Hunvald-blog

352. Az EP-választásról (1)

2019. május 26. - HunvaldBlog

A szokottnál később, így most csak egészen röviden. Hét órakor zárultak az urnák, folyik a szavazatszámlálás. Brutálisan magas volt a részvétel, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) fél hetes adatai szerint országosan a szavazók 41,74 százaléka, a fővárosban 49,76 szá- zaléka, a kerületben pedig 43,29 százalék (16 385 fő) adta le szavazatát.

ep2019-3.jpg

Később – amikor már ismert lesz a hivatalos végeredmény is – részletesebben is megnézzük, hogy Budapesten, ill. itt nálunk a kerületben hogyan szavaztak a választópolgárok.

Az Euronews becslések alapján azt írja, hogy 56 százalékot érhetett el a Fidesz. A második helyen holtverseny van, 10-10 százalékon áll az MSZP és a Demokratikus Koalíció is. Ez azt jelenti, hogy mindkét ellenzéki párt 2-2 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe. És na- gyon úgy néz ki, hogy a Momentum is örülhet.

A választópolgárok túlnyomó többsége tehát ismét a Fideszre bízta hazánk képviseletét EP-ben. Elkeserítő.

a Szerk.

P.s.: Jó sokáig, este 11-ig kell várni a végleges eredményre, mivel Olaszországban 23 óra- kor zárnak a szavazókörök, és egy uniós szabály szerint meg kell várni azt, hogy minden tagállamban zárják az urnákat. Hát várunk.

UPDATE 2019.05.26. 23:06 - Vártunk. Itt az EP-választás hivatalos végeredménye: Fidesz 13, DK 4, Momentum 2, Jobbik és MSZP-P 1-1 mandátum. Választási részvétel 43,36%.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvaldblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4114863138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása