477. Gyorsan és határozottan

2020. június 03. - HunvaldBlog

Szép estét, jó estét. Gondolom már mindenki olvasta, hogy hétfőn szorgos rendőreink épp hogy le nem kapcsolták a Kétfarkú Kutyapárt passzivistáit, akik egy újabb kis színessel próbálták szórakoztatni a nagyérdeműt, azaz zöldre festették a metró málló szellőzőnyílását a Blaha Lujza téren. És még egy Super Mariós húsevő növényt is biggyesztettek a tetejére. Ami(k) miatt valaki vélhetően erősen megbántódott, és be- ill. feljelentette a viccpártiakat.

blaha_mkkp2.jpg

Így aztán tetőtől talpig éber rendőrségünk villámgyorsan kivonult a bűncselekmény helyszínére (nem, nem a Dohány utcába), és „intézkedést foganatosított”, iziben. Az MKKP beszámolója szerint előbb 4, majd 20 rendőr érkezett a helyszínre – kiegészítve a BKV szakemberével(?) – és közösen megállapították, hogy szerintük 90 000 forintos kár keletkezett a brutális rongálás miatt. (Kivételesen nem vitték el őket, de majdnem. Azt viszont nem tudták megmondani, hogy mi kerül ennyibe…)

Nagy erőkkel vonult ki a készenléti rendőrség, mert a kutyapárt tagjai feltűnő színűre festettek ki egy balesetveszélyes aknafedelet. Ez típusosan olyan tevékenység, amilyenért a világ boldogabb részében a civil szervezetek egyáltalán léteznek. Ezt a fajta munkát szokták személyesen megköszönni a kormányzók és "pro urbe" típusú díjakkal jutalmazni az önkormányzatok. Ismétlem: a világ boldogabb részén. És az nem csekély mértékben éppen ettől boldogabb. (via Fügedi Ubul)

Megjegyzem, hogy az MKKP többszörös visszaesőként követte el a fenti roppant súlyos bűncselekményt, pl. pár éve Erzsébetvárosban is sokszínűre festették a Dob utcában a járdát, vagy épp ugyanitt a Blahán. Sőt! Még fát is ültettek, ami ugye tűrhetetlen.

Hiába, vannak még fontos ügyek az országban, melyekben nagyon gyorsan és határozottan kell intézkedni…

További szép estét mindenkinek.

476. Egyszerűen nem bírnak hibázni

Nem hibázott Magyarország, amikor átadta Azerbajdzsánnak a baltás gyilkost (444.hu)

És most már papírjuk is van róla. Egy picit tegyük félre a poénkodást! Kérem az erre járókat, jelentkezzenek azok, akik az események ilyetén alakulásában nem voltak egészen biztosak. Tehát például azok, akik csak visszatekintve vélik úgy, hogy igen, ez logikus volt. Azok NE jelentkezzenek, akik emlékszenek arra, mennyire megdöbbentette őket Safarov átadása — mert biztosak voltak abban, hogy az azeriek szabadon fogják engedni.

safarov.jpg

Én pl. afféle határeset vagyok: a baltás gyilkos trükkös átjátszása emlékezetesen megdöbbentett, de ez a "nemzeti hős" őrület meglepett. Úgy gondoltam, a kiadatási alkut formálisan betartva bekasztlizzák néhány napra, aztán elnöki kegyelmet kap és eltűnik a balfenéken — mi pedig kapunk egy rahedli olajat, mert hát valamit valamiért.

Nagyon, de tényleg nagyon érdekel, ki volt az a Közép-Kelet-szakértő a külügyben, akit megkérdeztek erről a tervezett megállapodásról, és azt mondta, hogy Azerbajdzsán egy kultúrország, ahol Safarov szépen leüli a büntetését — legföljebb harmadolnak jó magaviseletéért. Szerintem ez közérdekű adat.

Az olajról pedig azóta se hallottam — igaz, Orbán svájci bankszámlájáról se. Kétmilliárd forint szép pénz, annyiért érdemes lehajolni. Tessék szépen jelentkezni!

Fügedi Ubul

P.s.: A magyarországi számlán landolt 7,6 millió dollár és az azeri baltás gyilkos kiadásá- nak esetleges összefüggéséről ebben a cikkben írt bővebben az Index, még 2017-ben.

***

Safarov cellaszomszédja voltam - Egy döntés margójára: „Megyek haza, Arkadas! Most mondta a követségről az ember, aki itt volt nálam, hogy megegyeztek a magyar kormánnyal, és egy-két éven belül hazamegyek! (…) Nem értettem, miről beszél, de aztán elkezdte részletezni, hogy ez nem egy szokványos, jogszabályok alapján történő kiadatás, hanem a háttérben igen magas érdekek húzódnak meg. Ekkor értettem meg, miért van szükség még egy-két évre, ha a kormány jóváhagyta a kiadatását. Normális esetben egy-két hónap a lefutási idő, legfeljebb fél év. A magyar kormánynak feltételei voltak. Ha nem lettek volna, akkor az egész eljárás egy-két hét alatt lezajlik, és nem lenne szükség egy-két évre. A magyar félnek gazdasági érdekei voltak Ramil kiadatását illetően, míg a másik oldalon, azeri részen, politikai.” (via FüHü)

475. "Az ellenzék", ami nincs

Jakab Péter: Az a fontos, hogy kik maradnak. (444.hu)

Önmagukat baloldalinak tartó politikusok és civil váteszek évek óta propagálják az "ellenzéki összefogást". Úgy vélik, közéletünk egyetlen valódi törésvonala Magyarbasi megítélése — vannak, akik őt akarják és vannak, akik bárki mást. Tehát ha összefog mindenki, aki nem az ő rajongója, lekötelezettje, egyéb okból lelkes híve, akkor lemos- hatják a pályáról. Kidolgoznak egy demokratikus alkotmányt, feloszlatják magukat, és arányos képviseleti rendben újraindulnak. Hódmezővásárhely megmutatta, hogy ez a módszer vidéken is lehet eredményes: mozgósítja mindazokat, akik efféle összeborulás nélkül nem szavaznak, mert nem látnak esélyt a sikerre.

sir_robin2.jpg

Ezeknek az embereknek egy marginális kisebbség próbálja évek óta elmagyarázni, hogy ez így nem megy. Nincs olyan, hogy "az ellenzék". Ha lenne ilyen, akkor nem kellene ez a rakás kis pártocska. Nem kellene ennyi pártelnök és az adminisztrációs költségek töre- dékre csökkentése után maradna pénz még politikai propagandára is — mármint ha lenne mit propagálni azon kívül, hogy "mi nem a Zorbán vagyunk".

A "centrális politikai erőtér" lényege (amint ezt Magyarbasi még ezt tervezgetve megfo- galmazta), hogy a központban álló kormánytöbbségnek bal- és jobboldali ellenzéke is legyen. Mivel ezek értékrendje távolabb van egymásétól, mint a kormányzatétól (pláne, ha annak ilyen nincs is), akkor a kormány szövetségét keresik antagonistájuk ellenében. Ehhez alakította ki pártját, a "fasiszta kommunizmusét", mert a fasisztáktól jobbra még ott vannak a nácik, és ezek Magyarországon bő tíz százalékra számíthatnak. Ezekről a szavazatokról mondott le a centrum érdekében, és a Csurka korrupciós ügyei miatt 5 % alá zuhant nácikat a Központi Polgári Körben vele politizáló Vona Gáborral szerveztette újra.

Mert hát Vona tisztakezű, személyesen támadhatatlan volt. Ezért is nézték el neki a párthívek, hogy "néppártosított", mert megcsömörlött a korrupció szolgálóleányává züllött kormánytól. A párthívek elnézték, de a szavazók nem: amennyi szavazót nyert középről, annyit vesztett az elkötelezett nácik közül — pedig szívének ők voltak kedvesek. Az elvesztett szavazatokat elkezdte gyűjtögetni a Mi Hazánk — mert minden náci párttól jobbra készen áll néhány csoportocska, hogy aktiválódjon, ha a hivatalos nácikat felpu- hulni látja. Ilyenkor mindig előkerül annyi pénz, hogy elvhű üzeneteiket közzé is tudják tenni.

Vona távoztával maradt a jobbiknak egy néppártos és egy ősnyilas szárnya, de nem maradt olyan integratív személyiség, aki ezeket össze tudná fogni. Ha a köv. választás előtt is a néppártos szárny lesz számszerű többségben, akkor a párt politikailag meg- semmisül. Néhány jelöltje a partnerek szavazataival bejuthat. Még egyszer, utoljára akár frakciót is alakíthatnak, de a nyilasok átmennek a Mi Hazánkba, és bejuttatják — titkon remélve, hogy Magyarbasinak nem jön össze az abszolút többség. Akkor ugyanis ők lesznek a koalíciós partnerek, és a politikusok szeretnek kormányra kerülni.

Senki ne remélje, hogy ezt a kormányt a Jobbikkal összefogva meg lehet buktatni — mert nem. Ezt a kormányt alternatívát felmutatva lehet megbuktatni. Ahhoz azonban az kell, hogy az önmagukat ellenzékieknek nevező politikusok úgy is viselkedjenek. Ne csak ne szavazzák meg a szörnyű intézkedéseket, hanem mutassanak rá, hogy azok szörnyűek. Konkrét példával: a felhatalmazási tv.-ben nem az volt a kártékony, hogy nem volt határ- ideje. Az volt benne a kártékony, hogy nem volt rá semmi szükség. A kormánynak nem volt egyetlen olyan, a járvány visszaszorítására hozott intézkedése, amit az egy napos törvények Magyarországában ne hozhatott volna meg a felhatalmazás nélkül.

A meg nem nevezett "egyes törvények" — tehát minden törvény — áthágására adott jogosítványt pontosan egy célra használták: a költségvetési törvény áthágására. Elvették a pénzt az ellenzéki többségű önkormányzatoktól, sőt, maguktól a pártoktól is. Szét is osztották a klientúrájuknak: "Mészáros Tiborcznak", erdélyi köztörvényes havernak, meg aki éppen eszükbe jutott. (Kimaradt vki? Nem baj, majd veszünk el még!) Viszont amit a járvány ügyében tettek, az egyszerre volt dilettáns és aljas, közvetlenül okozva több tucat ember halálát.

Nem, a felhatalmazásra nem voltszükség. Nem, a kormány pocsékul teljesített a válságos helyzetben. (Van erről egy #Operatív törzs nevű sorozatom; eddig 42 rész.)

Nem, ezt a kormányt nem "összefogással" lehet megdönteni, hanem szakszerű és ellenzéki politizálással.

Fügedi Ubul

474. Négynapos munkahét

… avagy útban egy jobb társadalom felé.

Nem, nem nálunk, hanem Új-Zélandon. Az ország miniszterelnöke szerint ugyanis ezzel lehetne elősegíteni a gazdaság járvány utáni újraindítását.

kozmunka1.jpg

Mindig bírtam azokat a libertárius lamentációkat, hogy a munkaidő korlátozása, a minimálbér, mind-mind az egyéni szabadság szűkítését jelentik. Mert mi van, ha a munkavállaló többet szeretne dolgozni, mint amennyit engednek neki? Ha jobb ajánlattal tud fellépni a munkaerő piacon, mint más, nagyobb igényű konkurensei? Ha valaki kispénzű kisvállalkozónak volna egy nagyon jó, piacképes ötlete, csak túl drága a piacon lévő munkaerő, amit nem tudna megfizetni?

Mindig is nagyon szerettem ezeket a kérdéseket. Mert, ó, igen! Minden normális emberi lény legfőbb álma, hogy napi 12 órát dolgozzon, egy héten hat napot, egy tál rizsért, egy olyan kis lukban tengetve életét, amit még a patkányok is inkább elkerülnek.

Marosán Bence Péter

***

Ugyanaz, másképp. A jogvégzett ember a péntek reggeli bratyizós-macsós rádiós interjújában most azt mondta, hogy a költségvetésnek a munkahelyteremtést kell szolgálnia: „hogy ha kell, holnap reggeltől 100 ezer közfoglalkoztatottat tudunk felvenni” – és megismételte, hogy 200 ezres keretről van szó, és további 3 ezer olyan emberre számítanak, akik katonának állnak. Mert nálunk még választani is lehet: közmunka 45 ezerét, vagy tartalékos katonaság százért. Vagy egy tál rizsért.

