces mém, amivel a drágajó min.elnök urat gúnyolják már megint. De nem. Tényleg itt tartunk: Magyarország miniszterelnöke egy gagyi mulatós mixszel* búcsúztatta 2021-et, és köszöntötte az új évet.

Csak remélni merem, hogy 2022. nem ilyen év lesz.

*Mindenki csak a saját felelősségére nézze, hallgassa meg.

P.s.: Közben az is kiderült, hogy kik is énekelték a nem túl bonyolult dal refrénjét. Az elkövetők: Singh Viki, Fásy Ádám, Varga Viktor és Bebe.

*

És ha már piros lett: a Britannia előre megy, nem hátra (Britan forward, not back) című kiáltványt Tony Blair egykori brit miniszterelnök mutatta be a Munkáspárt 2005-ös pártprogramjában. (via HVG)

658. Hamarosan itt az új év

Kedves Mindenki! Még egy nap, és ez a kínkeserves esztendő is elmúlik. Itt a szilveszter meg az újév, és onnantól állítólag mindenkinek minden sokkal, de sokkal jobb, szebb meg boldogabb lesz. Készülődjünk hát az óév búcsúztatására, legyünk egészségesek, boldogok és nagyon vidámak.

szilveszter3.jpg

Köszönöm/köszönjük, hogy ebben az évben is sokan megtiszteltetek azzal, hogy vettétek a fáradtságot és elolvastátok, ami a sok történés közül fontos volt számunkra.

Sok örömet és boldogságot kívánok, BUÉK!

süti beállítások módosítása