473. Nem minősül

Megdobják százmillió forint közpénzzel a Pesti Srácokat
és Szakács Árpád nem működő portálját (Index)

Megtámogatja az állam a Pesti Srácok nevű izét meg a közkedvelt Mediaworks alapító főszerkesztőjét. Kérdezhetnénk: Mi ebben a hír? Még ha nem támogatnák meg őket — na, az hír lenne! Az újdonság az, hogy ez ugyan teljes mértékben állami támogatás, tehát a mi zsebünkből megy, de "nem minősül" annak — mivel a pénzt nem közvetlenül valamely kormányszervtől, hanem a Nemzeti Kulturális Alaptól (NKA) kapják meghívásos "pályázaton".

pesti_sracok.jpg

Ezzel pedig a pénzünk "elveszíti állami jellegét". Az ezer közepes trükk kormány kezd belelendülni. Több lesz az, mint ezer...

Fügedi Ubul

***

Bónusz a hét végre: A 24.hu-n kedden jelent meg egy nagyinterjú Ángyán Józseffel*. És van benne egy cinikus, több mint "érdekes" mondat Orbántól. „Az államtitkárságról pár héttel előttem lemondott tatabányai képviselőtársamnak annak idején sikerült megkérdeznie Orbántól, hogy mi erre a helyzetre a Fidesz válasza, mi lesz, ha a feszültség robbanáshoz vezet. És tudja, mit mondott a miniszterelnök? Azt, hogy „majd a Pintér elintézi”. Ismétlem: majd a belügyminiszter elintézi. És csak remélem, de igazából nem hiszem, hogy a közmun- kára gondolt, s nem a hagyományos karhatalmi eszközök bevetésére.”

*Ángyán József agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, az MTA doktora. 2006-2014 között országgyűlési képviselő, 2010-2012 között a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára.

472. A jogvégzett ember

Vonul a front - közepes termés - nem hajózható -
Nyugaton kábé mínusz húsz fok és eső várható -
Ha nem tetszik, hát kikapcsolható. (Szól a rádió, LGT)

Pénteken megint szólt a rádió (úgy látszik, mégse kikapcsolható), az éjjel-nappal, minden erejével értünk dolgozó min.elnök ismét megjelent a közpénzből jól tartott, közmédiának csúfolt Kossuth Rádióban. Ahol reagálni méltóztatott a Kúria gyöngyöspatai szegregációs per felülvizsgálati eljárásában meghozott ítéletére. Mert ő egy jogi végzettségű ember. (Még ha nem is dolgozott tanult szakmájában soha, egy percet se.)

orban_radio202005.jpg

De nézzük, miket is mondott ez a jogvégzett jóember:

  • “Én is jogi végzettséggel rendelkező ember vagyok és azt kell mondjam, ez a bírói ítélet, úgy ahogy van, igazságtalan.”

A szóban forgó ítélet azt mondja ki, hogy a szolgáltatás elmaradása miatt jogosan megítélt, mintegy 100 millió forintos nem vagyoni kártérítést ki kell fizetni. Akkor is, ha a károsult roma/türk/kazah/szingaléz vagy pomogács.

  • “Olyan jogszabályváltozásokat fogunk előidézni, amely megakadályozza, hogy ilyesmi még egyszer előforduljon.”

Nem, nem a hátrányos megkülönböztetés ellen kell újabb jogszabályt „előidézni”, hanem azt kell megakadályozni, hogy a hátrányosan megkülönböztetett honfitársainknak jogosan megítélt kártérítést „valakik” ne akarják kifizetni.

  • Megvárjuk, míg a bírói, kúriai ítéletet leírják, azt alaposan tanulmányozni fogjuk, és utána döntünk arról, hogy hogyan teszünk annak eleget.”

Úgy kérem tisztelettel, ahogy az az ítéletben van. Nem választható meg a „hogyan”, azt fekete-fehéren kimondta a Kúria. Kötelező érvénnyel. Merthogy a törvényeket mindenkinek be kell tartania. Tevőlegesen. Oszt jónapot.

További szép estét mindenkinek.

P.s.: Azoknak jár a pénz, akik nem kapták meg azt a fél tucat dolgot (pl. uszodalátogatást és úszásoktatást) amit a többiek igen. (…) Az a pénz (az Orbán-kormány által beterjesz- tett és a fideszes parlamenti többség által elfogadott törvény értelmében) nekik JÁR. (Fügedi Ubul)

***

És ha már törvények, meg jogállam… Idézet Varga Judit hegedűművésztől igazságügy- minisztertől a két rémhírterjesztéssel vádolt állampolgár bezsuppolásával kapcsolatban: … ilyen előfordul, a nagy számok törvényében ez sajnos benne van. (…) A hatóságoknak is nyilván oda kell figyelniük, de csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Nem kellene egy ekkora felfújt ügyet csinálni nemzetközi szinten is abból, hogy valaki hibásan minősített a rendőr- ségen. Szép nem? Hibásan minősített… És ő is egy jogi végzettséggel rendelkező ember. (Hofi ezt különben úgy mondta, hogy csak az nem hibázik, aki jól dolgozik.)

471. Szép régi-új világ

Operatív törzs: 83 esetben indult eljárás rémhírterjesztés miatt (Promenad)

Mozgalmas, már elfeledett múltat idéző – legalább is azt hittük, hogy elfeledett – hét van mögöttünk. Két eset az operatörzs 83 darabos sikertörténetéből: még kedd hajnalban a Szerencs melletti házából a rendőrök "rémhírterjesztésért” előállítottak és rabosítottak egy férfit, mert a Facebook-on kritizálta Orbán Viktort meg az ő kormányát. Súlyosbító körülmény, hogy a közzétett bejegyzéséhez rövid időn belül tizenkilencen(!) hozzá is szóltak, sőt, tizenegyen(!) meg is osztották. Így aztán órákig faggatták a rendőrségen (értelmezték a szövegét), majd késő délután kiengedték. Mehetett haza isten hírével.

remhir2.jpg

Magyar György szerint a hatalom azt akarja elérni, hogy itt senki se merje kinyitni a száját. Az állampolgárok érezzék, tudják, hogy megfigyelik őket, és elemzik, amit a közösségi oldalakon leírnak. Az úgynevezett felhatalmazási törvénnyel a kormány visszaél. (Klubrádió)

Szerdán hasonló körülmények között vittek el gyulai otthonából egy másik férfit – szintén rémhírterjesztésért –, ő Hadházy Ákos egyik posztját osztotta meg, és épp csak annyit írt hozzá: „Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat”. Erre reggel hatkor 5 rendőr 2 autóval csengetett be hozzá, mert „a veszélyhelyzetben veszélyeztette a védekezés hatékonyságát.” Házkutatás, bevitték, gyanúsítottként kikérdezték, jogi képviseletet nem kapott, majd négy óra múlva a rendőrségi vegzatúra véget ért, és őt is hazaengedték.

Ezek után a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely ártatlan bociszemekkel belemondta a kamerába és az arcunkba, hogy

Jogállamban az ilyesmi előfordul.

Nos, kedves miniszter úr, nem. Jogállamban ilyen nem fordul elő. Csak nálunk, ebben a szép régi-új NER-világban.

PARADOX: Magyarország demokratikus jogállam. 
Ezért vezetőjét diktátornak nevezni TILOS. (Konok Péter)

Hunvald György

P.s.: Ön szerint mennyire elfogadható (vagy etikus) egy alaptalan gyanúsítás nyomán készült rendőrségi videót hatóságilag nyilvánossé, elérhetővé tenni, és ezzel közszemlére tenni bárki, akárki otthonát? Miközben az ügyészség megalapozottság híján már aznap lezárta a nyomozást.

***

És akkor itt van még egy Konok Péter:

— Diogenész, velünk kell jönnöd!
— Miért?
— Mert arról fecsegtél az Agórán, hogy nagy királyunk, Alexandrosz egy öntelt, arrogáns, hatalomittas pöcs.
— Miért, és nem egy öntelt, arrogáns, hatalomittas pöcs?
— De. Ezért kell velünk jönnöd.

470. Gyöngyöspata: jár a kártérítés

Ítéletet hozott a Kúria a gyöngyöspatai szegregációs per felülvizsgálati eljárásában. A Kúria tanácsa fenntartotta a Debreceni Ítélőtábla jogerős ítéletét; eszerint a 60 felperes részére – akiket jogellenesen különítettek el az iskolában, ezzel alacsonyabb színvonalú oktatást biztosítottak számukra – az alpereseknek (a helyi önkormányzatnak) ki kell fizetnie a mintegy 100 millió forintos nem vagyoni kártérítést. Pont ahogy írtam anno: nem az elkülönítés jogszerűtlen, hanem a szolgáltatás csökkentése.

kuria3.jpg

A kárpótlás nem azért jár ezeknek a gyerekeknek, mert cigányok. Azért jár, mert nem kaptak meg egy sor olyan szolgáltatást, amelyeket az állam elvben minden iskolás- nak garantál. Ez a bizonyos "garancia" annyit tesz, hogy ha ezeket a szolgáltatásokat — tök mindegy, hogy miért — a gyerekek mégsem kapják meg az államtól, akkor nevezett állam ezért kárpótolja őket. Ez a szolgáltatás pénzbeli megváltása, amire miniszterelnökünknek (aki jogvégzett ember, még ha nem is dolgozott tanult szak- májában egy percet se) illene tanulmányaiból emlékeznie.

Azoknak jár a pénz, akik nem kapták meg azt a fél tucat dolgot (pl. uszodalátogatást és úszásoktatást) amit a többiek igen. Teljesen függetlenül attól, hogy cigányok-e — attól is, hogy a magyar emberek szeretik-e a cigányokat és kiváltképp attól, hogy Orbán Viktor dolgozott-e valaha. Az a pénz (az Orbán-kormány által beterjesztett és a fideszes parlamenti többség által elfogadott törvény értelmében) nekik JÁR — bár- mennyire is irigykedik Orbán Viktor amiatt, hogy egyszer az életben nem ő kap pénzt a költségvetésből.

Fügedi Ubul

P.s.: A Fidesz részéről Horváth László országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott reagált az ítéletre. Úgy fogalmazott, az ítélet rossz, mert felrúgja a társadalmi békét és igazságtalan, mert egyoldalúan és túlzóan büntet egy egész települést egy kisebbség vélt, vagy valós sérelmei miatt. (via HVG)

***

Anno előkerült a "Soros Györgyözés" is a kormányzati gőzhengerben, a perben a romákat képviselő Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítványra (CFCF) ráakasztották „Soros-szervezet” címkét. Olyannyira csúcsra járatták az ügyet, hogy a tavaszra tervezett nemzeti konzultáció egyik kérdése is a szegregációs perben kifizetendő kártérítésről szólt volna, de a járvány miatt ez elmaradt, ahogyan az egész téma is kikerült a kormány kommunikációjából. (HVG)

469. Hétvégi rövid (15)

 A járványhelyzetre hivatkozva a kormány 1 milliárd 125 millió forint
fejlesztési támogatást vont el Józsefvárostól.

Más. Ja, nem is. Vagy de. Azt írja a 444.hu, hogy Lénárd András, a Tiltott Csíki Sört gyártó székelyföldi cég vezetőjének érdekeltsége magyarországi közpénzből 1,7 milliárd forint támogatást kap arra, hogy felhúzzon egy sörkorcsolya-gyárat Székelyföldön.

csiki_lenart.jpg

Megj.: A veszélyhelyzet bejelentése óta 9 milliárd forintot költött a kormány sporttámogatásokra.

Műkorcsolya, gyorskorcsolya, sörkorcsolya. Van már helye a Józsefvárostól elvont pénznek! A felhatalmazási törvény új sikertörténete! Diplomáciai bravúr!

P.s.: Dzsudzsák is lenni magyar diplomat, neki is van diplomata útlevele, nem csak Lénártnak. A külügyminisztérium magyarázata szerint azért, mert Dzsudzsák a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya. Csakhogy a Blikk szerint a dokumentum kiállításához arra van szükség, hogy a külügy engedélyezze, és az illető a hivatalos kritérium szerint diplomáciai küldetést teljesítsen. Azt viszont nem tudni, hogy Dzsudzsáknál mi ez a küldetés. Vagy a Csíki Sört gyártó Lénártnak…

***

A Magyar Hang pénteki cikkéből kiderül az is, hogy a székelyföldi vállalkozó magyar kormányzati kapcsolataival diplomata útlevelet is szerzett magának 2019-ben. Ami azért jöhetett nagyon jól neki, mert 2001-ben elfogta az amerikai rendőrség, miközben három nőt próbált átcsempészni az amerikai-kanadai határon. 50 ezer dolláros óvadék fejében engedte csak meg a bíróság, hogy szabadlábon védekezzen, de erre se került sor, elme- nekült az amerikai igazságszolgáltatás elől. (via 444.hu)

468. Nem vagyunk európaiak

„Nőügyekkel nem foglalkozom” – mondta Orbán.
A sarokban áhítatosan Semjén Zsolt bólogat.

Hétfőn a KDNP politikai nyilatkozatot adott ki azért, hogy megakadályozza az Isztambuli Egyezmény akármikori ratifikálását Magyarországon, mondván az egyezményben olyan „ideológiailag terhelt pontok” találhatók, amik károsak lennének a magyar társadalomra, sőt, ellentétesek az Alaptörvénnyel meg a józan ésszel. (Bármit is értenek ez utóbbi alatt.)

bayer3.jpg

A kép csak illusztráció a csillag alatti idézethez... 
Bónusz: Nesze nektek Isztambuli Egyezmény (Index – Napirajz)

A kormánytöbbség egy nap alatt át is verte az Országgyűlésen a róla folytatott vitát s a szavazást, és kedd délelőtt — mint ez várható is volt — a fideszes és KDNP-s képviselők vigyázzállásban, csillogó szemekkel meg is szavazták az előző nap benyújtott gyalázatos nyilatkozatot. Tették mindezt az áldozatsegítés évében — mert kereszténységük mellett finom lelkük és stílusérzékük is van nekik.

A KDNP-nek alig van több köze a kereszténységhez, mint az ominózus Kun páternek 45-ben a felebaráti szeretethez. (via Kaltenbach Jenő)

Magyarország 2014-ben csatlakozott az Egyezményhez — megjegyzem, akkoriban a kül- ügyek irányítója még Martonyi János volt, és nem egy teremfocista — de most úgy tűnik, az soha nem lesz ratifikálva hazánkban. És ez megbocsáthatatlan sunyi aljasság.

Nem vagyunk európaiak.

P.s.: Mondvacsinált okkal utasította el a kormány az Isztambuli Egyezményt - Miért lett az Isztambuli Egyezmény a liberálisok és a genderisták falova? Miért jöhetne több menekült az országba egy nők elleni erőszakot megállítani kívánó egyezmény miatt? Megnéztük, pontosan mit tartalmaz az egyezmény szövege. (444.hu)

***

Itt egy újabb idézet — nagyon erős az analógia: „Sztálin hűbéresei — Ordzsonikidze, Vorosilov és Kaganovics, hogy csak a legfontosabbakat említsük — egyszerű, a proletár férfiasságkultuszt ápoló emberek voltak. Beszédüket durvaság és erőszakosság jellemezte... 1929 júniusában a Politikai Bizottság egyik ülésén heves szóváltás tört ki Buharin és Vorosilov között. A vita arról folyt, hogy miképpen járjon el a Komintern Kínában azután, hogy a Kuomintang kommunistákat mészárolt le. Buharin azt vetette a honvédelmi népbiztos... szemére, hogy még akkor is síkraszállt a Kumintang nacionalistáinak támogatása mellett, amikor azok már nagyban mészárolták a kommunistákat. — Hazudsz, disznó! Mindjárt kapsz egyet a pofádra! — ... Sztálin hűbéreseinek nem voltak skrupulusai, ha erőszakról volt szó, mivel olyan világból jöttek, amelyben a testi erőszak a férfias hatalomgyakorlás kifejeződése volt.”

Jörg Baberowski: Felperzselt föld. Sztálin erőszakuralma.
Európa könyvkiadó, Budapest, 2016. 122. old. (via Fügedi Ubul)